واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: جلوههاي سيره سياسي پيامبر اسلام (ص)در شيوه حكومتي و انديشه سياسي امام خميني(ره)(2)
گروه خبرنگاران افتخاري / سيدتقي كمالي: خميني كبير براي آن كه اهداف متعالي اسلام را درعمل متجلي سازد بر ضرورت تشكيل حكومت واقف بود.
هنگامي كه حكومت كه تمامي مناسبات مردمي و نيازهاي عمومي از طريق آن مورد اجرا قرار ميگيرد در دست نااهلان باشد و جامعه ديني و پيشوايان مذهبي در انزوا باشند و از تفكرات آنان و ولايت مداري و تبيين آيات و احكام الهي در ساختار حكومتي بهره گيري نشود و نظارت بر اعمال سردمداران وجود نداشته باشد، شاهد فساد خواهيم بود. نفوذ قدرت در كساني كه ظرفيت پذيرش حكومت را ندارند منجر به بار آمدن مفاسد و كج روي ميشود.
امام خميني (ره) با وضع و بيان احكام مالي، دفاع ملي، حقوقي و جزايي ماهيت و كيفيت حكومت بر مبناي قوانين اسلامي را روشن ساخت. ايشان مسير پر فروغي را براي امت اسلامي ياد آورشد، حركت در مسير كتاب و سنت كه ضامن سعادت و عاقبت به خيري مسلمانان است.
صادق آل محمد(ع) ميفرمايد: (خداي تبارك و تعالي بيان هر چيز را در قرآن فرو فرستاده، تا آن جا كه به خدا سوگند چيزي از احتياجات بندگان را فرو گذار نكرده و بنده نتواند بگويد كاش اين در قرآن آمده بود، چه همان را خدا در قرآن بيان فرموده است.)7
امام خميني (ره) در بيان ضرورت تشكيل حكومت توسط مسلمانان ميفرمايد:(هرگاه مسلمانان به اين حكم ( و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه و من رباط الخيل) 8عمل كرده و با تشكيل حكومت اسلامي به تداركات وسيع پرداخته، به حال آماده باش كامل جنگي ميبودند، مشتي يهودي جرأت نميكردند سرزمين ما را اشغال كرده، مسجد اقصاي ما را خراب كنند و آتش بزنند و مردم نتوانند به اقدام فوري برخيزند. تمام اين ها نتيجه اين است كه مسلمانان به اجراي حكم خدا برنخاسته و تشكيل حكومت صالح و لايق ندادهاند.9
امام و ولي امر مسلمين جهان همواره دغدغه كشورهاي اسلامي و سرنوشت مسلمانان را داشت و مانند جد بزرگوار خود بردشمن شناسي و شناخت اقوام معارض و آسيب شناسي موقعيت اسلام احاطه داشت و نسبت به كساني كه از ابتداي تشكيل حكومت اسلامي توسط پيامبر اعظم (ص) تهديد كننده استقلال حكومت اسلامي محسوب ميشدند، هوشيار بود. در آيه 82 سوره مباركه مائده مي خوانيم: (لتجدن اشد الناس عداوه للذين آمنو اليهود و الذين اشركوا) همانا در دشمني سرسخترين مردم براي اهل ايمان يهود و كساني كه شرك ورزيدند را خواهي يافت.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامي ايران منادي استقلال و آزادي و احياگر ارزش و كرامت انساني بود و خود از جامعيتي كم نظير در ابعاد انساني و شاخص هاي علمي و معرفتي برخورداربود. بزرگ مردي كه به تبعيت از رسول مكرم اسلام (ص) و مصداق آيه شريفه (و انك لعلي خلق عظيم)10 براي همه بشريت درس آزادگي، مدارا و متانت، جديت و هوشياري، زهد و تقوا، ساده زيستي، استقامت، موقع شناسي ، صبر و بردباري، شجاعت و شهامت، قانون مداري، قاطعيت، ظلم ستيزي و عدالت، گذشت و اخلاق، انديشه مداري، حسن مديريت، كارگشايي، سعه صدر، خوشرويي، صفا و صداقت، ارتباط اجتماعي، علم آموزي، نظم و انضباط، دستگيري از مستضعفان، انفاق و حمايت از مردم، همبستگي و وحدت، ادب و تزكيه و دوستي و محبت را به ارمغان آورد.
صبر و بردباري امام (ره) خون دشمن را به جوش مي آورد و تب و تاب مخالفان را در هم مي شكست. او كه در پي نيل به آرماني بزرگ نستوه و شكيبا با بصيرت و حكمت و هوشياري و توكل و تلاش و مجاهدت، نيرنگها و دسيسههاي يك جماعت فريفته شوكت پوشالي غرب را نقش بر آب كرد،افرادي رسوا كه عظمت ملت ايران را به تباهي ميسپاردند و بدون ذرهاي ميهن پرستي و عرق ملي به خودخواهي و زراندوزي گرويده بودند و سرانجام وعده الهي تحقق پذيرفت و آن همه خير انديشي و خطر پذيري نهال سلامت و بهروزي را به بار نشاند. (جاءالحق و زهق الباطل ان الباطل كان زهوقا)11.
خميني كبير براي ظلم ستيزي آمد تا ظالماني را كه دارايي و توان مردم را در چنبره خود اسير ساخته و با آن به عيش و نوش مي پرداختند و با مستي و ولنگاري خود و اطرافيانشان را سرگرم مي ساختند از زمام قدرت دور سازد تا سرمايه هاي مالي و معنوي ملت صرف عيش و نوش گروهي باده پرست و اسير هواي نفس نشود.
همان نيك انديشي كه با زدودن زنگار پستي و نامردي سفره عدالت درسرزمين مهر و ايمان پهن كرد تا همگان از چشمه سار حقيققت سيراب شوند و با كسب فضايل و تلاش و ممارست موجب تقويت استقلال و آفرينش مجد و عظمت جمهوري اسلامي ايران شوند.
ملت رشيد اسلام و حكومت مردمسالار اسلامي بايد هميشه آگاه و هوشيار باشند و از توان و قدرت براي تعالي و انسان سازي بهره ببرند و بدانند كه( قانون براي نفع ملت است، براي نفع جامعه است. براي نفع بعضي اشخاص و گروه ها نيست. قانون توجه تام به تمام جامعه كرده است و قانون براي تهذيب تمام جامعه است.)12
پينوشتها:
اصول كافي ج 1 ص 76و77
انفال (8) آيه 60
ولايت فقيه، امام خميني (ره)
قلم (68) آيه 4
الاسرا (17) آيه81
صحيفه نور ج 14 ص 268
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 318]