واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۱۸ب.ظ)
حضور روساي 9 کشور صادرکننده در ايران/ رئيس جمهوري ايران رياست اجلاس را بر عهده دارد موج - وزير نفت با بيان اين که روساي نه کشور عضو مجمع کشورهاي صادرکننده گاز اين هفته به تهران مي آيند، گفت: رياست جلسه سران و روساي کشورهاي عضو و ناظر صادرکننده گاز را رئيس جمهور برعهده دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، بيژن زنگنه وزير نفت در نشست خبري با خبرنگاران با بيان اين مطلب اظهار داشت: شنبه هفته آينده اجلاس وزيران کشورهاي صادرکننده گاز در تهران برگزار مي شود که در اين اجلاس روساي نه عضو صادرکننده گاز به ايران مي آيند.
وي با اشاره به برگزاري اجلاس آتي وزيران انرژي افزود: در اين نشست دستورات عادي مطرح مي شود که در بعد از ظهر دوشنبه دستور کار اجلاس نهايي مي شود.
زنگنه ادامه داد: در روز دوشنبه اجلاس سران کشورهاي عضو و ناظر مجمع صادرکننده گاز به رياست روحاني رئيس جمهوري کشورمان برگزار مي شود که علاوه بر سران و روساي هيات ها نمايندگان ارشد کشورهاي ناظر نيز حضور دارند که به ارائه نظرات خود پيرامون منابع گاز و صادرات آن به صورت جمعي اقدام مي کنند.
وزير نفت با بيان اينکه اجلاس (GECF) براي نخستين بار در سال 80 به ميزباني تهران برگزار شد، تصريح کرد: عملکرد و ماهيت GECF با اوپک متفاوت است.
وي ادامه داد: اوپک از سال 1960 تا 1972 بيشتر جلسات هماهنگي را برگزار مي کرد و نتايج اين جلسات آثار خارجي نداشت و از سال 1973 نقش تعيين کننده اي در بازار پيدا کرد تا جايي که هم اکنون کنترل بازار را تا حدي در اختيار دارد.
وزير نفت با اشاره به اينکه بازار گاز به خصوص صادرات با خط لوله را نمي توان در کنترل داشت، اظهار کرد: اما بازارهاي گاز و تک محموله اي را مي توان کنترل کرد و احتمالا GECF در آينده نقش تعيين کننده اي را در بازارهاي جهاني به عهده خواهد داشت.
وي ادامه داد: هم اکنون مرکز اطلاعات بزرگي در (GECF) درست شده است که ضمن آن يک مدل عرضه و تقاضاي گاز جهاني به وجود آمده است که اعضا مي توانند با اطلاعات بدست آمده از آن ها با هم همکاري کنند. امسال مبحث اصلي اجلاس سراي کشورهاي صادرکننده گاز محيط زيست است به طوري که شعار اين اجلاس با عنوان " گاز و توسعه بازار" ناميده شده است.
زنگنه با اعلام تعويق برگزاري اجلاس پاريس به دليل حوادث اخير در فرانسه گفت: ايران با داشتن نخستين جايگاه در ذخاير گاز بايد نقش عمده اي را در بازارهاي جهاني بازي کند. الان ايران تنها کشوري محسوب مي شود که نزديک به 90 درصد توليد داخل را تحت پوشش گاز قرار داده است. به طوري که توليد ظرف دو سال آينده در داخل کشور به هزار ميليون متر مکعب در روز مي رسد.
وي با اشاره به قرارداد صادرات گاز به عراق گفت: دو قرارداد با عراق داريم که در مجموع بالاي 50 ميليون متر مکعب صادرات گاز مي شود. ضمن اينکه صادرات گاز ايران به پاکستان که به دليل تحريم متوقف شده بود هم اکنون خط لوله آن در بخش ما تا مرزهاي پاکستان کشيده شده است.
وزير نفت با ابراز علاقمندي نسبت به صادرات گاز ايران به کشورهاي همسايه اظهار کرد: ايران تنها کشوري است که گاز اضافه براي صادرات دارد در حالي که قطر عمده گاز خود را به صنايع خود و به بخش LNG اختصاص داده است. اين در حالي است که واحدهاي پارس جنوبي در حال نهايي شدن هستند و برنامه ما اين است که تا پايان اين دولت جز فاز 14 همه فازهاي پارس جنوبي به بهره برداري رسيده باشد.
گفتني است،مجمع کشورهاي صادرکننده گاز داراي ۱۸ عضو اصلي و ناظر است و دبيرخانه دايم آن در دوحه قطر قرار دارد. ايران، روسيه، قطر، الجزاير، بوليوي، مصر، گينه استوايي، ليبي، نيجريه، ترينيداد و توباگو، ونزوئلا، پرو، امارات متحده عربي و عمان از اعضاي اصلي اين مجمع هستند.همچنين کشورهاي هلند، قزاقستان، عراق و نروژ به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهاي صادرکننده گاز در اين مجمع حضور دارند. در اجلاس تهران ترکمنستان به عنوان عضو مهمان حضور خواهد داشت.
کشورهاي عضو مجمع صادرکنندگان گاز، ۴۲ درصد از توليد گاز جهان، ۷۰ درصد از ذخاير گازي جهان، ۴۰ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۶۵ درصد از تجارت گاز طبيعي مايع شده (ال ان جي) را در اختيار دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]