واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تراز بازرگانی غذایی کشور صفر خواهد شد/ در برنامه پنجم توسعه به اهداف مورد نظر در بخش کشاورزی دست نیافتیم
وزیر جهاد کشاورزی در برنامه نگاه یک به بررسی عملکرد وزارت خانه متبوعش پرداخت.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجتی وزیر جهاد کشاورزی امشب 7 آذر در برنامه نگاه یک به بررسی عملکردهای وزارتخانه متبوعش پرداخت.
وی در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه پیرامون سهم بخش کشاورزی در اقتصاد کشور گفت: بخش کشاورزی به صورت مستقیم سهمی را در اقتصاد کشور دارد به طوری که سهم بخش کشاورزی در اقتصاد ایران نزدیک 11 درصد است لذا هر چه کشور صنعتی تر و توسعه یافته تر می شود سهم این بخش به صورت مستقیم کاهش می یابد.
سهم بخش کشاورزی در فضای کسب و کار 32 درصد است
حجتی با بیان اینکه سهم بخش کشاورزی در فضای کسب و کار 32 درصد است اظهار داشت: هر چه تولیدات از طریق افزایش بهره وری بیشتر شود کشاورزی معیشتی به سمت کشاورزی صنعتی سوق پیدا می کند.
تراز بازرگانی غذایی کشور را در افق قابل قبولی به صفر خواهیم رساند
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه محصولات با مزیت نسبی در اقتصاد کشور زیاد است تصریح کرد: تراز بازرگانی غذایی کشور را در افق قابل قبولی به صفر خواهیم رساند البته این امر در سایه اقتصاد مقاومتی میسر است.
وی گفت: این تراز در سال 92 منهای 8 میلیارد دلار در سال 93، 5 و نیم میلیارد دلار در سال 94 نیز به چهار و نیم میلیارد دلار خواهد رسید که شاهد کاهش تراز در طی سال های اخیر بوده ایم.
حجتی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه تا چه حد به اهداف برنامه پنجم توسعه در کشاورزی دست یافته ایم افزود: در برنامه پنجم توسعه نسبت به آنچه که ادعا شده بود منابع تامین نشد و موفق نبودیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه نتوانستیم اهدافی را که در برنامه پنجم توسعه تعریف کرده بودیم دست یابیم افزود: سال گذشته رشد قابل قبولی در بخش کشاورزی داشتیم و امسال هم 5.7 دهم رشد در بخش کشاورزی طی شش ماه گذشته داشتیم.
در برنامه ششم توسعه بخش کشاورزی 5 درصد رشد پیدا می کند
وی با اشاره به اینکه برنامه ششم در حال تدوین است گفت: با کارشناسان توافق کردیم تا در بخش کشاورزی 5 درصد رشد داشته باشیم.
حجتی با تاکید براینکه این درصد قابل دست یافتن است اظهار داشت: مشکل کمبود آب در کشورمان از دیرباز همواره وجود داشته است.
وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آیا مزیت نسبی ایران کشاورزی است گفت: با لحاظ همه مسائل زیست محیطی، منابع، آب و خاک و تنوع اقلیمی بسیار بهتر هم می توانیم تولید کنیم.
وی با اشاره به اینکه می توانیم در میان مدت شش هفت ساله تراز کشاورزی مد نظرمان را دست یابیم گفت: البته باید الزاماتش فراهم شود لذا این الزامات در برنامه اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شده است.
حجتی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه مفهوم امنیت غذایی چیست گفت: در برخی از محصولات مشکل چندانی در دسترسی نداریم به طوری که در سال 92، 4 میلیون و 700 هزار، در سال 93، 6 میلیون و 700 هزار و در سال 94، 8 میلیون و 80 هزار تن مازاد خریداری شده است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در چارچوب برنامه 500 هزار هکتار از اراضی زیر کشت برای گندم کاهش می یابد تصریح کرد: می توانیم نیاز کشور را در حوزه گندم تامین کنیم.
وی با اشاره به اینکه ارقامی که در طی سال 92 تا 94 در حوزه گندم مطرح کردم مربوط به گندم های خریداری شده از کشاورزان است ادامه داد: تراز کشور منهای یک و نیم میلیون تن نیست لذا با شناختی که از امکانات و ظرفیت ها به دست آورده ایم در برخی محصولات مانند ذرت ناچار به واردات هستیم.
در افق ده ساله 70 درصد دانه های روغنی در کشور تولید می شود
حجتی با اشاره به اینکه ذرت را نهایتا باید وارد کنیم اما از سوی دیگر افزایش تولید را در برنامه داریم اظهار داشت: در دانه های روغنی بیشترین وابستگی را به واردات داریم که البته در افق ده ساله 70 درصد آن نیز در کشور تولید خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به طرح افزایش ضریب خود اتکایی گفت: در کشت گندم نیاز به کشت جایگزین داریم.
وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون قیمت خرید تضمینی گندم ادامه داد: تغییر دبیرخانه سبب تاخیر در نرخ خرید قیمت تضمینی شد لذا امیدواریم بخشی از کاهش مصوبه را در افزایش بهره وری بتوانیم محاسبه کنیم تا از جیب کشاورز چیزی کم نشود.
حجتی با اشاره به اینکه باید کشاورزان به افزایش بهره وری کمک کنند بیان کرد: مجموعه دست اندرکاران بخش کشاورزی براساس برنامه مورد نظرشان در نظر دارند تا محصولاتی را که توان تامین شان را در داخل کشور نداریم مثل در حوزه بذرها، بذر مورد نیاز را به جای محصول وارد کنند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به لاین مادر که به صورت دولتی اداره می شود و مرغ مادر و جوجه یک روزه نیز عرضه می شود افزود: در واردات سایر نژادها محدودیتی نداریم لذا بازار باید به بحث رقابت در این حوزه توجه کند.
وی افزود: باید محققین و دست اندرکاران به گونه ای کار کنند تا لاین قابل قبول مرغ داران را به وجود آورند.
حجتی گفت: اساس کار براین است تا به جای وارد کردن محصول نهایی مثلا بذر آن را به کشور وارد سازیم .
در حال تکمیل...
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
چاره اقتصاد کشور اجرایی نمودن قطع وابستگی به منابع نفتی است
مذاکره غیرهستهای با آمریکا از نگاه عراقچی
بررسی برنامههای دولت برای حمایت از تولید و ایجاد رونق اقتصادی در برنامه "نگاه یک"
ضرورت رسیدگی به وضعیت شهرکهای صنعتی رها شده در استان مازندران
بررسی مقوله فرهنگ در اندیشههای امام خمینی(ره) در برنامه "نگاه یک"
بانکها با فکر و نگاه فرهنگی برنامهریزی کنند
درگیر یک جنگ اقتصادی به معنای واقعی هستیم
احیاء مجدد خانه احزاب منوط به صدور مجوز است/ قانون احزاب نیازمند بازنگری/ آغاز سفرهای استانی رئیس جمهور طی دو هفته آینده
۰۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]