واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ آذر ۱۳۹۴ (۱۶:۱۹ب.ظ)
وزير بهداشت: هيچ کار فرهنگي با ارزشتر از اردوهاي جهادي نيست موج - هاشمي گفت: از نظر ما هيچ کار فرهنگي با ارزشتر از اردوهاي جهادي نيست و در اين سفرها است که لايههاي عميقي از انسانيت ظاهر ميشود و روابط عميقتري شکل ميگيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، وزير بهداشت در اولين نشست ستاد ملي فعاليتهاي جهادي دانشگاهيان که صبح امروز (سه شنبه) در وزارت بهداشت برگزار شد، طي سخناني اوايل انقلاب را فرصت بسيار مناسبي براي بروز و ظهور تفکر انقلابي و روحيه مشارکت اجتماعي مردم در قالب فعاليتهاي جهادي دانست و گفت: در آن سالها مردم به صورت خودجوش و تنها با هدف کمک به انقلاب و محروميتزدايي در اقصي نقاط کشور به ميدان آمدند و با همان روحيه کار را پيش بردند.
هاشمي با اشاره اهداف تشکيل جلسه ستاد ملي فعاليتهاي جهادي دانشگاهيان، اظهار داشت: قرار بر اين نيست که سازمان و تشکيلات حاکميتي جديدي شکل بگيرد و در عمل کار خاصي انجام نپذيرد، بلکه هدف الگوگيري از فعاليتهاي جهاد سازندگي در اوايل انقلاب براي ترويج فرهنگ کار جهادي و فعاليتهاي جهادي بين جامعه دانشگاهي کشور است.
وزير بهداشت با تأکيد بر اينکه نگاه ما به فعاليتهاي جهادي، نگاه محروميتزدايي نيست، اظهار داشت: در فعاليتهاي جهادي بحث بسيار مهم و بنيادي توجه به اثرات فرهنگي اينگونه فعاليتها در بين جوانان و اقشار تحصيلکرده جامعه است و ترويج و اشاعه فرهنگ کار جهادي و توجه به محرومين جامعه ميتواند در راستاي کادرسازي و تربيت دانشجويان و متخصصين متعهد و دردمند انجام شود.
بر اساس اين گزارش، در اين نشست اعضا ستاد ملي فعاليتهاي جهادي دانشگاهيان به نقش محوري نهادهاي مردمي و تشکلها و کانونهاي غير دولتي در راستاي گسترش فعاليتهاي جهادي دانشگاهيان اشاره کرده و بر نقش حمايتي و تسهيلکنندگي دستگاهها و نهادهاي حاکميتي تأکيد کردند.
بر اساس اين گزارش، دکتر محمدرضا فرهاني، معاون فرهنگي، دانشجويي و امور مجلس وزارت بهداشت، نيز ضمن تبريک هفته بسيج، عمر فعاليتهاي جهادي را متناسب با عمر انقلاب اسلامي دانست و گفت: حدود دو دهه است که حرکت ارزشمند اردوهاي و فعاليتهاي جهادي در دانشگاهها شکل گرفته که البته تاکنون بخش اعظمي از بار هماهنگي و اجراي اينگونه فعاليتها بر عهده بسيج بوده است.
وي با اشاره به جنبههاي مختلف اردوهاي جهادي دانشگاهي تصريح کرد: فعاليتهاي و اردوهاي جهادي دانشگاهي جنبههاي مختلفي نظير جنبههاي تربيتي، نشاط اجتماعي، فرهنگي و اثرات عمراني دارد که براي عمقبخشي به اينگونه فعاليتها بايد به همهجنبههاي اين حرکت بزرگ و اثربخش انقلابي توجه شود.
معاون وزير بهداشت با اشاره به تأکيدات مکرر مقام معظم رهبري در خصوص ضرورت توجه جدي به فعاليتهاي جهادي، اظهار داشت: تاکنون توجه بيشتر مسوولان به جنبههاي تربيتي فعاليتهاي جهادي معطوف بوده است و بايد به ديگر جنبههاي اين حرکت ملي نظير جنبههاي فرهنگي و عمراني توجه شود.
