واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۴۴ب.ظ)
شهردار تهران: نوسازي بافتهاي فرسوده اصليترين چالش مديريت شهري ايران و روسيه است موج-شهردار تهران با اشاره به جمعيت نزديک به هم تهران و مسکو و همچنين قدمت تاريخي اين دو شهر، موضوع مسکن، خدمات اجتماعي و تلاش براي نوسازي بافتهاي فرسوده را اصليترين چالش مديريت شهري مراکز جمهوري اسلامي ايران و روسيه دانست.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدباقر قاليباف در ديدار با خانم گالينا خوواشکايا اظهار داشت: تهران و مسکو مشترکات زيادي دارند و اين ديدارها و تبادل تجربيات ميتواند به بهبود کيفيت زندگي در هر دو کلانشهر کمک کند.
شهردار تهران با اشاره به جمعيت نزديک به هم تهران و مسکو و همچنين قدمت تاريخي اين دو شهر، موضوع مسکن، خدمات اجتماعي و تلاش براي نوسازي بافتهاي فرسوده را اصليترين چالش مديريت شهري مراکز جمهوري اسلامي ايران و روسيه دانست.
خوواشکايا ضمن قدرداني از شهردار تهران در پذيرش دعوت شهردار مسکو و دوماي اين شهر، با اشاره به اين که کميته سياست مسکن و خدمات همگاني براي نخستين بار در مجلس روسيه راهاندازي شده است، اظهار داشت:من فکر ميکنم دولتمردان روسيه به شدت و جديت مشکلات پي بردهاند و ضرورت تأسيس اين کميته احساس شد.
وي با اشاره به اين که روابط جمهوري اسلامي ايران و روسيه با پويايي بسياري در حال گسترش است، ادامه داد: روسيه مانند بسياري از کشورهاي اروپايي با بحرانهايي مواجه شده است.در راستاي شرايط بحران اقتصادي اروپا کشور ما نيز براي پرداخت هزينه خدمات عمومي با مشکلاتي مواجه شده و بسياري از شهروندان نميتوانند هزينههاي مسکن و خدمات شهري را پرداخت کنند.
رئيس کميته مسکن و شهرسازي دوماي مسکو، تصريح کرد: با وجود بحراني که وجود دارد همچنان دولت روسيه از نوسازي بافتهاي فرسوده استقبال کرده و هزينههاي تخريب خانههاي قديمي و احداث بناهاي جديد و جايگزين را فاينانس ميکند.علاوه بر اين هزينههاي تعمير اساسي خانه و مسکن را هم ميپردازيم. زماني که مساله حفظ انرژي و جلوگيري از هزينههاي سرسامآور تأمين انرژي مورد توجه دولت روسيه قرار گرفت، به دنبال راهکاري براي اين مشکل بوديم.
خوواشکايا ادامه داد: يکي از موضوعات اصلي که براي جلوگيري از هدر رفت انرژي پيش روي دوما قرار گرفت توجه به بافتهاي مسکوني با قدمت بيش از 40 سال بود و به اين فکر افتاديم که در اين راستا چهکاري بايد انجام دهيم. بدين ترتيب نوسازي و بازسازي بناهاي قديمي را براي جلوگيري از اتلاف انرژي و مقابله با بلاياي طبيعي در اولويت قرار داديم. همچنين مسائل تأمين آب و فاضلاب تحت حوزه و صلاحيت کميته سياست مسکن و خدمات همگاني است و ما با جديت به آنها ميپردازيم.مساله تأمين مسکن براي شهرونداني که به مسکن نياز دارند نيز جزء وظايف ما است.
وي تصريح کرد: توجه بسيار زيادي به شهروندان بيبضاعت ميکنيم. تا جايي که ميدانم تهران و مسکو از نظر جمعيت شبيه هم هستند و برايم جالب است که بدانم شما در زمينه مسکن با چه مشکلاتي مواجه هستيد.
