تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835492104
تحلیلی بر آخرین وضعیت میدانی جنگ در یمن
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
تحلیلی بر آخرین وضعیت میدانی جنگ در یمن از نظر آمریکا وقت آن فرا رسیده است تا سرنوشت بحران عربستان به گفتوگوهای سیاسی سپرده شود و با استفاده از ساز و کارهای حقوقی و سیاسی، حرکت انصارالله مهار گردد.
به گزارش فرهنگ نیوز، سعدالله زارعی طی تحلیلی در کیهان به تحلیل آخرین وضعیت جنگ در یمن پرداخت و نوشت: «جنگ تبدیل به یک ماجراجویی بزرگ برای عربستان شده است و نتیجهای جز ویرانی برای یمن و شکست برای عربستان نخواهد داشت.» این جمعبندی چند روز پیش پایگاه تحلیلی خبری «المانیتور» از وضع جاری جنگ در یمن است کما اینکه رادیو سازمان سیا- فردا- دو روز پیش به نقل از فعالان حقوق بشری یمن گفت تاکنون 23 هزار شهروند یمنی - طی 8 ماه گذشته - بر اثر حملات ائتلاف غربی، کشته و مجروح شدهاند در عین حال مجله «اشپیگل» هفته پیش طی تحلیلی نوشت در حالی که عربستان به دو هدف اعلام شده شامل بازپسگیری صنعا از انصارالله و بازگرداندن دولت منصور هادی به یمن نرسیده است ناگزیر به استفاده از نیروهای سودانی شده که پیش از این به دلیل ارتکاب جنایت جنگی در «دارفور» متهم بودهاند.
تصویر جنگ یمن در رسانههای غربی و طبعا در میان مقامات غرب از ناامیدی آنان از پیروزی عربستان در جنگ حکایت میکند. اعمال فشار آمریکا و اروپا بر رژیم عربستان برای خروج از وضع فعلی و رسیدن به چارچوبی که در آن ضمن رفع نگرانیهای غرب از قدرت گرفتن نیروهای انصارالله در یمن، به جنگ نظامی خاتمه دهد، نشان میدهد روند کنونی جنگ یمن به هیچوجه مطلوب غربیها و به خصوص آمریکاییها نیست.
در این بین غرب و عربستان در تاکتیک دچار اختلافنظر اساسی میباشند. عربستان معتقد است مذاکره با جنبش انصارالله در شرایطی که به اندازه کافی اقتدار دارد منجر به پذیرفتن فهرستی از خواستههای این گروه میشود که در رأس آن پایان یافتن جنگ و رفع محاصره خواهد بود و این در حالی است که اگر فشار جنگ و محاصره از روی مردم یمن و جنبش انصارالله برداشته شود و در عین حال سلاح در دست انصار باقی بماند به معنای بینتیجه بودن کامل جنگ است.
عربستان به شدت از پذیرش آتشبس پیش از آنکه به یک نتیجه تا حدی قابل قبول برسد، اجتناب میکند. اما غرب و به خصوص آمریکا معتقد است اگر قرار بود از طریق تهاجم نظامی، اتفاق قابل قبولی در یمن بیفتد باید در این 8 ماه که انواعی از تهاجمات هوایی، دریایی و زمینی علیه یمن بکار گرفته شده است، میافتاد. آمریکاییها با نگاه به صحنه عملیاتی معتقدند وقتی عربستان نتوانسته از پیروزیهای خود در جنوب برای تضعیف انصارالله استفاده کند و عملا مدیریت جنوب به دست القاعده و حراک جنوبی افتاده است، چه شانسی برای تغییر صحنه طی یک تا دو ماه آینده دارد.
از نظر آمریکا وقت آن فرا رسیده است تا سرنوشت بحران عربستان به گفتوگوهای سیاسی سپرده شود و با استفاده از ساز و کارهای حقوقی و سیاسی، حرکت انصارالله مهار گردد. هیلاری کلینتون که به نوعی مواضع آمریکا را در بحران یمن بازگو کرده است، میگوید: «عربستان همه منابع خود را علیه حوثیها در یمن و ایران به عنوان حامی حوثیها متمرکز کرده است. حرف من به آنها این است که اگر ایران را رها کنیم، نفوذ آن در حوزه عربی گستردهتر میشود اما چگونه میتوانیم ایران را تضعیف کنیم؟»
در واقع اختلافنظر عربستان و غرب بر سر اصل موضوع مهار انصارالله نیست بلکه مهار انصارالله یک امر مشترک مفروض است. اختلاف آنان در این است که 8 ماه جنگ برای اثبات اینکه میتوان با بمباران به نتیجه رسید، کافی است یا نه؟ عربستان میگوید کافی نیست و آمریکا میگوید کافی است.
