واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ آذر ۱۳۹۴ (۹:۰ق.ظ)
نگاهي کوتاه به مهم ترين رويدادهاي کشاورزي در هفته گذشته موج- افزايش 15 درصدي قيمت خريد تضميني کلزا، تأمين نياز 5 هزار تني ابريشم کشور در برنامه اي 10 ساله و همکاريهاي کشاورزي ايران و هلند مهم ترين اخبار حوزه کشاورزي هفته اول ماه آذر بودند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، مشاور وزير جهاد کشاورزي و مجري طرح افزايش توليد دانههاي روغني اظهار کرد: قيمت خريد تضميني کلزا در سال 95-94 نسبت به سال قبل 15 درصد افزايش يافته و انتظار ميرود کشاورزان رغبت بيشتري به کشت اين محصول پيدا کنند.
عليرضا مهاجر افزود: شرکت بازرگاني دولتي ايران دانههاي روغني را از کشاورزان به قيمت 25 هزار و 300 ريال خريداري و سه روز پس از تحويل محصول، وجه آن را به بهره برداران پرداخت ميکند.
مشاور وزير جهاد کشاورزي اظهار کرد: کشت دانههاي روغني؛ به ويژه کلزا از واردات بي رويه روغن خارجي جلوگيري ميکند و ارزش افزوده اين محصول در کشور صرف خواهد شد.
مهاجر بيان داشت: کلزا سازگاري زيادي براي کشت در اقليمهاي مختلف؛ به ويژه مناطق کم آب دارد و به همين سبب در جايگزيني کشتهايي که به آب زياد نياز دارند، مؤثر است.
معاون امور توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي نيز بيان کرد: گفت: به دنبال اين هستيم نياز ابريشم کشور را طي پروسهاي حدوداً ۱۰ ساله در داخل تأمين کنيم.
رکني اضافه کرد: ما به دنبال اين هستيم که نياز ابريشم کشور را طي پروسه اي حدود ۱۰ ساله در داخل تأمين کنيم و در همين راستا برنامه توليد نهال توت اصلاح شده که از زيرساختها و نيازهاي اوليه توسعه نوغانداري به شمار ميرود در دستور کار وزارت جهاد قرار گرفته است ضمن اينکه ايجاد توتستانهاي جديد در مناطق مستعد و توليد نهالهاي اصلاح شده ميتواند در تغذيه کرم ابريشم بسيار مؤثر باشد.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزي با بيان اينکه تا سال گذشته سالانه حداکثر ۱۰۰ هزار اصله نهال توت در کشور توليد ميشد، گفت: ما از سال گذشته برنامه ريزي کرديم که براي امسال توليد يک ميليون اصله نهال توت را در کشور داشته باشيم به عبارتي ظرفيت کار را ۱۰ برابر افزايش داديم.
رکني افزود: هنوز قطعي نشده واردات تخم نوغان از کدام کشور انجام شود ضمن اينکه همکاران ما مطالعات اوليه اين کار را انجام ميدهند و عملکردها و صفات توليدي را مقايسه ميکنند تا بدانيم واردات از کجا براي ما اقتصادي تر است.
وي ميزان توليد ابريشم را در کشور حدود هزارتن عنوان کرد و ادامه داد: ميزان نياز مان حداقل ۵ هزارتن است و ما قصد داريم دراين برنامه ۱۰ ساله با شتاب بيشتري حرکت و نيازمان را حدالامکان در داخل تأمين کنيم.
در هفته گذشته ايران و هلند نيز سند توسعه همکاريهاي دو کشور در بخش کشاورزي را امضا کردند.
در مراسم امضاي اين سند همکاري، حجتي ضمن تاکيد بر توسعه همکاريهاي مشترک دو کشور در بخشهاي مختلف کشاورزي، اولويت اين همکاري را در زمينه آب و خاک اعلام کرد.
وزير جهاد کشاورزي افزود: ايران به لحاظ تغييرات اقليمي و محدوديت آب، به دنبال روشهاي صرفه جويي منابع آبي و حرکت به سمت کشتهاي متراکم و گلخانه است.
وزير جهاد کشاورزي گفت: هلند کشور توسعه يافته صنعتي است اما ما اين کشور را بيشتر به لحاظ مسائل مربوط به آب و خاک، کشتهاي گلخانهاي و صادرات گل ميشناسيم.
وزير جهاد کشاورزي ادامه داد: مسائل بعد از توليد و بازاريابي از ديگر مواردي است که ميتواند به تحکيم و استحکام روابط دو کشور کمک شاياني کند؛ به خصوص در زمينه محصولات باغي مانند پسته و زعفران که در ايران منحصر به فرد بوده و بايد با انتقال تکنولوژي و دانش فني روز بتوانيم در فراوري و بازاريابي چنين محصولاتي قدمهاي بزرگي برداريم. به همين دليل از سرمايه گذاري هلند در اين زمينه استقبال ميکنيم.
همچنين معاون وزير و مدير عامل شرکت بازرگاني دولتي ايران نيز رکورد خريد تضميني 8 ميليون و 80 هزار تن گندم داخلي را نشان دهنده حرکت در مسير اهداف اقتصاد مقاومتي خواند.
علي قنبري گفت: امسال واردات گندم نخواهيم داشت و با توجه به بارندگيهاي مناسب در فصل پاييز ميتوانيم در سال آينده به مرز خودکفايي گندم نزديک شويم.
وزير و مدير عامل شرکت بازرگاني دولتي ايران اعلام کرد: امسال صادرات 300 هزارتن گندم دروم را در برنامه داريم.
معاون وزير ثبات قيمت برنج، شکر، روغن و نان در بازار را از نتايج سياستها و تدابير دولت و وزارت جهاد کشاورزي و اقدامهاي شرکت بازرگاني دولتي ايران در تنظيم بازار محصولات کشاورزي عنوان کرد.
وي در مورد صادرات مجدد نيز گفت: ما براي صادرات مجدد 18 هزار تن شکر و تقريباً 8 هزار تن روغن برنامه داريم و تاکنون 30 درصد آن را صادرات کردهايم.
مدير عامل شرکت بازرگاني دولتي ايران خاطرنشان کرد: صادرات مجدد شکر و روغن تاکنون 30 ميليون دلار ارز آوري براي کشور داشته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]