واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: هاشمی رفسنجانی: باید نقدینگی بانکها، در خدمت کار، کوشش و تولید قرار گیرد
آیتالله هاشمی رفسنجانی پیش از ظهر امروز در دیدار جمعی از دانشجویان دکترای رشته علوم سیاسی با گرایش سیاستگزاری عمومی، با اشاره به بندهای قانون اساسی برای مسائل مهم، گفت: در زمان حیات امام(ره)، راهنماییهای ایشان به عنوان سیاستهای کلی نظام بود که مسیر را روشن میکرد.
به گزارش نامه نیوز، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان روند فکری و اجرایی بازنگری قانون
اساسی و موارد اصلاحی و اضافی، به تأسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و اهداف و وظایف آن اشاره کرد و گفت: مجمع در تدوین سیاستهای کلی نظام مشاور رهبری معظم انقلاب است و برای نظارت در اجرا هم رهبری وظیفه خویش را به مجمع تفویض کردند.
هاشمی رفسنجانی، با تشریح برنامههای 5 ساله توسعه و اهداف تدوین آن براساس سیاستهای کلی نظام، به عملکرد دولت نهم و دهم اشاره کرد و گفت: سیاستهای کلی نظام، سند چشمانداز 20 ساله و اصلاح سیاستهای کلی اصل 44 که به عنوان اسناد بالادستی نظام مورد تأیید رهبری بودند، متأسفانه به آنان توجه نشد و نتیجه این بیتوجهی، اجرای 23 درصد از اهداف برنامه چهارم بود که این مقدار در هر شرایطی خودبهخود، اجرا میشد.
وی در خصوص سؤال یکی از حاضران درباره اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و چرایی عدم موفقیت آن، گفت: میتوانستیم با تدوین و اجرای عاقلانهی سیاستها از گسترش آن در کشور جلوگیری کنیم و بعدها مجدداً برای اصلاح به مجمع تشخیص آمد که مواد مخدر صنعتی هم اضافه شد.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به خطر تهدید مواد مخدر برای خانوادهها و جامعه، بر ضرورت نگاه عاقلانه و واقعگرایانه به قوانین مربوط به مبارزه با آن تأکید کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در پاسخ به سؤال یکی دیگر از اعضا درباره «سیاست تعدیل» به تحلیل شرایط کشور در زمان جنگ پرداخت و گفت: به خاطر مشکلات جنگ بسیاری از کارها دولتی بود که رقابتی در کار نبود و کارخانههای بزرگ، با رکود و رخوت مواجه و نیمهتعطیل بودند.
وی با یادآوری تفکراتی که به خاطر ادبیات مارکسیستی، در اوایل انقلاب همه چیز را دولتی میخواستند، گفت: پس از پایان جنگ و آغاز به کار دولت سازندگی، متوجه فساد بالای اقتصادی و رونق بازار سیاه در ارز و کالاهای اساسی بودیم.
هاشمی رفسنجانی با تأکید بر این نکته که سیاست تعدیل، شاخصهای گوناگونی در مسائل مختلف داشت، به سیاست خارجی پس از جنگ اشاره کرد و افزود: تصمیم گرفتیم روابط جمهوری اسلامی با کشورهای منطقه و کشورهای دیگر، براساس عزت، حکمت و مصلحت باشد و بر همین اساس سیاست تنشزدایی را اعلام کردیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اصلاح قوانین مربوط به واردات را یکی دیگر از شاخصهای سیاست تعدیل معرفی کرد و گفت: با اصلاح آن، کشور شاهد انبوهی از تولیدات باکیفیت خارجی بود که تورم را بسیار کاهش داد.
وی توجه به مسائل فرهنگی، اخلاقی را یکی دیگر از شاخصهای سیاست تعدیل در بُعد داخلی دانست و گفت: جلوی بسیاری از تندرویها گرفته شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اصلاح دهکهای جدول ضریب جینی در دوران سازندگی گفت: برخلاف انتقادات مغرضانه، به خاطر رونق اشتغال، خانوادهها امیدوار و وضع فقرا بهتر شده بود.
وی اصلاح واقعی قیمت بنزین را یکی از سیاستهای اجرایی موفق دولت سازندگی دانست و گفت: اگرچه از لیتری 5 تومان به 30 تومان رساندیم، اما علاوه بر اینکه سیستم کوپنی توزیع حذف شد و فساد ناشی از آن از بین رفت، جلوی قاچاق آن نیز گرفته شد و مردم بسیار راضی بودند.
هاشمی رفسنجانی، در خصوص سؤال یکی دیگر از حاضران درباره انتخابات اسفند ماه و تصمیم خود، گفت: یکی از سرنوشتسازترین انتخابات در تاریخ انقلاب اسلامی است و شرایط اجرا و نظارت باید به گونه ای باشد که امید مردم را تقویت و جامعه را برای خلق یک حماسه سیاسی دیگر تشویق نماید و من هم ان شاءالله میآیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، سنگاندازی در مسیر پیشرفت کشور با اهداف سیاسی و انتخاباتی را برخلاف ادعاهای انقلابیگری و دلسوزی برای نظام توصیف کرد و گفت: هر روز که در مسیر توسعه و پیشرفت، تأخیر و تعلل ایجاد شود، ضررهای فراوان اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و حتی اخلاقی متوجه کشور میشود.
وی در پاسخ سؤال یکی دیگر از حاضران در خصوص برنامه نظام برای حل مشکل بیکاری، گفت: رونق اشتغال عوامل متعددی دارد که باید به آنان توجه شود، چون بیکاری جوانان، مخصوصاً تحصیلکردهها زیبنده نظام نیست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، عدم استفاده درست از نقدینگی را یکی از عوامل افزایش بیکاری دانست و تصریح کرد: میتوان از نقدینگی موجود که فعلاً تهدید اشتغال است، به عنوان فرصت استفاده کرد.
وی تجربه موفق استانداریهای کرمان و همدان را برای رونق مجدد کارخانههای تولیدی و استفاده درست از تقسیط بدهیها در سراسر کشور، قابل اجرا دانست و گفت: باید نقدینگی بانکها، در خدمت کار، کوشش و تولید قرار گیرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در خصوص مشکلات مردم خوزستان و افزایش بیکاری در آن استان گفت: با توجه به زمینهای مناسب و انجام کارهای زیربنایی مخصوصاً در مسائل آب و آّبیاری و همچنین بازار بسیار خوب عراق، با یک برنامهریزی درست میتوان رونق را به خوزستان برگرداند که البته مردم خوزستان امتحان خود را برای وفاداری به نظام پس دادهاند.
منبع: ایسنا
۰۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]