رئيس کميته مسکن و شهرسازي دوماي روسيه افزود: ما در حال حاضر در تلاش براي جذب سرمايهگذاران هستيم تا از آنها براي ارتقاي خدمات عمومي در مسکو کمک بگيريم.متأسفانه در بسياري از سالها در تعمير اساسي مسکن روي زيرساختها کار نکرديم اما در سالهاي اخير دولت فدرال روسيه بودجه بسيار قابل توجهي را براي انجام تعميرات اساسي در شهرها اختصاص ميدهد.
خوواشکايا خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات اقتصادي که داريم تلاش ميکنيم اين اقدامات و تعميرات را با افزايش کارايي انرژي در مسکن همگام کنيم.
وي در ادامه گفت:برخي شهروندان در روسيه صاحبخانه هستند و در واقع آن را خصوصيسازي کردهاند برخي ديگر از شهروندان نيز آپارتمان خود را به صورت خصوصي تملک نکردهاند و اين املاک به شهرداري يا دولت روسيه تعلق دارد.
اين نماينده دوماي مسکو درباره سياست مسکن در روسيه براي کساني که خانه ندارند، خاطرنشان کرد: متأسفانه اين افراد در يک صف بسيار طولاني براي دريافت مسکن قرار دارند. در سالهاي گذشته به اين مساله توجه لازم نشده و در حال حاضر يک صف طولاني براي افراد بسيار فقير ايجاد کردهايم، همچنين با يک صف ديگر براي آن دسته از افرادي که نياز کمتري به کمک دولت روسيه براي خانهدار شدن دارند، مواجهيم. البته اجاره مسکن از دولت نسبت به کمک و حمايت از افرادي که فاقد مسکن هستند و در صف انتظار مساعدت دولت براي خانهدار شدن قرار دارند براي دولت فدرال هزينه کمتري دارد. آنها ميتوانند يکخانه را 5 سال با حق تمديد اجاره کنند و اگر شرايط درآمدي آنها بهبود پيدا نکند ميتوانند خانه را تا آخر عمر اجاره کنند.
رئيس کميته مسکن و شهرسازي دوما با بيان اين که ما اکثر قوانين را توسط مجلس براي کشور تصويب کردهايم، تصريح کرد: مسکو و سنت پترزبورگ از جمله شهرهايي هستند که براي دريافت مسکن در آنها محدوديت سکونت وجود دارد. يعني حداقل فرد بايد ده سال در اين دو شهر زندگي کرده باشد تا بتواند در صف دريافت مسکن قرار گيرد.
وي همچنين گفت:اگر فرد خواهان دريافت مسکن تنها زندگي کند، بعد از گذشت 10 سال يک واحد 33 متري به وي تعلق ميگيرد و در صورت داشتن خانواده به هر يک از اعضاي خانواده 18 متر اختصاص مييابد. يعني به يک خانواده 3 نفره خانهاي 54 متري تعلق ميگيرد. اين محدوديت براي افراد بيبضاعت در طرح مسکن اجتماعي است.
شهردار تهران نيز با اشاره به وجود بافت فرسوده در مناطق زيادي از تهران، حمايت از سرمايهگذاران در اين بخش و لزوم بستههاي تشويقي براي افرادي که مايل به نوسازي منازل خود هستند را از راهکارهاي پايتخت جمهوري اسلامي ايران براي برون رفت از اين مشکل دانست.
وي افزود: با توجه به راهکارهاي تدوين شده در اين زمينه، همچنان آنطور که انتظار داريم مردم براي تخريب بافتهاي قديمي و فرسوده و نوسازي منازل به منظور کاهش اثرات بلاياي طبيعي و همچنين جلوگيري از اتلاف انرژي اقدام نکردهاند.
شهردار تهران با اشاره به اين که مسکو نيز مانند تهران قدمت زيادي دارد و بسياري از بناهاي تاريخي و ميراثي در اين دو شهر به عنوان فرهنگ، هويت، تاريخ و تمدن مردم و مراکز دو کشور بايد حفظ شوند، ابراز اميدواري کرد:مناسبات بيشتر و تبادل تجربيات مديريت شهري تهران و مسکو بتواند در اين زمينه راهگشا باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]