معاون فرهنگي، دانشجويي و امور مجلس وزارت بهداشت با دعوت از همه دستگاهها و نهادهاي کشوري براي همکاري در انسجامبخشي به فعاليتهاي جهادي خاطرنشان کرد: براي عمق بخشي به اينگونه فعاليتها بايد ملي فکر و بخشي و محلي عمل کنيم.
بر پايه اين گزارش، حسامالدين علامه مدير کل فرهنگي وزارت بهداشت نيز در اين نشست هدف تشکيل ستاد ملي فعاليتهاي جهادي دانشگاهيان را گسترش فرهنگ جهاد و زمينهسازي براي خدمت به مستضعفين و آشنايي دانشگاهيان با شرايط سخت زندگي اقشار محروم جامعه دانست و گفت: تقويت حس نوعدوستي و مسووليتپذيري نسبت به اقشار ضعيف جامعه، تقويت روحيه مشارکتپذيري به همراه ارتقاي سطح مهارت اجتماعي شرکتکنندگان و کمک به نهادهاي اجرايي در امر خدمترساني به اقشار محروم در شرايط اقتصاد مقاومتي از ديگر اهداف تشکيل ستاد ملي فعاليتهاي جهادي دانشگاهيان است.
مدير کل فرهنگي وزارت بهداشت تعداد کل دانشجوي علوم پزشکي شرکت کننده در اردوهاي جهادي در سال گذشته را يک هزار و 263 نفر اعلام و کرد و توضيح داد: از اين تعداد 548 دانشجوي پسر و 715 نفر دانشجويان دختر هستند و بخش اعظمي از اين اردوها توسط بسيج دانشجويي و بخشي نيز توسط معاونتهاي فرهنگي و دانشجويي، کانونهاي جهادي و نهاد نمايندگي رهبري در دانشگاهها انجام شده است.
علامه با اشاره تدوين آييننامه فعاليتهاي جهادي دانشگاهيان در اداره کل فرهنگي وزارت بهداشت گفت: سطحبندي ستاد فعاليتهاي جهادي دانشگاهيان تحت عناوين کشوري، استاني و دانشگاهي، جلب همکاري سازمانهاي مرتبط با حوزه حمايت از محرومان و برنامهريزي براي تأسيس کانون دانشجويي جهادي در دانشگاههاي علوم پزشکي از ديگر اقدامات انجام شده در اداره کل فرهنگي وزارت بهداشت در راستاي انسجامبخشي به فعاليتهاي جهادي است.
در ادامه اين نشست هر يک از اعضا نقطه نظرات و پيشنهادات خود را جهت ترويج فرهنگ و روحيه فعاليتهاي جهادي در جامعه دانشگاهي مطرح کردند و در پايان نشست مقرر شد جلسات مستمري جهت عملياتي شدن برنامههاي مطرح شده برگزار شود.
گفتني است «فعاليتهاي جهادي دانشگاهي» به مجموعه اقدامات داوطلبانه دانشجويان و دانشگاهيان در جهت حل مسائل مادي و معنوي و بهبود شرايط زندگي ساکنين مناطق محروم گفته ميشود که شاخصترين اين فعاليتها و برنامهها «اردوهاي جهادي» است.
شايان ذکر است در اين نشست نمايندگان وزارتخانههاي بهداشت، علوم، کشور، جهاد کشاورزي و نمايندگان دستگاهها و نهادهايي نظير جهاد دانشگاهي، دانشگاه آزاد اسلامي، سازمان بسيج دانشجويي، جهاد سازندگي، کميته امداد امام خميني (ره) و جهاد دانشگاهي حضور داشتند و پيشنويس آييننامه فعاليتهاي جهادي دانشگاهيان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]