تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهشت را درى است كه ريّان ناميده مى شود از آن در، جز روزه داران وارد نشوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852219694




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تکنیک« اپتوژنتیک» برای کنترل سیستم عصبی بومی سازی شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: توسط محققان دانشگاهی؛
تکنیک« اپتوژنتیک» برای کنترل سیستم عصبی بومی سازی شد

مغز


شناسهٔ خبر: 2974210 - یکشنبه ۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۸
دانش و فناوری > فناوری های نوین

محققان پژوهشکده لیزر و پلاسما وعلوم اعصاب مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه شهید بهشتی برای نخستین بار موفق به بومی سازی تکنیک اپتوژنتیک برای کنترل سیستم عصبی در کشور شدند. به گزارش خبرگزاری مهر، حمید لطیفی مجری طرح «کنترل سیستم‌های عصبی با استفاده از اپتوژنتیک» گفت: تکنیک اپتوژنتیک با تلفیق دو تکنیک اپتیک و ژنتیک، امکان مطالعه و کنترل عملکرد سلول‌های خاص در بافت‌های زنده را فراهم می‌کند از مزیت‌های این روش این است که روش‌های نوری در مقایسه با روش‌های الکتریکی و دارویی به دلیل برخورداری از سرعت، دقت بالاتر و آسیب رسانی کمتر ابزار مناسبی در مطالعات علوم اعصاب هستند. وی افزود: سلول‌های عصبی در حالت طبیعی به نور حساس نیستند بنابراین با استفاده از تکنیک‌های ژنتیکی، یکسری کانال پروتئینی حساس به نور به نام پروتئین «اپسینی» در سیستم عصبی ایجاد شده که با استفاده از ابزارهای فیبرنوری با قابلیت کاشت در مغز حیوان، نور لیزر به ناحیه مورد نظر مغزی رسانده می‌شود. لطیفی عنوان کرد: با اعمال پالس‌های لیزری در طول موج مشخص، کانال‌های یونی حساس به نور ایجاد شده در سیستم عصبی به نور پاسخ می‌دهند که در اثر این پاسخ، یکسری از کانال‌های یونی باز و یا بسته می‌شوند بنابراین تغییرات غلظت یونی در درون و بیرون سلول عصبی منجر به ایجاد سیگنال عصبی خواهد شد. عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: در این طرح، پروتئین اپسینی «چانلروداپسین» با برهمکنش نور لیزر در طول موج ۴۷۰ نانومتر، کانال‌های سدیمی سیستم عصبی را فعال کرده  و در نهایت منجر به فعال‌سازی سیستم عصبی می‌شود. به گفته وی، این طرح بر روی موش صحرائی برای کنترل سیستم عصبی ( در حال حرکت و بیهوشی) پیاده سازی شده است. ثبت سیگنال عصبی از تک نورون و درمان بیماری‌های عصبی لطیفی بیان کرد: در حالت بیهوشی نیز با استفاده از ساخت «اپتورد» یا ثبت سیگنال الکتریکی بصورت همزمان  بصورت همزمان، تحریک نوری و ثبت سیگنال الکتریکی از یک تک نورون انجام شد که با دستیابی به این تکنولوژی امکان مطالعه شبکه نورونی امکان پذیر  می شود که می توان گفت از این تکنیک برای درمان بیماری‌های عصبی بهره برد. بومی‌سازی تکنیک اپتوژنتیک در کشور وی گفت: برای اولین بار، تکنیک اپتوژنتیک در داخل کشور توسط متخصصان لیزر پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی و متخصصان علوم اعصاب مرکز تحقیقات علوم اعصاب این دانشگاه بومی‌سازی شد. لطیفی با بیان اینکه با توجه به اینکه تکنیک تحریک نوری سیستم‌های عصبی از اهمیت ویژه‌ای در پیشبرد علوم در مرز دانش را دارد، اظهار کرد: در حال حاضر کشورهایی از قبیل امریکا، کانادا، آلمان، روسیه و ژاپن به تکنیک اپتوژنتیک دسترسی دارند و ایران نیز با بومی‌سازی و توسعه این تکنیک در سطح بین‌المللی جایگاه ویژه‌ای خواهد یافت. 

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره نتایج تحقیقات این پروژه گفت: در حال حاضر گروه اپتوژنتیک دانشگاه شهید بهشتی با دستیابی به  این تکنیک در داخل کشور، و ایجاد تغییر ژنتیکی در سیستم عصبی و تحریک نوری، امکان کنترل سیستم عصبی حرکتی را به وجود می آورد. وی تصریح کرد: با دستیابی به تکنیک بسته بندی «ژن‌های اپسینی» در ویروس و ساخت ابزارهای تحریک نوری و ثبت سیگنال الکتریکی بصورت همزمان (اپتورود) امکان مطالعه سیستم‌های عصبی و جود دارد که می‌توان با استفاده از نور لیزر یک فعالیت عصبی را فعال یا غیر فعال کرد. لطیفی خاطر نشان کرد: آزمایشگاه اپتوژنتیک دانشگاه شهید بهشتی آماده خدمات‌دهی به سایر محققان در زمینه اپتوژنتیک است و امیدوار هستیم که بزودی سیستم‌های مدار بسته اپتوژنتیک و کنترل از راه دور حیوانات با استفاده از نور لیزر انجام شود. به گفته لطیفی، در این سیستم‌های ابزارهای نوری جدیدی توسعه یافته که قابلیت میناتورسازی و کاشت بر روی جمجمه حیوان را دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره کاربردهای این فناوری بیان کرد: برای کاربردهای بالینی تکنیک اپتوژنتیک با میناتوری‌سازی، کلیه تجهیزات لیزری و الکترونیکی با قابلیت کاشت در بدن بیمار موثر می‌شود. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، تکنیک اپتوژنتیک در مدل‌های حیوانی کاربرد دارد و در آینده نزدیک برای درمان نارسائی و کنترل ضربان قلب، درمان ناشنوایی، نابینایی و همچنین در درمان بیماریهای عصبی از قبیل صرع، آلزایمر، پارکینسون کاربرد خواهد داشت.   لطیفی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر با شکل‌گیری ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی، تحولات چشمگیری در زمینه توسعه علوم اعصاب و هدفمند شدن طرح‌های تحقیقاتی صورت گرفته است، عنوان کرد: با توجه به اهمیت استفاده از نور در مطالعات سیستم‌های عصبی امید است با حمایت‌های گسترده‌تر در زمینه تسریع فرآیند تائید طرح‌های تحقیقاتی و تخصیص منابع مالی مناسب بتوان گام‌های ارزنده‌ای در زمینه کاربرد نور در علوم اعصاب بویزه توسعه ابزارهای نوری اپتوزنتیک برداشت و در مرزهای دانش حرکت کرد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن