واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: به دنبال ارتقاي اخلاق و فرهنگ جوانمردي در ورزش كشور هستيم
فعاليتهاي بسيج در عرصه ورزش محدود به زيرساختها و پشتوانهسازي براي تربيت قهرمانان آينده ورزش كشور نيست و در كنار اين فعاليتها، با تأسيس سازمان بسيج ورزشكاران، بسيج در حوزه فرهنگي و گسترش اخلاق و معنويات هم در ورزش كشور ورود پيدا كرده و توانسته است فعاليتهاي گستردهاي در اين رابطه انجام دهد.
نویسنده : سعید احمدیان
فعاليتهاي بسيج در عرصه ورزش محدود به زيرساختها و پشتوانهسازي براي تربيت قهرمانان آينده ورزش كشور نيست و در كنار اين فعاليتها، با تأسيس سازمان بسيج ورزشكاران، بسيج در حوزه فرهنگي و گسترش اخلاق و معنويات هم در ورزش كشور ورود پيدا كرده و توانسته است فعاليتهاي گستردهاي در اين رابطه انجام دهد.
رويكردمان ارتقاي سطح اخلاق است
داود آذرنوش، رئيس سازمان بسيج ورزشكاران در گفتوگو با «جوان» درباره هدف تأسيس اين سازمان ميگويد:«جامعه ورزش كشور، جامعه گستردهاي است و طيف زيادي از جوانان كشورمان به فعاليتهاي ورزشي مشغول هستند و با توجه به هيجان و نشاطي كه ورزش دارد، اين حوزه از علايق اصلي جوانان است. با توجه به گستردگي فضاي ورزش موضوعي كه اهميت پيدا ميكند، انجام كارهاي فرهنگي است و بايد در كنار رشد فني در ورزش، در بعد اخلاقي و تربيتي هم ارائه شود. به همين خاطر سازمان بسيج ورزشكاران با رويكرد ارتقاي سطح اخلاق و منش و رفتار پهلواني و جوانمردي در بين ورزشكاران تأسيس شد.»
برگزاري دورههاي بصيرت براي مربيان
با توجه به مأموريت فرهنگي كه سازمان بسيج ورزشكاران بر عهده گرفته است، اين سازمان برنامههاي متنوعي را در سطح ورزش براي ارتقاي فرهنگ و اخلاق اجرايي كرده است و توانسته است در روزهايي كه انتقادهايي به فضاي فرهنگي ورزش وجود دارد، كارهاي مثبتي انجام دهد. آذرنوش در اين رابطه توضيحات بيشتري ميدهد:«برنامههاي متعددي در سازمان بسيج ورزشكاران براي رسيدن به هدفي كه مدنظرمان است تبیين شده است. يكي از برنامههاي شاخص، برگزاري دورههاي بصيرت براي مربيان است. به هر حال مربيان نقش زياد و تأثيرگذاري در تربيت يك ورزشكار دارند و به همين خاطر اين قشر از جامعه هدف بسيج ورزشكاران قرار گرفتهاند و با همكاري وزارت ورزش و جناب آقاي دكتر احمدي معاونت فرهنگي وزارت دورههاي بصيرت را براي مربيان در سطح استانها برگزار ميكنيم. تعامل خوبي با وزارت ورزش داريم و در اين زمينه كمكهاي خوبي صورت گرفته است.»
رئيس سازمان بسيج ورزشكاران ادامه ميدهد:«در اين دورهها براي ترويج فرهنگ پهلواني و جوانمردي، مربيان با مباحث اخلاقي آشنا ميشوند و در مدتي كه اين دورهها برگزار شده، تأثيرات خوبي داشته و توانستهايم به بخشي از هدفمان برسيم و البته برگزاري اين دورهها ادامه دارد و با توجه به هدفگذاريمان روي مربيان، در تلاش هستيم تا در اين زمينه قدمي در راه گسترش فرهنگ پهلواني و جوانمردي در ورزش كشور برداريم.»
انتقال فرهنگ شهادت به نسل جديد
يكي ديگر از اهداف سازمان بسيج ورزشكاران انتقال فرهنگ شهادت به نسل امروز است. در همين رابطه برگزاري اولين كنگره شهداي ورزش كشور در برنامههاي سازمان بسيج ورزشكاران قرار گرفته است؛ كنگرهاي كه 13 بهمن برگزار ميشود و با توجه به تلاشهايي كه براي برگزاري كنگره شهداي ورزش كشور صورت گرفته تاكنون 5 هزار شهيد ورزشكار در استانهاي مختلف شناسايي شدهاند. برگزاري يادوارههاي شهدا در سطح فدراسيونها و استان، برنامه شب خاطره، داستان و... از ديگر برنامههاي سازمان بسيج ورزشكاران در كنار برگزاري اولين كنگره شهداي ورزش كشور است. آذرنوش در اين رابطه ميگويد:«هدفمان از برگزاري كنگره شهداي ورزش كشور، انتقال فرهنگ و مرام شهدا به ورزش كشور است، شهدايي كه در سطح ورزش، ورزشكاران بزرگي بودهاند و در بين آنها از قهرمان آسيا تا كاپيتان تيمملي حضور داشتهاند. بايد براي ورزشكاران امروز تبيين شود كه چرا شهيد اسماعيل اعلمي كه قهرمان وزنهبرداري آسيا بود، ورزش را رها كرد و به جبهه رفت؟»
وي تأكيد ميكند:«براي شهدا، جوانمردي و پهلواني بالاتر از عناوين قهرماني بود و همين بود كه سبب شد تا آنها ميدان ورزش را رها كنند و براي دفاع از مرز و بوم كشور به جبههها بروند. اين مرام و سيرت بايد براي جامعه ورزش تبيين شود. به هر حال شهدا جايگاه والايي در بين عموم مردم و جامعه دارند و به همين خاطر بايد خصوصيات و ويژگيهاي اين قهرمانان واقعي كشور براي نسل امروز ورزشكار بيان شود تا بتوانيم با انتقال فرهنگ شهادت، به افزايش روحيه پهلواني و جوانمردي و همچنين بالا بردن سطح اخلاق در ورزش كشور كمك كنيم.»
ناهنجاريهاي اخلاقي در ورزش زيبنده ايران اسلامي نيست
دغدغههاي فرهنگي در ورزش، يكي از موضوعاتي است كه در چند وقت اخير بارها مطرح شده است و نگرانيهايي را به وجود آورده است. آذرنوش اين دغدغهها را قبول دارد اما ميگويد:«معتقدم ورزش كشور از نظر اخلاق در سطح خوبي قرار دارد البته نميتوان ناهنجاريها و بياخلاقيهايي كه در برخي رشتههاي ورزشي ميشود را انكار كرد و براي رفع آن بايد برنامهريزي كرد. به خصوص اينكه ايران به عنوان يك كشور اسلامي، بايد از همه نظر و در همه عرصهها زبانزد باشد و در سطح بالايي از نظر اخلاق قرار داشته باشد و اين انتظار به جايي است.» وي تصريح ميكند:«البته در ورزش تنها نيست كه چنين چالشهايي داريم و در حوزههاي ديگر هم بياخلاقيها ديده ميشود. با اين وجود با توجه به اينكه ورزش با روحيه جوانمردي و پهلواني عجين است و ورزشكاران پهلوان خوانده ميشوند، اين انتظار وجود دارد كه بياخلاقيها در آن ديده نشود. به همين خاطر هم در اينباره حساسيت وجود دارد و با توجه به برنامههايي كه هم توسط سازمان بسيج ورزشكاران و هم ديگر متوليان ورزش در جريان است، اميدواريم ناهنجاريهاي موجود از بين برود و فضاي ورزش اخلاقيتر از امروز شود.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]