واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اردبيل: عرصههاي طبيعي استان با روشن كردن آتش توسط گردشگران از بين رفتهاند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ميراث و گردشگري
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اردبيل با تأكيد بر ضرورت تدوين دستورالعمل بازديد گردشگران از جاذبههاي تاريخي و طبيعي، گفت: بسياري از عرصههاي طبيعي استان بهدليل روشن كردن آتش توسط گردشگران از بين رفتهاند.
يحيي نقيزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حوزههاي ميراث فرهنگي و گردشگري را نيازمند داشتن دستورالعمل بهرهبرداري و بازديد دانست و اظهار داشت: اطلاعرساني و آموزش به گردشگران داخلي و خارجي بسياري از خسارتها و صدمههاي احتمالي را به بناهاي تاريخي و عرصههاي طبيعي كاهش ميدهد.
وي بيان كرد: بقعهي شيخ صفيالدين اردبيلي از جمله بناهايي است كه بهدليل داشتن يكي از منحصربهفردترين كاغذهاي ديواري بهشدت ازسوي عكاسي گردشگران در معرض تخريب قرار ميگيرد.
او با اشاره به ممنوع كردن عكاسي با فلاش در داخل بقعهي شيخ صفيالدين اردبيلي، ادامه داد: بسياري از گردشگران با توجه به تابلوهاي اطلاعاتي نصبشده، حفاظت از بنا را رعايت ميكنند؛ اما متأسفانه، عدهاي اين موضوع را رعايت نميكنند و دربرابر تذكرهاي مراقبان مقاومت ميكنند.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان ادبيل تدوين دستورالعمل بهرهبرداري فرهنگي و طبيعي را از بناها و جاذبههاي گردشگري، عامل فرهنگسازي و آموزش عمومي براي حفاظت و نگهداري از آنها ارزيابي و اظهار كرد: تدوين اين دستورالعمل به كارشناسي و مطالعه نياز دارد كه بخشي از آن برعهدهي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و بخشي نيز برعهدهي ديگر دستگاههاي دولتي است.
نقيزاده زبالهپراكني و روشن كردن آتش را مهمترين عوامل تخريب عرصههاي تاريخي و طبيعي توسط گردشگران دانست و گفت: فرهنگسازي و آموزشهاي عمومي در اين حوزه بايد براساس مراجع تخصصي و اصول علمي صورت گيرد تا در تمام جامعه نهادينه شود.
وي بيان كرد: در تدوين دستورالعملهاي استاندارد براي بهرهبرداري گردشگران از بناهاي تاريخي و عرصههاي طبيعي نبايد دچار افراط و تفريط شويم و بهگونهاي عمل كنيم كه توسط اين ضوابط گردشگران محدود شوند.
او بر تأثيرگذاري آموزشهاي پايهيي در مدارس تأكيد كرد و افزود: در همهي حوزههاي فرهنگي و اجتماعي مواردي وجود دارند كه بايد از طريق رسانههاي عمومي، بهويژه صداوسيما فرهنگسازي شوند كه از آن جمله به بازيافت زباله، بازديد از بناهاي تاريخي، بهرهبرداري از محيط زيست، وقاحت يادگارنويسي و ... ميتوان اشاره كرد.
نقيزاده پيشنهاد كرد: صداوسيما بهصورت دورهيي و با بررسي موارد و معضلات، آموزش، اطلاعرساني و فرهنگسازي را در همهي حوزههاي فرهنگي، اقتصادي، بهداشتي، اجتماعي و ... در دستور كار خود قرار دهد.
انتهاي پيام
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 411]