آمریکاییها معتقدند اگر انصارالله به مذاکرهای تن دهد که مبنای آن قطعنامه 2216 باشد میتوان در یک دوره یک تا دو ساله آن را خلع سلاح کرد و زمین را از دست آنان گرفت. غرب این را شدنی و عربستان این را ناشدنی میداند. از منظر غرب، ادامه حیات انصارالله در یمن به حمایت ایران وابسته است و ما میتوانیم با اعتراف به نقش موثر ایران در پرونده یمن، آن را در مذاکراتی شریک کنیم که انتهای آن خلعسلاح و خلعالارض انصارالله باشد. از منظر آمریکاییها و اروپاییها، ایران روند مذاکره پیرامون مسائل منطقهای را پذیرفته و این اولین گام در حل پرونده یمن مطابق با الگوی غرب است و در این مسیر انصارالله ناچار است پای میز مذاکره بیاید و اندک اندک به خلع سلاح و تسلیم شهرها تن دهد در این صورت، انصار به شدت ضعیف شده و قادر به مزاحمت برای عربستان و دیگران نیست. در منظر رژیم سعودی، خطر انصارالله برای عربستان تا زمانی که خلع سلاح نشود ولو آنکه شهرها را تحویل دهد، برطرف نمیشود. از این رو یکی از مقامات انگلیسی حدود یک ماه پیش به یک مقام وزارتخارجه ایران گفته بود: «عربستان نگران موشکهای انصارالله است و برای پایان دادن به جنگ یک تضمین قابل قبول میخواهد» اشاره این مقام انگلیسی به این نکته است که مهمترین نگرانی عربستان تسلط انصارالله بر پایتخت و یا چند مرکز استان نیست بلکه آنچه نگرانی اصلی سعودی را تشکیل میدهد، سلاحهای انصارالله است.
اختلاف نظر کنونی آمریکا و عربستان که چندی است به عرصههای رسانهها کشیده شده و به کنایهزنی مقامات غرب علیه عربستان انجامیده، نباید ما را به اشتباه اندازد و گمان کنیم که موضع ما و غرب در این جنگ یکی است و هر دو روی پایان دادن به تجاوز عربستان به یمن توافق داریم. واقعیت این است که همین حالا که غربیها در اشپیگل مینویسند «عربستان جنگ را با دسته چک اداره میکند»، از جنگندههای سعودی در هوا پشتیبانی میکنند هنوز هم مثل روزها و هفتههای اول جنگ هواپیماهای لجستیکی آمریکایی در آسمان صنعا به جنگندههای سعودی سوخت و بمب میرسانند. هنوز هم هواپیماهای عربستانی از ناوهای غولپیکر آمریکایی در خلیج عدن برای حمله پرواز علیه مردم یمن استفاده مینمایند پس غرب علیرغم آنکه به نتیجه رسیدن این جنگ امید ندارد اما
اندکی هم در حمایت از سعودی فروگذاری نمیکند.
نکته دیگر این است که براساس نقشه غرب جنگ بینتیجه هوایی باید متوقف شود ولی محاصره دریایی و هوایی - براساس قطعنامه 2216- باید استمرار یابد و از سوی دیگر جنگ علیه انصارالله در روی زمین و از طریق «مزدوران» باید استمرار داشته باشد. پس طرح غرب این نیست که جنگ متوقف شود و یا مردم مظلوم یمن مجالی برای تنفس پیدا نمایند. در واقع نتیجه این طرح این است که متجاوز که از تجاوز نظامی و حمله مستقیم طرفی نبسته، از جنگ مستقیم رها میشود ولی حریف آن که مردم مظلوم یمن هستند کماکان در شرایط جنگی بسر خواهند برد. در این میان میز مذاکره بعنوان یک جزء مکمل محاصره و درگیری داخلی به ضرر انصارالله عمل میکند و حضور انصارالله در این مذاکرات یا حضور فرضی ایران در این مذاکرات تعهداتی را برای انصار و ایران در پی میآورد و به نوعی کامل کننده نقشه آمریکا خواهد بود.
