واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۴ (۱۷:۱۹ب.ظ)
موج از بازار ساخت و سازها کمبود تقاضا صدور پروانه هاي ساختماني را کاهش داد موج - مدير برنامهريزي و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازي مي گويد: کاهش صدور پروانههاي ساختماني باعث بيتعادلي در بخش عرضه و تقاضا و بحراني شدن بازار مسکن ميشود.
بر اساس آماري که از سوي مرکز آمار ايران منتشر مي شود صدور پروانه هاي ساختماني کاهش چشمگيري داشته است.کاهش صدور پروانه هاي ساختماني نشان مي دهد که ديگر انبوه سازان و سازندگان بخش مسکن ديگر چندان علاقه اي به ساخت ندارند.
شايد کم بودن رقم تسهيلات بانکي سازندگان و نرخ سود بالاي اين تسهيلات نيز ار اصلي ترين دلايل کاهش صدور پروانه هاي ساختماني باشد.از سوي ديگر برخي انبوه سازان معتقدند که ديگر تهران جايي براي ساخت وساز جديد ندارد و بايد هر ساخت و ساز جديدي که در تهران انجام ميشود در بافت فرسوده و و در بخش بهسازي و نوسازي باشد .
اما در تازه ترين اظهارنظرها مدير برنامهريزي و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازي مي گويد:کاهش صدور پروانههاي ساختماني باعث بيتعادلي در بخش عرضه و تقاضا و بحراني شدن بازار مسکن ميشود.
علي چگيني همچنين مي گويد: حوزه اقتصاد کشور از کمبود و نبود تقاضاي واقعي در مسکن رنج ميبرد که ورود تسهيلات به بخش مسکن کمک شاياني به اين بخش ميکند.
وي با بيان اينکه در شرايط کنوني جهش قيمتي در بخش مسکن نداريم، تصريح کرد: در يکي دو سال اخير شاهد کاهش صدور پروانههاي ساختماني بوديم که اين موضوع در آينده نزديک محدوديتهاي عمدهاي در بخش عرضه و تقاضا را به دنبال دارد که شرايط مسکن در آينده با دشواري روبهرو ميشود.
چگيني تصريح کرد: وزارت راه و شهرسازي در تلاش است تا با تشويق سازندگان به توليد مسکن، رکود در اين بخش را پايان دهد.صندوق پس انداز مسکن يکم، وام بافت فرسوده و وام خريد و توليد از جمله اقدامات وزارت راه و شهرسازي براي خروج از رکود در بخش مسکن است.
گفتني است اطلاعات ارائهشده از سوي مرکز آمار حاکي از آن است که در تابستان سال 1393، تعداد پروانههاي ساختماني که شهرداري صادر کرده است معادل 2339 پروانه است که رقم نسبت به فصل گذشته حدود 6/33 درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود 1/62 درصد کاهش داشته است. گفتني است اين تعداد پروانه حدود 8/7 درصد از کل پروانههاي ساختماني کشور را تشکيل ميدهد.
اين تعداد واحد مسکوني، 1/26 درصد از واحدهاي مسکوني پيشبيني شده در پروانههاي احداث ساختمان صادر شده از سوي شهرداريهاي کشور را تشکيل ميدهد. با توجه به تعداد پروانههاي صادر شده براي احداث ساختمان در شهر تهران، متوسط تعداد واحد مسکوني در پروانههاي احداث ساختمان 6/9 واحد و در پروانههاي احداث ساختمان مسکوني نيز 6/9 واحد بوده است.
نکته اي که در ميان نبايد فراموش شود آن است که به دليل نبود توان مالي کافي براي تهيه مسکن در بين متقاضيان دليل ديگري بر کاهش صدور پروانه هاي ساختماني است.
در پايان ذکر اين موضوع لازم مي نمايد که اگر رکود بازار مسکن ادامه پيدا کند بر طبق اظهارنظر مدير برنامهريزي و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازي تفاوت بين عرضه و تقاضا بيشتر شده و موجب مي شود تا تعادل بازار مسکن بهم بخورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]