واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
رهروان ولایت؛ حزب رفیقان لاریجانی، حزب مخالفان احمدینژاد
روز نو : شایعه دو سال گذشته درباره تشکیل یک حزب سیاسی نزدیک به لاریجانی کم کم رنگ واقعیت به خود میگیرد.
به گزارش ایلنا٬ اعضای شورای مرکزی جمعیت رهروان ولایت اعلام شدهاند؛ اعلامی که شتابزده بوده و اگرچه تکذیب نشده اما به احتمال قوی تغییراتی تا نهایی شدن رخ خواهد داد. با این حال وجهه اصلی حاضران در این فهرست، اصولگرایانی هستند که هر کدام در مقطعی از فعالیت سیاسی خود به انتقاد از احمدینژاد پرداختهاند. شاخصهای که نمونه بارز آن هشت سال است بر صدر قوه مقننه ایران نشسته است. «علی لاریجانی»
دبیرکل: کاظم جلالی:
مشهورترین چهره نزدیک به علی لاریجانی در مجلس که سخنگوی غیررسمی او بود و در دو سال اخیر تلاش زیادی کرد تا فراکسیون متبوع خود را به حزب تبدیل کند. کاظم جلالی در این سالها بارها و بارها به خطکشی رهروان ولایت با تندروهای پایداری اصرار داشته است و مغضوب چهرههای تندروی مجلس بوده است. بدون شک تلاشهای او تاثیری فراوان در شکلگیری رهروان ولایت داشته است.
روحانی: سید رضا اکرمی- حسین سبحانینیا
اکرمی نماینده پیشین مجلس و عضو جامعه روحانیت مبارز است. اکرمی در حوزه فرهنگ دیدگاههای محافظهکارانهای دارد اما در سیاست خارجی از عملکرد دولت حمایت میکرد و نسبت به برخورد با شخصیتهای انقلابی نظیر آیتالله هاشمی موضع میگرفت. اکرمی – در کنار کاتوزیان دیگر عضو اعلام شده در هیئت موسس رهروان ولایت، سال ۸۸ حامی نامزد اصلاحطلبان بود.
حسین سبحانینیا، نماینده شش دوره مجلس نیز از معدود حامیان خراسانی لاریجانی به شمار میرود. حضور افرادی همچون سبحانینیا تاثیر بسزایی در تصویب برجام در صحن علنی مجلس داشت.
سیاستخارجی: همه هستند!
علاالدین بروجردی سالهای سال است که در کمسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس حضور دارد و همواره چهرهای محافظهکارانه از خود نشان داده است. با این حال هنگام تصویب سند برجام در مجلس زاکانی و تیم رسانهای منتسب به جمعیت ایثارگران بارها و بارها به او تاختند تا ناخواسته اختلافهای بروجردی با تندروهای ایثارگران به تصویر کشیده شود.
پیش از این اشرف بروجردی (عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت) به ایلنا گفته بود تفاوت برادر من با اصولگرایان پایداری این است که آقای بروجردی با تمام وجود اعتقاد دارد که باید در خط ولایت قدم بردارد.
با این حال در کنار بروجردی، عوض حیدرپور نیز در این جمع حضور دارد. عوض حیدرپور از سرداران سابق سپاه است که از لیست جمعیت ایثارگران وارد مجلس شده است اما مواضع انتقادی او نسبت به سیاست خارجی جمعیت ایثارگران موجب شده تا به مرور خشم و غضب اصولگرایان دامن او را بگیرد و اصولگرایان اصفهان و شهرضا در مقطعی به دنبال مصلحی (وزیر اطلاعات احمدینژاد) و در مقطعی به دنبال کفیل (فرماندار اصولگرای فعلی اصفهان) رفتند تا آنان را جایگزین حیدرپور در مجلس دهم کنند و در حال حاضر نیز شایعاتی مبتی بر احتمال حضور حیدرپور از حوزه انتخابیه تهران شنیده میشود.
عباسعلی منصوری آرانی نیز یکی دیگر از نمایندگانی است که در کمیسیون سیاست خارجی مجلس از سیاستهای هستهای دولت یازدهم حمایت کرد. منصوری آرانی که در سال ۹۲ از هیچ کدام از نامزدهای انتخابات حمایت نکرده بود این روزها ارتباط نزدیکی با نیروهای نزدیک به دولت دارد و در سالگرد پیروزی روحانی در اصفهان سخنران اصلی مراسم بود.
استاد دانشگاه: جواد هروی
در حوزه انتخابیه خود فردی تندرو شناخته میشود اما برخلاف بسیاری از دوستانش که عضو جبهه پایداری بودند، دست در دست دکتر فرجی دانا گذاشت تا پرونده بورسیههای غیرقانونی را افشا کند.
عزل فرجی دانا ناچار جواد هروری را هم مدتی منزوی کرد اما دفاع آن روز تبدیل به سند تمایز هروی نسبت به دیگر بهارستاننشینان بود.
روزنامهنگار: حسین انتظامی
معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و از روزنامهنگاران استخواندار اصولگراست. انتظامی با وجود اینکه مدیر ابرار و همشهری بوده و موسس جام جم به شمار میرود اما عمده شهرت او به خاطر سایت خبرآنلاین است که در سالهای ریاست جمهوری احمدینژاد مشی انتقادی نسبت به وی داشت و در عین حال موضعی بیطرف نسبت به مسائل سیاسی روز داشت.
حقیقتپور
نام این نماینده که تلاش فراوانی برای افشای نقش حمله کنندگان به لاریجانی در قم داشت در میان هیات موسس رهروان دیده میشود و نکته جالب غیبت نقویحسینی، همکار حقیقتپور است که او نیز در آن مقطع تلاشهایی برای معرفی عوامل پشت پرده حادثه قم انجام داد.
منتقدان احمدینژاد از سراسر ایران
در لیست معرفی شده نام هیچکدام از مدیران ارشد احمدینژاد دیده نمیشود. حزبی که اگر تشکیل شود دقیقا در نقطه مقابل یکتا و پایداری و بهار و ایثارگران خواهد بود.
حزب لاریجانی میخواهد کاری کند که حزب پنجاه ساله موتلفه، به خاطر حضور شیفتگان احمدینژاد در قسمتی از بدنه حزب، از انجام آن ناتوان بوده است و این پیام را به اصولگرایان و اصلاحطلبان میدهد که در معادلات سیاسی آینده ایران، علی لاریجانی نقشی پررنگتر از همیشه ایفا خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]