آمریکاییها معتقدند، بحران یمن با پایان حمله هوایی عربستان علیه این کشور به پایان نمیرسد و در چند وجه استمرار پیدا میکند یک وجه آن این است که القاعده که تا پیش از جنگ عربستان علیه یمن، بشدت ضعیف بود و بارها از انصارالله شکست خورده بود، هماینک دو استان حساس عدن و حضرموت را در اختیار دارد و یک هماورد قوی برای انصارالله به حساب میآید. یک وجه دیگر، آن است که «حراک جنوبی» که تا پیش از جنگ از یک سو قدرت مهمی به حساب نمیآمد و از سوی دیگر به انصارالله تا حد زیادی نزدیک بود، هماینک به یک بازیگر فعال امنیتی تبدیل شده و با انصارالله هم در مقطع تصرف عدن درگیر شده و به یک محور مزاحم انصار تبدیل گردیده است.
یک وجه دیگر قوت گرفتن نیروهای منصور هادی است که پیش از جنگ وجود خارجی نداشتند. از نظر آمریکا بعد از پایان جنگ انصارالله ناگزیر به درگیری در سه جبهه داخلی است و بشدت ضعیف خواهد شد. وقتی تجاوز عربستان قطع شود و انصار در صحنه داخلی درگیر بحران باشد، ناگزیر به دنبال محملهای حقوقی خواهد رفت که مهمترین آنها، سازمان ملل و کشورهای عرب متحد آمریکا- مثلا عمان- خواهد بود. از نظر آمریکاییها، توسل روز افزون انصارالله به نماینده دبیرکل سازمان ملل و ابتکار آن پس از جنگ و مراجعه به عمان و یا هر کشور دیگر عرب، آرام آرام به آنکادره و کانالیزه شدن انصارالله منجر شده و آن را از شکل و فرم یک «جنبش انقلابی» خارج مینماید. خروج از چنین هویتی (position) خواهناخواه آن را از یک گروه معارض به یک گروه قانونی تبدیل میکند که از نظر آمریکاییها، این مساوی است با پذیرش خلع سلاح و تبدیل شدن به یک گروه مدنی. از سوی دیگر آمریکاییها معتقدند دمکراتیزه شدن انصارالله به پایگاه مردمی آن بشدت آسیب وارد کرده و به مرور آن را از تاثیر میاندازد.
اما واقعیت این است که ورای اختلافات عربستان و آمریکا درباره نحوه مهار انصارالله، این جنبش انقلابی یک جنبش پخته و با تجربه است ضمن آنکه ایران بعنوان مهمترین متحد منطقهای انصارالله بیتجربه نیست. شرکت در گفتوگویی سیاسی هم الزاما به معنای پذیرش دستور کار طرف مقابل نیست. انصارالله میگوید اولین نتایج گفتوگوها باید آتشبس و رفع محاصره باشد و دومین نتایج باید رسیدن به یک توافق یمنی یمنی برای شکلدهی به دولت و حل و فصل اختلافات باشد.
برخلاف تصور آمریکاییها، انصارالله روی طرح 7 مادهای خود که در مسقط به ولدشیخ نماینده دبیرکل سازمان ملل داده، تاکید دارد و تنها بحث درباره قطعنامه 2216 را پذیرفته نه اینکه آن را به رسمیت شناخته است. انصارالله معتقد است بحث درباره سلاح انصارالله باید به زمانی سپرده شود که قانون اساسی یمن با اکثریت آراء مردم تصویب شده و بر اساس آن دولتی شکل گرفته باشد کما اینکه تحویل ادارات دولتی در صنعا و سایر مراکز استانها نیز مستلزم شکلگیری دولت قانونی است. بنابراین کاملا واضح است که انصار حاضر نیست در چارچوب یک طرح آمریکایی به مذاکره بپردازد. اما در عین حال واقعیت این است که میز مذاکره بسیار لغزنده است بخصوص زمانی که یک طرف آن سازمان ملل و نماینده آن بر قطعنامهای تاکید دارند که دربردارنده منافع و اغراض دشمنان انصارالله است.
