تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848293240




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یادداشت / علیرضا کریمی؛ از ۱۱ سپتامبر تا ۱۳ نوامبر؛ داعش از دل نبرد غرب با القاعده برآمد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت / علیرضا کریمی؛
از ۱۱ سپتامبر تا ۱۳ نوامبر؛ داعش از دل نبرد غرب با القاعده برآمد
اگر تقابل غرب با داعش پس از ۱۳ نوامبر از همان روش تقابل پس از ۱۱ سپتامبر پیروی کند، به‌ناچار نتیجه‌ای جز همان نتیجه قبل از پی نخواهد داشت؛ چه بسا چند سال بعد، به جای داعش و القاعده، با غول تکفیری بدتری سر و کار داشته باشیم.

خبرگزاری فارس: از ۱۱ سپتامبر تا ۱۳ نوامبر؛ داعش از دل نبرد غرب با القاعده برآمد



گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس – علیرضا کریمی: با فروریختن برج‌های دوقلوی سازمان تجارت جهانی در 11 سپتامبر 2001 میلادی، راهبردی در ایالات متحده و کشورهای متحد آن توسعه یافت که «مبارزه با تروریسم» خوانده شد. شیوه این مقابله، بیش از هرچیز نظامی بود. برآورد غرب از تروریسم، یک تهدید فوری بود که بقای «ارزش‌های حاکم بر دموکراسی لیبرال غربی» و «رسالت‌گرایی اشاعه‌طلب تمدن غربی» را هدف گرفته بود و باید فورا برای آن چاره‌ای اندیشیده می‌شد.

سوالی که آن زمان بسیاری به راحتی از کنار آن گذشتند اما بعدا تحلیل‌گران غربی خود به واکاوی پاسخ تلخ آن پرداختند، شیوه قدرت‌یابی القاعده بود. تفکر تکفیری در خاورمیانه وجود دارد و وجود آن حتی به ماقبل تاسیس ایالات متحده آمریکا بازمی‌گردد. منتها استفاده از این تفکر سلفی – تکفیری به‌عنوان ابزار، امری است که تقریبا از دهه 1980 میلادی در دستور کار استراتژیست‌های غربی قرار گرفت. دولت رونالد ریگان که هنوز جمهوری‌خواهان از آن به نیکی یاد می‌کنند، مبدع تزی شد که دو هدف را دنبال می‌کرد: الف – مقابله با ورود نیروهای نظامی اتحاد جماهیر شوروی به افغانستان؛ ب – علم کردن گفتمانی در جهان اسلام که به‌زعم ایشان، قابلیت رقابت با گفتمان انقلاب اسلامی ایران را داشته باشد. تفکر سلفی – تکفیری، به‌عنوان تفکری که تشیع را با تضادی آنتاگونیستی در ذهن خود متصور ساخته، از این جهت به مذاق حاکمان غربی خوش آمد.

تجلیل روزنامه ایندیپندنت از بن‌لادن روایت غالب در غرب این است که با فروپاشی شوروی، تفکر تکفیری که خود را بیشتر در قالب تشکیلات اسامه بن لادن متجلی ساخته بود، به دردسری برای نظام‌های دموکراتیک غربی تبدیل شد. اوج این دردسر، حملات یازده سپتامبر بود که البته از سوی برخی دیگر از ناظران، مشکوک شناخته می‌شوند. شیوه تقابل غرب با تروریسم تکفیری پس از یازده سپتامبر، سراسر نظامی‌گرایانه بود؛ بی‌توجه به ریشه‌های فکری سلفی‌گری در خاورمیانه و زمینه‌های اجتماعی توسعه و رشد آن. عربستان سعودی، با وجود آنکه اصلی‌ترین منبع اشاعه تکفیری‌گری محسوب می‌شد همچنان متحد غرب ماند، بدون اینکه هیچ‌گونه اصلاحات بنیادینی در آن کشور صورت پذیرد. غربی‌ها از سوی دیگر نه‌تنها برای ریشه‌کن کردن فقر که عامل جذابیت تکفیری‌گری برای بسیاری از جوانان فقیر خاورمیانه بود کاری نکردند، بلکه با اشغال یک کشور در خاورمیانه و کشوری دیگر در نزدیکی این منطقه پرتنش، بر تنش‌های اجتماعی و اقتصادی و نگرانی‌های فکری افزودند. نکته دیگر آنکه اشغال‌گری‌های از پی هم بوش پسر در ممالک اسلامی، خود به خود نزد بخش‌هایی از جوامع اهل سنت منطقه به تروریست‌های تکفیری نوعی مشروعیت بخشید. طبیعی است که وقتی غیرمسلمانان کشوری اسلامی را تسخیر می‌کنند، گروه‌هایی که ادعای مبارزه با آنها را آن هم با اتکا به تعالیم اسلامی دارند، خود به‌خود مقبولیت بیشتری پیدا می‌کنند. همین گروه تروریستی داعش، از دل مقابله با اشغال‌گری ایالات متحده در عراق برآمد. در حالی که به‌ظاهر آمریکایی‌ها در عراق با تروریسم القاعده مقابله می‌کردند، گروه تروریستی دیگری تشکیل شد که تاریخ آن مشخص است. همین گروه تروریستی اکنون مسئولیت حمله به پاریس در 13 نوامبر را برعهده گرفته است. جماعت توحید و جهاد عراق، جایی که داعش در آن ریشه دارد، در سال 1999 و پیش از اشغال عراق شکل گرفت اما تا زمان اشغال این کشور تقریبا فعالیت جدی نداشت. این گروه از سال 2004 به شبکه القاعده پیوست و به القاعده عراق شهره شد و در سال 2006 با چندین گروه تکفیری دیگر ائتلاف کرده و «مجلس شورای مجاهدین» را تشکیل داد. مهم‌ترین مرکز فعالیت آن نیز استان الانبار عراق بود که اکنون نیز از مراکز قدرت داعش است. در همین سال، داعش نام دولت اسلامی را بر خود نهاد. داعش از سال 2013 از القاعده جدا شده است و حتی با جبهة النصره، شاخه رسمی القاعده در سوریه سودای نبرد و رقابت دارد.

اشتباه فاحش غربی‌ها در خصوص داعش، همان است که در خصوص القاعده در افغانستان مرتکب شدند. این بار نیز آنها داعش را به ابزاری برای سرنگونی دولت مخالف خود در سوریه تبدیل کردند. تنها وقتی داعش بخش‌هایی از عراق از جمله موصل را تصرف کرد، زمزمه‌های مقابله غرب با آن برخاست و وقتی به اربیل نزدیک شد، ائتلاف ضدداعش در بین چند کشور غربی شکل گرفت؛ ائتلافی که تاثیر چندانی بر داعش و سودای سلطه‌گری آن نداشت. نتیجه تقابل اشتباه غرب با القاعده که تاوان آن را ملت‌های منطقه پرداختند، قدرت‌گیری گروه تکفیری دیگری به‌نام داعش شد.  اگر تقابل غرب با داعش پس از 13 نوامبر از همان روش تقابل پس از 11 سپتامبر پیروی کند، به‌ناچار نتیجه‌ای جز همان نتیجه قبل از پی نخواهد داشت؛ چه بسا چند سال بعد، به جای داعش و القاعده، با غول تکفیری بدتری سر و کار داشته باشیم. انتهای پیام/  



94/08/26 - 00:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن