واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آبان ۱۳۹۴ (۴:۴۰ق.ظ)
چهار ميليون هکتار اراضي، زيرپوشش طرحهاي مشارکتي بيابان زدايي است موج - مدير کل دفتر امور بيابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري گفت: طرحهاي مديريت مشارکتي منابع طبيعي و توسعه روستايي و بيابان زدايي در چهار ميليون هکتار از عرصههاي کشور در حال اجراست.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس کارگر افزود: از اين وسعت سه ميليون هکتار در 20 استان کشور زيرپوشش طرح تعميم ترسيب کربن است و بقيه زيرپوشش طرحهايي مانند مناريد (طرح بين المللي مديريت يکپارچه حوزه آبخيز)، درختکاري و امثال آن براي احيا ميباشد.
وي طرح تعميم ترسيب کربن و توسعه پايدار روستايي را از جمله باسابقهترين طرحها در حوزه حفظ منابع طبيعي و بيابان زدايي دانست و اظهار کرد: اين طرح از سال 1382 از جنوب خراسان رضوي آغاز شده و در ساير مناطق کشور در حال توسعه است.
وي گفت: اين طرح که از تخريب سرزمين جلوگيري کرده و با ايجاد اشتغال در راستاي اقتصاد مقاومتي در 20 استان کشور در حال اجراست طي مدت پنج سال کل اهداف طرح را محقق ميکند.
کارگر افزود: از کل وسعت 32 ميليون هکتاري بيابانهاي کشور 20 ميليون هکتار تحت فرسايش بادي قرار دارد که هفت ميليون هکتار کانونهاي بحران و محور فعاليتهايي بيابان زدايي است.
2.5 ميليون هکتار جنگلهاي دست کاشت در کشور ايجاد شده است
وي اظهار کرد: تاکنون 2،5 ميليون هکتار جنگلهاي دست کاشت در کشور ايجاد شده و عمليات بيابان زدايي نيز در وسعت هفت ميليون هکتار به انجام رسيده است.
وي ادامه داد: اعتبار پيش بيني شده براي بخش بيابان زدايي کشور پنج هزار و 500 ميليارد ريال است که از اين مبلغ 450 ميليارد ريال اعتبارات تملک دارايي ملي است.
مدير کل دفتر امور بيابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري گفت: طرح مديريت مشارکتي منابع طبيعي و توسعه پايدار روستايي که به صورت آزمايشي در برخي مناطق کشور اجرا ميشود با توجه به مزيتهاي بسيار آن در حفاظت از آب و خاک، ايجاد اشتغال و ارتقاي معيشت مردم بايد در کل کشور اجرا شود.
وي افزود: چگونگي و نحوه اجراي طرح در هر استان با استان ديگر متفاوت است و بايد به صورت خاص با توجه به شرايط منطقه و حضور کارشناس در عرصه با مشارکت مردم اجرا شود و يک نسخه واحد براي همه مناطق و استانها مفيد و مؤثر نخواهد بود.
وي اظهار کرد: مديريت اين وسعت از عرصههاي کشور با اعتبارات دولتي ميسر نيست و با توجه به تجربه 50 ساله کشور در اين حوزه و رتبه نخست بيابان زدايي در منطقه بايد تلاش کرد از ظرفيتهاي مردم که بسيار قابل توجه ميباشد در مديريت منابع طبيعي استفاده شود.
ريزگردهاي داخل کشور را کنترل کردهايم
کارگر ادامه داد: با اين اقدامات توانستهايم ريزگردها را در داخل کشور کنترل کنيم اما 90 درصد آسيبي که از ناحيه اين گرد و غبار و ريزگردها به کشور وارد ميشود مربوط به کشورهاي اطراف است که در اين زمينه اقدام مؤثر انجام ندادهاند.
وي افزود: در حوزه بيابان زدايي موفق عمل کردهايم و دولت براي کانونهاي بحراني از قبيل خوزستان و براي کنترل ريزگردها يک هزار ميليارد ريال اعتبار اختصاص داده و در منطقه جازموريان هم با همکاري بنياد مستضعفان در وسعت يک ميليون و 200 هزار هکتار طرحهاي بيابان زدايي و پروژههاي مربوطه اجرا ميشود.
وي گفت: سال گذشته نيز 10 هزار هکتار جنگل کاري و 600 هزار هکتار ساماندهي چراي دام در محدوده اطراف درياچه اروميه انجام دادهايم که امسال با 350 ميليارد ريال اعتباري که دولت براي ادامه کار در اين حوزه اختصاص داده است پيش بيني ميشود دو تا سه برابر سال قبل کار انجام شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]