تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):روزه و حج آرام‏بخش دل‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846174452




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوباما: به ایرانی ها گفته ایم که داعش بزرگترین خطر علیه آنهاست همانطور که علیه ما هم هست


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


اوباما: به ایرانی ها گفته ایم که داعش بزرگترین خطر علیه آنهاست همانطور که علیه ما هم هست بین الملل > آمریکا - رئیس جمهور آمریکا گفت: راهکار سیاسی تنها راه پایان دادن به جنگ سوریه و متحد کردن مردم دنیا علیه داعش است.


واحد مرکزی خبر نوشت: به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی خود در اجلاس گروه بیست گفت: من از اردوغان رئیس جمهور ترکیه، مردم ترکیه و آنتالیا به علت میزبانی اجلاس گروه بیست تشکر می کنم. آنتالیا زیبا است، مهمان نوازی مردم ترکیه نیز فوق العاده است. 
اوباما افزود: در اجلاس گروه بیست، تمرکز ما بر این بود که چگونه زمینه را برای رشد سریع تر اقتصاد دنیا و ایجاد فرصت های شغلی بیشتر برای مردم خود، فراهم کنیم. خرسندم از اینکه توافق کردیم رسیدگی به افزایش نابرابری ها در دنیا، مستلزم رشد اقتصادی فراگیر است. نظر به افزایش تهدیدهای سایبری، ما خود را به هنجارهایی که آمریکا پیش نویس آنها را تدوین کرده است، متعهد کردیم تا دولت های ما مراقب عملکرد خود در محیط سایبری باشند. از جمله اینکه متعهد شدیم دارایی های فکری و معنوی را با اهداف تجاری، سرقت نکنیم. همچنین در آستانه برگزاری کنفرانس جهانی تغییرات آب و هوایی، همه کشورهای گروه بیست نیز اهداف خود در این زمینه را اعلام کردند و ما وعده دادیم برای دسترسی به نتیجه موفقیت آمیز در کنفرانس پاریس، با یکدیگر همکاری کنیم. 
رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد: البته بیشتر توجه ما به حملات هولناکی معطوف شد که در پاریس رخ داده است. پرچم های آمریکا در این کشور و همچنین سراسر دنیا، برای اعلام همبستگی با هم پیمانان فرانسوی، به شکل نیمه افراشته درآمده است. ما همچنین همزمان با ادامه تحقیقات فرانسه برای ردیابی مظنونان، از نزدیک با شرکای فرانسوی خود همکاری می کنیم. فرانسه، هم اینک نیز یکی از شرکای قدرتمند ما در زمینه مبارزه با تروریسم است. امروز نیز توافق تازه ای را (در این راستا) اعلام می کنیم: ما فرآیند تبادل اطلاعات و همچنین اطلاعات عملیاتی و نظامی با دوستان خود را بهبود خواهیم بخشید. این توافق به پرسنل ما اجازه می دهد تا اطلاعات مرتبط با تهدیدها، از جمله تهدید داعش ( گروه تکفیری صهیونیستی) را سریع تر به شرکای فرانسوی منتقل کنند؛ زیرا ما باید برای دفاع از شهروندان خود در مقابل حملات بیشتر، هر کاری می توانیم انجام دهیم. 
رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: متأسفانه، تنها پاریس نیست، ما حملات نفرت انگیز داعش را در بیروت لبنان، ماه گذشته در آنکارا و همچنین مداوم در عراق شاهد بودیم. کشورهای ما اینجا در اجلاس گروه بیست، پیام روشنی فرستادند که ما علیه این تهدید، متحد هستیم. داعش، چهره شرارت است و هدف ما نیز همان طور که بارها گفتم تضعیف و نهایتاً نابودی این سازمان تروریست وحشی است. همان طور که پاییز امسال در سازمان ملل شرح دادم ما راهبرد فراگیری داریم که در آن از همه عناصر قدرتمان، اعم از قدرت نظامی، اطلاعاتی، اقتصادی و همچنین قدرت جوامع ما استفاده می شود. ما همواره می دانستیم که این مبارزه، طولانی و توأم با شکست و موفقیت خواهد بود. حوادث وحشتناک پاریس، شکست تأسف باری بود.
اوباما گفت: ما در غم دوستان فرانسوی خود شریک هستیم، اما نباید نادیده بگیریم که پیشرفت هایی حاصل شده است. در جبهه نظامی، ائتلاف ما حملات هوایی خود را تشدید کرده و تا به امروز بیش از هشت هزار حمله هوایی صورت گرفته است. ما همچنین رهبران، فرماندهان و قاتلان داعش را از میان برمی داریم. 
ما دریافتیم زمانیکه در میدان نبرد، شریک کارآمدی داریم، داعش را می توان عقب راند و همین طور نیز شد. نیروهای دولتی عراق با پشتیبانی حملات هوایی ائتلاف (ضد داعش) به تازگی سنجار را آزاد کردند. نیروهای عراقی همچنین برای پس گرفتن الرمادی مبارزه می کنند و در سوریه نیز داعش از بیشتر مناطق مرزی با ترکیه عقب رانده شد. ما همچنین حمایت خود را از نیروهای مخالف دولت (سوریه) که تلاش می کنند مسیرهای انتقال مهمات به پایگاه های داعش در حوالی الرقه را قطع کنند، افزایش داده ایم. بنابراین اطمینان داریم مناطق تحت کنترل داعش در عراق و سوریه، در مقایسه با قبل کمتر شده است. 
وی افزود: من این نکته را به سران دیگر کشورها در اجلاس یادآور شدم که اگر می خواهیم پیشرفت ها ماندگار باشد، کشورهای بیشتری باید برای تأمین منابع لازم برای این نبرد اقدام کنند. البته حملات پاریس به ما نشان داد تنها نمی توان به شکست دادن داعش در سوریه و عراق اکتفاء کرد. به همین علت، کشورهای حاضر در اجلاس آنتالیا به تقویت نظارت های مرزی، تبادل اطلاعات بیشتر و همچنین تلاش های بیشتر برای مقابله با ورود و خروج ستیزه جویان خارجی به عراق و سوریه، متعهد شدند. همان طور که آمریکا به تازگی در لیبی نشان داد هیچ جا، پناهگاه امنی برای سرکردگان داعش نخواهد بود و ما در کنار رهبران و چهره های مذهبی کشورهای مسلمان خواهیم بود، زیرا آنها بهترین اشخاصی هستند که می توانند ایدئولوژی تحریف شده داعش را بی اعتبار کنند. 
وی اضافه کرد: در زمینه بشردوستانه نیز کشورهای حاضر در اجلاس توافق کردند که برای کاهش رنج مردم سوریه باید تلاش های جمعی و فردی بیشتری کنند. آمریکا هم اینک، بزرگترین اهداء کننده کمک های بشردوستانه به مردم سوریه است و تاکنون چهار میلیارد و پانصد میلیون دلار، کمک کرده است. با نزدیک شدن فصل زمستان، ما نیز از طریق سازمان ملل، کمک های بیشتری از جمله پوشاک و ژنراتور را اهداء می کنیم. با وجود این، بودجه سازمان ملل هنوز برای کمک به سوریه هنوز هم نصف رقم درخواستی این سازمان است. من نیز امروز دوباره از کشورهای بیشتری می خواهم منابع لازم را برای این بحران اختصاص دهند. 
رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: در خصوص پناهجویان، روشن است که کشورهایی مانند ترکیه، لبنان و اردن هم اینک نیز بار فوق العاده ای را به دوش می کشند و نباید انتظار داشت که آنها به تنهایی چنین کاری کنند. از سوی دیگر، کشورهای ما همگی باید امنیت خود را تضمین کنند؛ نخستین اولویت من به عنوان رئیس جمهور نیز امنیت مردم آمریکا است. به همین علت، گرچه ما پناهجویان بیشتری از جمله شهروندان سوری را پذیرش می کنیم، آنها باید نخست تحت بازرسی های شدید امنیتی قرار بگیرند. البته نباید فراموش کنیم که بسیاری از این پناهجویان خودشان قربانیان تروریسم هستند و از تروریسم فرار می کنند. بنابراین، اگر درها را به رویشان ببندیم، ارزش هایمان را زیر پا گذاشته ایم. کشورهای ما می توانند همزمان با تضمین امنیت خود از پناهجویانی که با ناامیدی در جستجوی امنیت هستند، استقبال کنند. ما می توانیم هر دو کار را همزمان انجام دهیم و باید چنین کنیم. 
رئیس جمهور آمریکا اظهار داشت: در نهایت ما پیشرفت های نسبی را در عرصه دیپلماتیک شاهد بودیم. این جنبه حیاتی دارد، زیرا راهکار سیاسی تنها راه پایان دادن به جنگ سوریه و متحد کردن مردم سوریه و دنیا علیه داعش است. در مذاکرات وین، همه کشورهای مهم برای نخستین بار گردهم آمدند و به درک مشترک رسیدند؛ البته باید اضافه کنم این، نتیجه راهبری آمریکا بود.
با گفتگوهایی که تعطیلات آخر این هفته (شنبه و یکشنبه) صورت گرفت، مسیری رو به جلو وجود دارد: مذاکرات دولت سوریه و مخالفان با تلاش های سازمان ملل، گذار به دولت منتخب و فراگیر، قانون اساسی جدید بعد از برگزاری انتخابات آزاد و همچنین برقراری آتش بس در جنگ داخلی سوریه، همزمان با ادامه فرآیند سیاسی؛ گرچه ما به مبارزه علیه داعش ادامه خواهیم داد.
روشن است که این اهداف، جاه طلبانه است و امیدها برای دیپلماسی در سوریه قبلا به یأس تبدیل شده است. تازه ترین تلاش های دیپلماتیک نیز می تواند به شیوه های گوناگونی شکست بخورد و گروه های (مذاکره کننده) نیز هنوز بر سر مسائل مختلف، از جمله سرنوشت بشار اسد، اختلاف نظر دارند.
به اعتقاد ما، بشار اسد به علت حکومت وحشیانه خود، نقشی در آینده سوریه نخواهد داشت. جنگی که بشار اسد علیه مردم سوریه راه انداخت، مهمترین علت بحران این کشور است. آنچه این بار ما را امیدوار کرده، این است که همه کشورهای اصلی که هوادار طرف های مختلف درگیر در سوریه هستند، بر سر فرآیندی برای پایان دادن به این جنگ توافق دارند. ما می دانیم مسیر بسیار دشواری پیش رو داریم، اما آمریکا با همکاری شرکای ائتلافی خود به تلاش بی امان در همه عرصه های نظامی، بشردوستانه و دیپلماتیک ادامه خواهد داد. راهبرد ما درست است و آن را ادامه خواهیم داد.
باراک اوباما در ادامه به پرسش های خبرنگاران حاضر در سالن پاسخ داد. 
خبرنگار آژانس فرانس پرس گفت: ممنون آقای رئیس جمهور. شامگاه جمعه، صد و بیست نفر در پاریس کشته شدند و داعش، مسئولیت این قتل عام را بر عهده گرفت. معادله ها تغییر کرده است، آیا زمان آن نرسیده است که شما نیز راهبرد خود را تغییر دهید؟
اوباما پاسخ داد: توجه داشته باشید که ما تاکنون چه کرده ایم. ما بر پایه راهبرد نظامی خود، داعش را با هدف حملات هوایی تحت فشار گذاشته ایم؛ همچنین آموزش دادن و یاری رسانی به نظامیان عراقی ادامه دارد و ما اکنون با نیروها داخل سوریه همکاری داریم تا مسیرهای انتقال مهمات به داعش را قطع کنیم و این گروه را تحت فشار بگذاریم. ما همچنین در سطح بین المللی، هماهنگی هایی به عمل آورده ایم تا توانایی مالی داعش را کاهش دهیم و با صادرات نفت آنها به خارج مقابله کنیم. ما همچنین به اهداف باارزش آنها حمله می کنیم که از جمله آنها می توان به سرکرده داعش در لیبی و همچنین شخص دیگری اشاره کرد که تصاویر او هنگام اعدامِ غیرنظامیان دستگیر شده، منتشر شده بود. بنابراین، تلاش های ما فقط به عراق و سوریه محدود نمی شود. 
