تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845283863




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا راهبرد آمريکا براي مقابله با داعش بی‌نتيجه مانده است؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا راهبرد آمريکا براي مقابله با داعش بی‌نتيجه مانده است؟
راهبرد ضدتروریسم آمریکا در سوریه عمدتا بر هدف قرار دادن گروه های وابسته به القاعده متمرکز بوده است که تا حد زیادی به سود داعش بوده و فرصتی را در اختیار اسد قرار داده است تا شورشیان سوری میانه رو متحد آمریکا را سرکوب کند. در عراق نیز واشنگتن همچنان بر تلاش برای ایجاد وحدت در این کشور به منظور تشکیل یک نیروی بومی برای مقابله با داعش متمرکز است.
کد خبر: ۵۴۹۵۷۱
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۲ - 24 November 2015


نشریه فارن افرز در گزارشی نوشت: پس از حوادث 11 سپتامبر سال 2001 ، خیلی ها در درون تشکیلات امنیت ملی آمریکا از این موضوع نگران شدند که پس از چند دهه تلاش و آمادگی برای مقابله با دشمنان متعارف، واشنگتن برای مقابله با چالشی که نشات گرفته از دشمنی غیر متعارف ازجمله القاعده بود آمادگی نداشته است.

بنابراین آمریکا طی یک دهه بعدی ساختار اداری جامعی را برای مقابله با این سازمان جهادی ایجاد کرد و همچنین دستورالعمل های لازم را برای مقابله با تروریسم و شورش در اختیار ارتش ، دستگاه اطلاعاتی و نهادهای مجری قانون این کشور قرار داد.

اکنون داعش به عنوان یک تهدید جهادی، القاعده را از دور خارج کرده است و درحال حاضر بزرگ ترین نگرانی به شمار می رود. ایدئولوژی، لفاظی ها و اهداف طولانی مدت داعش شبیه القاعده است و این دو گروه زمانی رسما متحد یکدیگر بودند.

اما داعش، القاعده نیست. داعش بخشی از یک سازمان اسلامگرای افراطی قدیمی نیست. اگرچه القاعده به ویژه در شمال آفریقا و یمن همچنان خطرناک است اما داعش اکنون جان آن را گرفته و به تهدید جهادی پسا القاعده تبدیل شده است.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اواخر ماه سپتامبر در تشریح برنامه خود برای تضعیف و در نهایت از بین بردن داعش، این گروه را از القاعده جدا کرد و گفت داعش یک سازمان تروریستی است. اما این تعبیر نادرست است و مناسب برای توصیف داعش نیست.

در حقیقت اگرچه داعش از تروریسم به عنوان یک تاکتیک استفاده می کند اما به هیچ وجه نمی توان آن را یک سازمان تروریستی نامید.

شبکه های تروریستی مانند القاعده به طور کلی تنها ده‌ها یا صدها عضو دارد، به غیر نظامیان حمله می کند، مناطق را به کنترل خود در نمی آورد و نمی تواند به طور مستقیم با نیروهای نظامی مقابله کند.

این در حالی است که گفته می شود داعش حدود 30 هزار نیرو دارد، مناطق زیادی را در عراق و سوریه به کنترل خود درآورده است، از توانمندی های نظامی بالایی برخوردار است، بر خطوط ارتباطی کنترل دارد ، از زیرساخت فرماندهی برخوردار است، بودجه خود را تامین می کند و در عملیات نظامی پیچیده و دشوار مشارکت دارد.

به همین علت است که راهبردی های ضد تروریسم و ضد شورش که تا حد زیادی برای از بین بردن تهدید القاعده موثر بوده است نمی تواند در مورد داعش موثر واقع شود. به این ترتیب می توان گفت داعش چیزی شبیه به یک دولت و در واقع دولتی ساختگی است که یک ارتش متعارف هدایت آن را به عهده دارد.

واشنگتن در اتخاذ سیاست های خود در عراق و سوریه برای مقابله با ماهیت واقعی تهدید ناشی از داعش عملکردی کند داشته است.

راهبرد ضدتروریسم آمریکا در سوریه عمدتا بر هدف قرار دادن گروه های وابسته به القاعده متمرکز بوده است که تا حد زیادی به سود داعش بوده و فرصتی را در اختیار اسد قرار داده است تا شورشیان سوری میانه رو متحد آمریکا را سرکوب کند. در عراق نیز واشنگتن همچنان بر تلاش برای ایجاد وحدت در این کشور به منظور تشکیل یک نیروی بومی برای مقابله با داعش متمرکز است.

این رویکردها برای مقابله با تهدیدی متفاوت شکل گرفته بود اما حوادث موجود باعث غافلگیری آنها شده است. اما آنچه اکنون برای مقابله با این تهدید جدید نیاز است ترکیبی از تاکتیک های نظامی و یک راهبرد دیپلماتیک گسترده به منظور جلوگیری از گسترش داعش ، منزوی ساختن این گروه و تضعیف توانمندی های آن است.

تفاوت ها بین القاعده و داعش تا حدی ریشه در تاریخچه آنها دارد. القاعده پس از حمله سال 1979 شوروی به افغانستان شکل گرفت. دیدگاه و تفکر راهبردی القاعده ناشی از جنگ 10 ساله علیه اشغالگری شوروی است یعنی زمانی که هزاران ستیزه جوی اسلامگرا ازجمله اسامه بن لادن در افغانستان گردهم آمدند.

اما داعش شکل گرفته از حمله سال 2003 آمریکا به عراق است. داعش در نخستین حملات خود تنها متشکل از تعدادی گروه افراطی سنی در حال جنگ با نیروهای آمریکایی بود و به غیرنظامیان شیعه حمله می‌کرد تا از این طریق یک جنگ داخلی قومی را شکل دهد.

در آن زمان داعش با نام القاعده در عراق شناخته می شد و ابومصعب الزرقاوی سرکردگی آن را به عهده داشت که با بن لادن اعلام بیعت کرده بود. الزرقاوی در حمله هوایی سال 2006 آمریکا کشته شد. پس از آن این گروه در عراق با شکست روبرو شد اما این شکست موقت بود و القاعده در عراق خود را خیلی زود احیا کرد.

سال 2011 پس از آغاز شورش علیه بشار اسد رئیس جمهور سوریه، این گروه از هرج و مرج در این کشور بهره گرفت و بخش هایی از مناطق شمال شرق سوریه را به کنترل خود درآورد و پایگاهی را در آنجا برای خود ایجاد کرد. سپس خود را دولت در عراق و شام یا همان داعش نامید.



















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن