واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ آبان ۱۳۹۴ (۱۶:۱۶ب.ظ)
راه شناسايي لوازم آرايشي و بهداشتي بي ضرر موج - يک متخصص پوست و مو با تاکيد بر اهميت مصرف مواد آرايشي و بهداشتي بي ضرر گفت: توجه به نکات مهم در شناسايي بي ضرر بودن اين مواد در تهيه محصولات مناسب و بي خطر کمک ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج، ريحانه مهرگان با اشاره به اينکه لوازم آرايشي بي ضرر جزيي از مراقبتهاي پوستي و نيز سلامتي محسوب ميشود. برخي از مواد شيميايي و مضر موجود در لوازم آرايشي ميتواند آسيبهاي جبران ناپذيري براي فرد ايجاد کند. اولين قدم براي اطلاع از ايمن بودن لوازم آرايشي خواندن برچسب محصول و نيز آشنايي با مواد تشکيل دهنده آن است.
وي تاکيد کرد: قبل از خريد شامپو، نرم کننده، خميردندان، عطر، لوازم اصلاح، کرمهاي پوستي و لوازم آرايشي بايد به دقت برچسب آن را مطالعه کرد تا در درجه اول تأييديه وزارت بهداشت را داشته باشد و همچنين حاوي مواد مضر نباشد.
مهرگان عطر و اسانس مصنوعي را از جمله مواد مضر در لوازم آرايشي دانست و گفت: اين مواد ميتواند سبب بروز حساسيت، آلرژي، بيماري تنفسي، حالت تهوع، سرگبجه و تغيير رنگ پوست شود و در صورتي که برچسب Fragrance Free را داشته باشد عاري از عطر و اسانس مصنوعي است.
اين متخصص پوست و مو اضافه کرد: پارابن نيز از شايعترين مواد مضر موجود در محصولات آرايشي است که شامل Propyl paraben و Ethyl paraben، است و جزو رايجترين مواد نگهدارنده موجود در لوازم آرايشي و بهداشتي پوست و مو نظير ريمل، کرم، ضدآفتاب، دئودورانت و خميردندان است که ميتواند سبب تغييرات هورموني، حساسيت و آفت دهان شود سرطانزاست.
مهرگان فتالات را از ديگر مواد مضر موجود در اين محصولات عنوان کرد و گفت: شايعترين مواد اين رده شامل؛ بنزيل فتالات (BBP) و دي بوتيل فتالات (DBP) است که باعث اختلالات هورموني ميشود. اين ماده در زنان باعث نازايي و در مردان باعث ناباروري و نيز در دوران بارداري سبب آسيب به جنين ميشود که به طور شايع در لاک ناخن ديده ميشود.
مواد مضر در رژلب، لاک ناخن و صاف کننده مو
وي گفت: فرمالدئيد در رژلب و لاک ناخن يافت ميشود که باعث تحريک و التهاب پوستي و نيز ضعف عمومي در صورت (به دنبال افراط در مصرف) ميشود.
مهرگان اضافه کرد: اين ماده اغلب در صاف کنندههاي کراتيني که در آرايشگاهها و سالنهاي زيبايي جهت صاف کردن مو مورد استفاده قرار ميگيرد، به کار ميرود که بسيار خطرناک و سرطانزاست. مواد فوم ساز (Dea) نيز سبب تحريک پوست، ضعف سيستم ايمني و سرطان ميشود.
وي گفت: اکسي بنزون (Oxybenzone) که ممکن است در رژلب وجود داشته باشد؛ سبب بروز حساسيت و اختلال هورموني ميشود.
مهرگان گفت: برخي از انواع الکل که در لاک ناخن و عطر به کار ميرود باعث خشکي، ترک پوست، پيري زودرس و لکهاي قهوه اي ميشود.
اين متخصص پوست و مو افزود: بوتيل هيدروکسي (Botyl hydroxyanisole) نيز جزو مواد نگهدارنده سرطانزاست که در بسياري از مواد آرايشي مانند خط چشم و رژلب ديده ميشود.
مهرگان گفت: تولوئن حلالي است مه به طور معمول در لاک ناخن وجود دارد و سبب سوزش چشم، ريه، پوست، اختلال سيستم عصبي، سرگيجه و سرطان ميشود.
مواد مضر موجود در برخي ضدآفتاب ها و دئودورانت ها کدامند؟
اين متخصص پوست و مو تاکيد کرد: آلومينيوم سنتتيک در ضدآفتاب ها و دئودرانت ها به کار ميرود و سبب آلزايمر ميشود. البته آلومينيوم به نام "آلوم" جايگزين خوبي براي آن است.
شناسايي مواد مضر موجود در صابون، شامپو و خميردندان
مهرگان گفت: تري کلوزان (Triclosan) يک ضدباکتري است که در صابون، کرمهاي ضدميکروب، دئودرانت و خميردندان به کار ميرود که سبب تضعيف سيستم ايمني و نيزي اختلال هورموني ميشود.
وي گفت: سولفات لوريل سديم، سولفات لورس سديم (SLS يا SLES) سبب ايجاد حباب و کف در صابون، شامپو، ژل بدن و پاک کننده صورت ميشود. اين ماده سبب حساسيت پوستي و چشمي ميشود.
اين متخصص پوست و مو يادآور شد: دي اتيل اتانول (Diethanolamin) و دي اتيل آمين (Diethylamin) در شامپو سبب توليد کف ميشود و خاصيت نرم کنندگي هم دارد که باعث اختلال هورموني و سرطان ميشود.
مواد مضر برخي مرطوب کنندهها و نرم کنندهها
مهرگان تاکيد کرد: روغنهاي معدني موجود در مرطوب کنندهها و نرم کنندهها باعث بسته شدن منافذ پوست، پيريزودرس، بروز آکنه و اختلال جذب ويتامينها ميشود.
وي در پايان تاکيد کرد: همه لوازم آرايشي تاريخ انقضاء دارند و پيشنهاد ميشود که در مورد کرم پودر يک سال، رژگونه دو سال، رژلب يک سال و ريمل 3 تا 4 ماه پس از بازکردن مصرف شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]