اوباما گفت: ما شرکای بیشتری را برای نبرد زمینی در منطقه پیدا کرده ایم و برای شتاب بخشیدن به اقدامات خود از نزدیک با آنها همکاری می کنیم. 
باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری خود در نشست آنتالیا گفت: اقدامات تروریست ها به تجهیزات و سلاح های آنها بستگی ندارد بلکه به ایدئولوژی آنها و تمایل آنها برای مرگ بستگی دارد و ردگیری آنها بسیار دشوار است. 
 باراک اوباما در ادامه کنفرانس خبری خود گفت: من پیش از این مجوز اعزام نیروهای ویژه را صادر کرده ام که قادر خواهند بود این هماهنگی را بهبود بخشند. در زمینه مبارزه با تروریسم باید به خاطر داشت از زمانی که من فعالیت خود را به عنوان رییس جمهور آمریکا آغاز کردم ما نگران این گونه حملات بودیم. آمریکا همواره هوشیاری خود را حفظ کرده است و همکاریمان به طور پایدار با اروپایی ها و دیگر شرکایمان در اقدام برضد همه شبکه های تروریستی گسترش داده ایم، قوی و دایمی بوده است. هر چند هفته یک بار من با کل تیم امنیت ملی خود دیدار می کنم و همه تهدیدها که در مقابل ما قرار دارد را مرور می کنیم و زمانی که به اطلاعاتی دست پیدا می کنیم فورا آن را با متحدانمان در جهان از جمله شرکای اروپایی خود به شراکت می گذاریم. درباره مسایل امنیت هوانوردی ما چندین سال است که تلاش می کنیم و سازوکارهای خود برای زیر نظر داشتن و شناسایی مسافرانی که نباید سوار هواپیماها شوند را نه تنها در فرودگاه ههای آمریکا بلکه در فرودگاههای خارج از این کشور نیز تقویت کرده ایم و در حال بهبود سازوکارها درباره تحت نظر داشتن بار و چمدان های مسافران در هواپیماها هستیم. در زمینه دیپلماتیک نیز به طور پایدار در تلاش برای جمع کردن همه طرفها برای شناسایی گروههای مخالف در سوریه و ایجاد پایه و اساسی برای تشکیل یک دولت انتقالی هستیم.
ما در این زمینه نه تنها با دوستان خود ارتباط گرفته ایم بلکه به روس ها و ایرانی ها نیز گفته ایم که در نهایت گروهی مانند داعش در نهایت بزرگترین خطر برای آنها است همانطور که برای ما نیز همین طور است. بنابراین شاهد تقویت استراتژی که ارائه کرده ایم هستیم. با این حال استراتژی که ما ارائه کرده ایم است در نهایت استراتژی است که موثر خواهد بود. با این حال همانطور که از ابتدا گفتم این فرایند زمانبر خواهد بود. و جالب اینکه پس از حملات پاریس آنهایی که می گفتند کارهای دیگری باید انجام شود و اقداماتی که به طور کلی گفته می شد باید انجام شود در واقع کارهایی است که ما پیش از این در حال پیگیری آنها هستیم. یک استثنا این است که عده ای بوده اند که پیشنهاد می کردند ما نیازمند اعزام شمار گسترده نیروهای آمریکایی به منطقه هستیم و باید به خاطر داشت که ما بزرگترین و با کیفیت ترین ارتش را در جهان و مغزهای متفکر نظامی را در اختیار داریم. و من دیگر اکنون سالهاست که با آنها به طور منظم و فشرده دیدار می کنم و گزینه های مختلف را مد نظر قرار می دهم و این تنها دیدگاه من نیست بلکه دیدگاه مشاوران نظامی و غیرنظامی من است که اعزام گسترده نیروها به منطقه اشتباه خواهد بود. این مسئله به این خاطر نیست که ارتش ما نمی تواند به موصل، رقه یا رمادی حمله کند و به طور موقت داعش را پاکسازی کند بلکه به این خاطر است که اگر ما حمایت جمعیت های محلی را در این باره نداشته باشیم که متحد به دولت فراگیر و افرادی هستیم که برضد افراط گرایان ایدئولوژیک هستیم، شاهد تکرار حوادث گذشته خواهیم بود مگر اینکه ما خود را برای اشغال دایمی این کشورها آماده کنیم. بیایید فرض کنیم که ما مثلا 50 هزار نیرو را به سوریه اعزام می کنیم آن وقت اگر یک حمله تروریستی در یمن صورت گیرد چه خواهد شد. آیا آن وقت ما آنجا نیز نیروهای گسترده اعزام خواهیم کرد؟ در مورد لیبی چطور؟ اگر یک گروه تروریستی دیگر در یک کشور دیگر در شمال آفریقا یا در جنوب شرق آسیا فعالیت کند چه؟ بنابراین استراتژی ما در مبارزه با تروریسم باید استراتژی باشد که قابل حفظ کردن باشد و استراتژی که ما دنبال می کنیم که متمرکز بر برخورد و هدف قرار دادن اهداف و هر جا که امکان داشت محدود کردن نظام مند امکانات، تاسیسات زیربنایی، فرماندهی و تقویت نیروهای سوری، عراقی و کرد که آماده مبارزه با داعش هستند، بستن مرزهای آنها و کاهش فضایی که آنها فعالیت می کنند تا در نهایت بتوانیم آنها را شکست دهیم. این استراتژی است که ما قصد پیگیری آن را داریم و ما به ایجاد شرکای بیشتر برای این استراتژی ادامه خواهیم داد و اگر به استراتژی برسیم که کارایی ندارد آن وقت تلاش خواهیم کرد که به استراتژی برسیم که موثر است و کارایی خواهد داشت و زمانی که به استراتژی برسیم که موثر است تلاش خود را در پیگیری آن افزایش خواهیم داد. 
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار سی بی اس در خصوص توانمندیهای داعش گفت: ما توانمندی های داعش را دستکم نگرفته ایم و درست به همین دلیل است که همین الان که صحبت می کنیم ما در عراق و سوریه حضور داریم. و درست به همین دلیل است که ما شصت و پنج کشور را دور هم آورده ایم تا برضد داعش اقدام کنیم و درست به همین دلیل من در سازمان ملل همه گفتگو ها درباره استراتژی های مبارزه با تروریسم و مهار پیوستن جنگجویان خارجی به داعش را میزبانی کردم و به این دلیل در حال اعمال فشار به آن دسته از کشورهایی هستیم که به اندازه ای که باید در برخورد با روند پیوستن جنگجویان خارجی به داعش محکم نبوده اند. بنابراین ما از همان آغاز شاهد بوده ایم که دولت آمریکا به این مسئله کاملا آگاه بوده است که ممکن است گروهی تروریستی مانند داعش که چنین ایدئولوژی منحرفی دارد و این سطح از وحشیگیری را نشان داده است و به طور کامل به زندگی افراد بیگناه بی توجه است که توان حمله بالقوه به غرب را دارد و به این خاطر که هزاران نفر از اعضای داعش یعنی چند صد نفر از آمریکا و شمار بیشتری از اروپا و به طور کلی از غرب به این گروه پیوسته اند زمانی که این جنگجویان خارجی باز می گردند تهدید ها و خطرات بسیار قابل توجهی را ایجاد می کنند و ما به طور پایدار با شرکای اروپایی خود همکاری کرده ایم و توانستیم که شماری از توطئه ها و طرح های آنها را خنثی کنیم. با این حال متاسفانه حمله اخیر در پاریس به موقع خنثی نشد. با این حال باید درک کرد که یکی از چالش هایی که در این شرایط ما با آن روبرو هستیم