تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 10 اسفند 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند،‌ انتظار فرج و گشایش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1862680611




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حل معمای کج بودن مدار ماه توسط یک دانشمند ایرانی


واضح آرشیو وب فارسی:عصر بانک: کج بودن مدار ماه همواره برای دانشمندان جای سؤال بوده است. حالا یک دانشمند ایرانی پاسخ این معما را پیدا کرده است.عصر بانک ؛ دانشمندان همواره به کج بودن مدار ماه فکر می کرده اند و در تلاش بوده اند تا عوامل تأثیرگذار بر آن را شناسایی کنند. تحقیقات جدید دکتر کاوه پهلوان دانشمند ایرانی علوم سیاره شناسی رصدخانه Côte d'Azur نیس در فرانسه نشان می دهد کج بودن عجیب مدار قمر زمین به واسطه اثرات جاذبه ای ناشی از صخره های عظیمی است که از کنار زمین عبور می کرده اند و در نهایت به سیاره مادر برخورد کردند. دانشمندان پیشتر به نحوه شکل گیری ماه پی برده بودند. بر اساس این یافته، صخره عظیمی در حد و اندازه مریخ که به آن Theia گفته می شود به زمین تازه متولد شده برخورد کرد. این رویداد در 4.5 میلیارد سال پیش روی داد که در نتیجه آن جرم فضایی از زمین جدا شد که حالا به آن ماه گفته می شود. اما نکته عجیب این است که مدار قمر زمین در مقایسه با زمین شیب 5 درجه ای دارد. تحقیقات قبلی نشان می داد که این شیب باید 10 بار کمتر باشد. سردرگمی دانشمندانی که این موضوع را بررسی می کرده اند تا آن حد است که عنوان «مسأله شیب ماه» را برای آن انتخاب کرده اند. اکنون می توان مطالعه جامع این دانشمند ایرانی را در آن به تکانه های جاذبه ای ماه پرداخته شده به عنوان عامل اصلی کج بودن مدار ماه نسبت به زمین عنوان کرد. تحقیقات جدید کاوه پهلوان نه تنها پاسخ این معما را نشان می دهد، بلکه سرنخ هایی درباره میزان طلا، پلاتینیوم و سایر فلزاتی که در لایه های بیرونی زمین وجود دارد در اختیار دانشمندان قرار می دهد. این دانشمند ایرانی برای حل معمای کج بودن مدار ماه از مدلهای رایانه ای منظومه شمسی استفاده کرده و کار خود را با شبیه سازی های مربوط به گردش ماه به دور زمین آغاز کرده است. این شبیه سازی ها شامل صخره هایی با جرم توده معادل 75 صدم تا 1.5 برابر جرم توده زمین می شوند. برای درک بهتر این موضوع کافی است بدانیم که جرم توده ماه حدود 1.2 درصد جرم توده زمین است. تا پیش از برخورد این صخره های عظیم به زمین، آنها بارها از کنار این سیاره عبور کرده بودند. دانشمندان شمار این عبورهای نزدیک را تا هزاران بار عنوان می کنند. به عقیده آنها و به احتمال فراوان دهها میلیون سال پس از شکل گیری قمر زمین، عبور این اجرام فضایی از کنار آن بر زاویه مدار تأثیر و موجب انحراف آن شده است و در نتیجه ماه را به این شکل می بینیم. یافته اخیر دکتر پهلوان همچنین نشان می دهد که برخورد عظیمی که به شکل گیری ماه منجر شده ، احتمالا در اواخر دوران پیدایش زمین صورت گرفته است. جزئیات تحقیقات اخیر دکتر پهلوان به جهت اهمیت بالایی که دارد در نشریه معتبر نیچر به چاپ رسیده است.


جمعه ، ۶آذر۱۳۹۴


[مشاهده متن کامل خبر]





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر بانک]
[مشاهده در: www.asrebank.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن