واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۱ب.ظ)
رکود دست از بازار مسکن برنمي دارد ثبات در بازار مسکن تا سال 95 موج - به گفته حامد مظاهريان وضعيت بازار مسکن در شش ماهه دوم سال و پس از آن تا نيمه اول سال 95 ثابت مانده و نبايد انتظار بروز رونق در اين بازار را داشته باشيم.
ماههاست که بازار مسکن را سردي و رخوت فرا گرفته است. بر طبق آمارهاي منتشرشده توسط بانک مرکزي حجم معاملات مسکن حتي در فصل تابستان نيز که معمولاً بيشترين ميزان خريدوفروش در آن صورت ميگرفت نيز در سال جاري بازار مسکن شاهد کاهش تعداد خريدوفروش بوده است.
رکودي که از سال 89 گريبان مسکن را گرفته رفتهرفته پنجساله ميشود و اينطور که از شواهد و قرائن برميآيد گويا قصد ندارد حالا حالاها دست از سر اين بازار بردارد.
حجم زياد عرضه و نبود خريدار يا متقاضي براي خريد اين واحدها موجب شده تا کفه ترازو به سمت افزايش خانههاي خالي سنگين شود و مردم نيز به دليل نداشتن توان مالي نتوانند اين واحدها را خريداري کنند.
بنا به گفته حامد مظاهريان معاون وزير راه و شهرسازي بيش از 200 هزار واحد خانه خالي فقط در استان تهران وجود دارد و که هنوز خريداري براي آنها نيست.
مظاهريان مي گويد:بازار مسکن تا زماني که وام هاي 80 و 60 ميليون توماني به آن تزريق نشود راکد و ثابت مانده و نمي توان در اين بازار انتظار تغيير تا سال 95 را داشت.
بر اساس قانون به خانههاي خالي نيز ماليات تعلق ميگيرد که اين نيز در کنار بالا بودن نرخ سود تسهيلات بانکي سازندگان موجب شده تا سازندگان رغبت چنداني براي ادامه ساختوساز نداشته باشند و اتمام پروژههاي ساختماني که ساخت آنها آغازشده است نيز به تعويق بيافتد.
بسياري از صاحبنظران و دستاندرکاران بازار مسکن راهکارهاي مختلفي براي خروج بازار مسکن از رکود ارائه کردهاند.برخي معتقدند با افزايش سقف تسهيلات بانکي به 100 ميليون تومان و در کنار آن کاهش نرخ سودهاي بانکي ميتوان توان مالي متقاضيان را افزايش داد و حجم خريدوفروش در بازار را بيشتر کرد.
برخي ديگر ميگويند در کنار افزايش تسهيلات بانکي، وام جعاله يا ساخت را نيز بايد تا سقف 30 ميليون تومان افزايش داد تا از اين طريق متقاضيان بتوانند با استفاده از وام جعاله در کنار تسهيلات مسکن مبلغ بيشتري براي خريد خانه داشته باشند.
پرداخت اعتبارات يارانهاي بخش مسکن نيز که از جمله برنامههاي حمايتي دولت براي کمک به حوزه مسکن بوده است نيز ميتواند به خروج بازار مسکن از رکود کمک کند.
پروژه مسکن مهر نيز يکي ديگر برنامههاي دولت براي خانهدار کردن اقشار کمدرآمد بود.اتمام واحدهاي باقيمانده اين طرح و تحويل آنها به متقاضيان نيز ميتواند تعداد بسيار زيادي را صاحبخانه کند.
توان تأثير چنداني بر روي رکود بازار مسکن گذاشت زيرا اصليترين عامل تأثيرگذار براي خروج بازار مسکن از رکود رشد معاملات خريدوفروش در کلانشهرهايي مانند تهران،مشهد،اصفهان و... است؛ زيرا تنها در اين صورت است که ميتوان ادعا کرد غول رکود سر جايش نشانده شده و ديگر نميتواند بر روي بازار تأثير بگذارد به همين دليل است که تسهيلات بانکي که در قالب وام در شهرهاي کوچک داده ميشوند درست است که گامي براي خانهدار کردن مردم در اين شهرها به شمار ميرود اما نميتواند تأثيري که بايد بر رونق يافتن بازار بگذارد.
گفتني است آن است که ورود بازار مسکن به رکود امري تدريجي بوده و نميتوان انتظار داشت با برنامههاي ناگهاني اين بازار از رکود خارج شود و رونق ازدسترفته به آن بازگردد درنتيجه نميبايست به دنبال راهحلهاي تدريجي اما عمقي و گسترده بود تا اين بازار بالاخره بتواند از رکود خارج شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]