94/9/2 - 07:44 - 2015-11-23 07:44:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]
صفحات پیشنهادی
بررسی آخرین وضعیت ایمنی راههای ارتباطی ایلام
جلسه کمیسیون ایمنی راههای استان ایلام با حضور معاون عمرانی استانداری ایلام و مدیرکل راه شهرسازی استان و مدیران و معاونین دستگاههای مربوط در سالن جلسات معاونت عمرانی استانداری ایلام برگزار شد عقیق به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان ایلام در این جلسه آخرین وضعیت اآخرین وضعیت مصرف بنزین در کشور
به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی شمانیوز در حالی که یکی از اهداف افزایش قیمت حامل های انرژی همواره کنترل مصرف اعلام می شود اما از ابتدای مهر ماه تا پایان دی ماه هشت میلیارد و ١٤٨ میلیون لیتر بنزین مصرف شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته که معادل هفت میلیارد وبررسی آخرین وضعیت «فرقههای نوظهور» در کمیسیون امنیت ملی مجلس
گزارش مهر از دستور کار کمیسیونهای مجلس بررسی آخرین وضعیت فرقههای نوظهور در کمیسیون امنیت ملی مجلس شناسهٔ خبر 2972940 - جمعه ۲۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۴ سیاست > مجلس اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در هفته پیش رو آخرین اخبار مرتبط با فرقه ها و نحلههای نوظهور را باعربستان آمار درستی از تلفات خود در جنگ یمن ارائه نمی دهد
کشاورزنیوز به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رای الیوم شرف غالب لقمان سخنگوی نیروهای مسلح یمن در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام کرد درصورتیکه تجاوز ائتلاف ضد یمن به این کشور پایان نیابد ما نیز به عملیات خود در عمق اراضی عربستان پایان نخواهیم داد وی تاکید کرد عملیات نظامی ارتش و نیرگودرزی: رشد در دوومیدانی، شنا و ژیمناستیک یعنی تضمین مدال المپیک
سهشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۹ وزیر ورزش و جوانان میگوید رشتههای پایه رشتههای پرمدال المپیکی و آسیایی هستند که برنامه ریزیهای توسعهای در این بخش میتواند مدال آوری ایران را در رودیدادهای مهم ورزشی تضمین کند به گزارش ایسنا محمود گودرزی در جلسه کمیته رشتههای پایه و پرمدال ورجنگنده های عربستان مناطق مختلف یمن را با بمب های خوشه ای بمباران کردند
عبد الله السلامی از فرماندهان نظامی جنبش انصار الله یمن در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در صنعا تصریح کرد نیروهای یمنی پس از در دست گرفتن کنترل نقاطی در شهر تعز پیشروی خود در این استان را ادامه دادند این فرمانده نظامی انصار الله با بیان اینکه جنگنده های عربستانی امروزشهادت 8 ماهیگیر یمنی در حمله جنگنده های سعودی
به گزارش شهدای ایران به نقل از شبکه خبری المسیره جنگنده های سعودی بار دیگر صیادان یمنی در جزیره حنیش در الحدیده را هدف قرار دادند که در این حمله 8 نفر به شهادت رسیدند و 11 نفر دیگر نیز زخمی شدند جنگنده های عربستان چند روز قبل نیز با حمله به قایق ماهیگیران در سواحل یمن دستکم 20تاییدخبر بازداشت پسر وزیراصلاحات/آخرین وضعیت پرونده جیسون رضائیان
سخنگوی قوه قضائیه خبر بازداشت پسر وزیر دوره اصلاحات را تایید کرد و گفت این بازداشت در ارتباط با پرونده دکل نفتی بوده است به گزارش رهیاب حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در هشتاد و هشتمین نشست خبری خود با خبرنگاران در مورد هتک حرمت و توهین به موسوی لاری فعال اصلاح طلب در ورامینآخرین وضعیت یک موسسه اعتباری بدون مجوز / آخرین مجوزهای بانک مرکزی به کدام موسسات می رسد؟
آخرین وضعیت یک موسسه اعتباری بدون مجوز آخرین مجوزهای بانک مرکزی به کدام موسسات می رسد اقتصاد > اقتصاد کلان - یک نماینده استان خراسان رضوی در مجلس درباره آخرین وضعیت موسسه مالی و اعتباری ثامنالحجج اظهار نظر کرد برخی اخبار حاکی از آن است که در چند روز گذشته تعدادیآخرین وضعیت بررسی اساسنامه شرکت ملی نفت
احمدی گفت گاهی از نظر انشایی و شیوه تقنین و قانونگذاری برخی کلمات نیاز به جابجایی داشت برخی نمایندگان پیشنهاداتی داشتند که نیاز به ارائه و اعمال نظریات بود که امیدواریم با تصویب نهایی نکات حساس و چالشی مرتفع شود به گزارش عیارآنلاین موسی احمدی عضو کمیسیون انرژی مجلس در خصوص آخری-
گوناگون
پربازدیدترینها