واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ آذر ۱۳۹۴ (۹:۳۳ق.ظ)
مسکن اجتماعي، ضامن حفظ حقوق شهروندي است موج - مديرکل راه و شهرسازي خراسان شمالي با اشاره به اين که اگر اجراي طرح مسکن اجتماعي همزمان با سر و سامان رساندن مسکن مهر، آغاز شود، زودتر به اهداف خود دست مييابيم، گفت: اين کار کفه ترازو را به سوي استقبال از اجراي هر چه زودتر مسکن اجتماعي سنگينتر ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج، علياصغر بديعي مقدم در ادامه افزود: از آنجا که در مساکن مهر طرحهايي وجود دارد که در غالب مسکن اجتماعي بهتر ميتواند نمود داشته باشد، بهتر است اجراي اين طرح ابتدا در همين مناطق آغاز شود. زيرا؛ در دولت قبل از مکانهايي براي ساخت مسکن مهر استفاده شده که هيچگونه امکاناتي در آن منطقه وجود نداشت و يا اگر داشت پاسخگوي نياز مردم آن محل نبود. حال با ساخت اين مساکن و پايان گرفتن بسياري از اين پروژهها، ميتوان بسياري از طرحهاي رفاهي - فرهنگي را که در مساکن اجتماعي پيشبيني شده، در اين مناطق به اجرا رساند. البته در مناطق بافت فرسوده شهرها نيز، اين طرح قابليت اجرايي دارد.
وي همچنين درباره اين که تاکنون چه اقداماتي براي اجراي طرح مسکن اجتماعي در خراسان شمالي انجام شده است، نيز گفت: ما از ابتدا اجراي طرح مسکن اجتماعي را از بافتهاي فرسوده شهر شروع کرديم. در بافتهاي غيرفرسوده هم ساختوساز و منابعش را آزاد گذاشتيم. خوشبختانه در بجنورد اين کار پاسخ خوبي گرفت و بسياري از صاحبان بافت فرسوده براي نوسازي و بهسازي ملک خود تمايل نشاندادند. ما نيز به سهم خودمان بانکهايي را که مردم ميتوانستند به آنها مراجعه کرده و تسهيلات بانکي دريافت کنند، به آنان معرفي کرديم. بانکها نيز مشکلي در خصوص ارائه تسهيلات به متقاضيان نداشتند.
بديعي مقدم اضافه کرد: اعتقادم بر اين است که شرکت عمران و بهسازي براي سرعت بخشي در نوسازي بافتهاي فرسوده، بسيار ميتواند مؤثر باشد. زيرا؛ اگر ما بتوانيم طوري برنامهريزي که بر پايه آن اجازه ساختوساز و يا بهسازي به بافتهاي فرسوده داده شود، آنوقت تمايل ساختوساز در آن مناطق بيشتر خواهد بود. چون معمولا بافتهاي فرسوده در مناطقي از شهر قرار گرفتهاند که به لحاظ موقعيت جغرافيايي در موقعيت مناسبتري نسبت به ساير مناطق شهر هستند، اما؛ به لحاظ قديمي بودن بافتها و متفاوت بودن سطوح زندگي آن افراد در آن منطقه باعث شده که از رشد و نمود بهتري برخوردار نباشند به همين دليل ما بايد اين مناطق را به سمتي ارتقا دهيم که مردم راحتتر بتوانند در اجراي طرح مسکن اجتماعي با نهادها و دستگاههاي مسوول شهري همکاري کنند و البته اين ميسر نيست جز اين که تمامي اطلاعات و منابعي را که در اختيار داريم به شهروندان ارائه کنيم.
مديرکل راه و شهرسازي در ادامه نيز از کمي بودجه در خصوص رسيدن به اين اهداف صحبت کرد و گفت: در بحث بودجه هم بايد چارهاي بينديشيم تا بيشتر از بخش خصوصي استفاده کنيم. بخش خصوصي و آوردههاي مردم ميتواند سرعت ما را در اجراي طرح مسکن اجتماعي افزايش دهد.
وي افزود: معمولا در اين بحثها اگر کسي که شروع کرده به نتيجه برسد ديگران را هم به اين کار تشويق ميکند. اين باعث خواهد شد که ديگران هم تمايل پيدا کنند تا هر چه زودتر خودشان نيز اين کار را انجام دهند. ولي اگر اين اتفاق را نتوانيم خوب جا بيندازيم قاعدتا اين فرايند سختتر خواهد شد. از طرف ديگر منابع مالي اگر باشد مشکلات ما کمتر و کمتر خواهد بود. هميشه انتظارات نمايندگان مجلس و ديگران از مجموعه وزارت راه و شهرسازي کار است و کار.
بديعي مقدم تصريح کرد: ولي آيا اين کار ابزار و منابع نميخواهد؟ هرچقدر انجام اين پروژهها را بدون نيروي انساني کافي و بدون شرايط خوب انجام دهيم قطعا در برنامهها دچار چالش و مشکلات خواهيم بود. بنابراين بايد دقت کرد که اجراي هر چه بهتر طرح مسکن اجتماعي بايد شامل ويژگيهايي همچون ايجاد رفاه بيشتر براي اقشار کمدرآمد و سرمايهگذاري در بافتهاي فرسوده باشد و ميزان سرمايهگذاري در هر شهر و هر استان نيز متناسب با ميزان مصالح و نيروي کار عرضه شده در بازار ساختوساز هر شهر باشد تا موجب توسعه تورم در آن شهر نشود و از همه مهمتر اينکه همه اينها بايد با نگاه حقوق شهروندي و حفظ هويت ملي و تاريخي و بافتهاي واجد ارزش به جاي تکيه بر آمار ميزان و متراژ ساختوساز باشد تا در نهايت شهري داشته باشيم که همه مردم آن ضمن حفظ هويت خود در کنار هم به راحتي زندگي کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]