واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تیتر امشب/ ضرورت تشکیل قوه چهارم برای خصوصی سازی
نائب رئیس اتاق بازرگانی: باید از هر قوه، معتمدانی تعیین شوند و قوه چهارمی را در کشور تشکیل دهند که با داشتن اختیار تام و الگو گرفتن از تجربیات کشورهای موفق، بتوانند خصوصی سازی در کشور را به هدف برسانند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، پوری حسینی رئیس سازمان خصوصی سازی در برنامه تیتر امشب با اشاره به مقاومت هایی که در جریان خصوصی سازی وجود دارد گفت: خصوصی سازی درمان اقتصاد کشور و واگذاری و کوچک شدن حجم و تصدی گری های دولتی است. رئیس سازمان خصوصی سازی خصوصی سازی را تا پایان سال پیچیده ارزیابی کرد و گفت: در جریان خصوصی سازی، مقاومت هایی وجود دارد که این مقاومت ها فقط به مدیران اجرایی مربوط نمی شود بلکه نمایندگان مجلس هم انتظارات برای دفاع از قانون را برآورده نمی کنند. رئیس سازمان خصوصی سازی افزود: رهبر معظم انقلاب همواره دو توصیه داشته اند که یکی از آنها کاهش تصدی های دولت و دیگری اقتصاد مقاومتی است یعنی اجرای اصل 44 قانون اساسی هم وزن اقتصاد مقاومتی شناخته می شود.
پوری حسینی با تاکید بر اینکه ما در اجرای اصل 44 و خصوصی سازی با مصلحت اندیشی های مهم و بالاتری مواجه هستیم اظهار داشت: از عملکرد خصوصی سازی در 14 سال گذشته همواره انتقاد می شود که این انتقاد ها کاملا بجاست و در جریان خصوصی سازی نباید به خاطر اینکه ممکن است به کسی بر بخورد، ساکت ماند.
رئیس سازمان خصوصی سازی با اشاره به اینکه خصوصی سازی در 8 سال دولت های نهم و دهم پیشرفتی نداشت گفت: هر چند در آن سال ها واگذاری به صورت سهام عدالت و رد دیون دولتی انجام می شد اما در دولت یازدهم، مجلس شورای اسلامی با ممنون کردن رد دیون دولت و ساماندهی سهام عدالت کمک کرد تا روند خصوصی سازی بهبود یابد.
پوری حسینی ادامه داد: پارسال 87 درصد واگذاری ها و امسال صد در صد واگذاری ها به بخش خصوصی واقعی بوده است که نشان می دهد پیشرفت خوبی داشته ایم و بخشی از مقاومت ها نیز به همین خاطر است.
رئیس سازمان خصوصی سازی با تاکید بر اینه در عبور از مسیر خصوصی سازی ، به دیوار دیگری برخورده ایم گفت: ساختار مالی و اقتصادی بنگاه های ما از پای بست ویران است مانند حوزه هایی که به نفت، گاز و نیرو مربوط است زیرا تا زمانیکه قیمت آنها واقعی نشود نمی توان آنها را واگذار کرد. در بخش دیگری از این گفتگو، پدرام سلطانی نائب رئیس اتاق بازرگان، صنایع، معادن و کشاورزی برخی از دیدگاههای مهمانان برنامه را تائید و در عین حال تصریح کرد: چگونه است که واگذاری به بخش های شبه دولتی و نهادهای عمومی مشکل ساز نیست و جائی که قرار است به بخش خصوصی واگذار شود، شاهد مقاومت هستیم؟
سلطانی افزود: روش و سیاست خصوصی سازی در کشور از ابتدا درست بنیان گذاشته نشده است و خصوصی سازی در کشور سیاستی شکست خورده است زیرا بخش خصوصی از واگذاری های درست و اصولی قطع امید کرده.
نائب رئیس اتاق بازرگانی این پیشنهاد را مطرح کرد که واژه خصوصی سازی اصلاح و به آن واژه واگذاری اطلاق شود و ادامه داد: باید این پرسش ها پاسخ داده شود که آیا در این سال ها، دولت کوچک شده، بخش خصوصی تقویت شده، شفافیت و رقابت پذیری بنگاه ها افزایش یافته و بهره وری بهبود یافته است؟
سلطانی افزود: دوستان از بیان صریح و بی پرده مسائل و مشکلات طفره می روند. ارائه گزارش و ارزیابی از دارائی ها دردی را دوا نمی کند. نگاه به خصوصی سازی همواره درآمدی بوده و چون درآمدی بوده است همه برای خود حق قائل هستند.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ادامه داد: بین بخش های خصولتی و خصوصی، بخش خصوصی، خودی تلقی نمی شود زیرا مدیران شرکت های دولتی توصیه می کنند شرکت دولتی ای که در آستانه واگذاری است به کدام نهاد غیردولتی واگذار شود. نگاه به حضور بخش خصوصی در اندازه های واقعی اقتصاد کشور، نگاه ناباورانه و نادرست است.
سلطانی گفت: هم اکنون تمامی واگذاری های خرد در بازار سرمایه نیز در زمره واگذاری به بخش خصوصی تلقی می شود که این روش و سیاست شکست خورده است. آنچه ما پیشنهاد می دهیم استفاده از تجربیات کشروهای موفقی همچون آلمان است که در مقطعی از زمان با تشکیل هیئتی برای واگذاری، شرکت های دولتی را به اهل آن بدون دریافت پول واگذار کرد.
همچنین حمید رضا فولاد گر نماینده مجلس و رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید و اجرای اصل 44 قانون اساسی گفت: اقتصاد ما هنوز دولتی است و جایی برای بخش خصوصی وجود ندارد. فولاد گر افزود: بخشی از مشکلاتی که در جریان خصوصی سازی وجود داشت به قوانین کشور برمی گشت از این رو نمایندگان مجلس قوانین را اصلاح کردند و با استفاده از داده های گزارش های نظارتی، قانون بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع تولید راتصویب کردند. در دست تکمیل ..........
دوشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]