این است که اگر عده انگشت شماری باشند که آماده مردن باشند نداشته باشند می توانند به راحتی افراد دیگر را بکشند. این یکی از چالش های تروریسم است. این به پیچیدگی اقدام آنها یا تجهیزات و سلاح های آنها بستگی ندارد بلکه به ایدئولوژی آنها و تمایل آنها برای مرگ بستگی دارد و در بیشتر موارد ردگیری هریک از این افراد و حصول اطمینان درباره جلوگیری از این حملات می طلبد که ما دایما هوشیار باشیم و نیازمند هماهنگی فوق العاده است. یکی از دلایل اینکه آنچه ما در حال حاضر در عراق و سوریه دنبال می کنیم مهم است این است که گفتمان داعش درباره ایجاد خلافت است که این گروه را برای عضو گیری بالقوه افزایش داده است. بنابراین زمانی که من می گویم در حال جلوگیری از گسترش آنها در عراق و سوریه هستیم در واقع منظور من این است که آنها در مقایسه با گذشته سرزمین های کمتری را در اختیار دارند و هرچه این سرزمین ها کاهش یابد آنها کمتر می توانند ادعا کنند که یک حکومت کارآمد هستند و بیشتر مشخص می شود که آنها تنها شبکه ای از قاتلان هستند که در برابر مردم محلی وحشیگری نشان می دهد. این مسئله به ما این امکان را می دهد که جلوی پیوستن جنگجویان خارجی به آنها را بگیریم که با گذشت زمان شمار تروریستهایی که می توانند اقدامات وحشتناک مانند آنچه در پاریس انجام دادند را صورت دهند. و این درست اقدامی است که ما درباره داعش صورت دادیم. این بدان معنا نیست که القاعده دیگر توان بالقوه حملات تروریستی در غرب را ندارد. مثلا می دانیم که گروه القاعده در شبه جزیره عربستان که مرکز فعالیت آن در یمن است به طور پایدار در تلاش برای هدف قرار دادن غرب است و ما به طور پایدار در تلاش برای خنثی کردن این فعالیت ها هستیم با این حال به رغم این مسئله که آنها مانند داعش توجه ها را به خود جلب نکرده اند آنها نیز خطر ایجاد می کنند و بنابراین اهداف ما به طور پایدار باید این باشد که موضع تهاجمی داشته باشیم و هیچ گزینه ای را بررسی نشده باقی نگذاریم اما همزمان باید بدانیم که این یک جنگ متعارف نیست. ما زمانی که با داعش مانند یک حکومت برخورد می کنیم در واقع در حال تقویت گفتمان داعش هستیم و از روش های معمول نظامی استفاده می کنیم که از روش های معمول حمله یک کشور به یک کشور دیگر استفاده می کنیم. این درباره داعش صادق نیست. آنها یک مشت قاتل هستند که رویای پیروزی و افتخار را دارند آنها از دانش و مهارت زیادی در استفاده از رسانه های اجتماعی برخوردارند و می توانند به ذهن های نه تنها مردم عراق و سوریه نفوذ کنند بلکه عده ای در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده و ناامید کرده اند و زمانی که این افراد را مورد استفاده قرار می دهند، این افراد خسارت ها زیادی می توانند به جای بگذارند. بنابراین ما باید در اقدامات ضد تروریسم خود شدت عمل به خرج دهیم و به طور پایدار خود را بهبود دهیم و بررسی کنیم چطور می توانیم اطلاعات بیشتری کسب کنیم و چطور به این شبکه ها نفوذ کنیم و اینکه چطور فضای عملیاتی آنها را کاهش دهیم حتی درحالی که در تلاش برای محدود کردن مناطق تحت کنترل آنها با هدف شکست دادن گفتمان آنها هستیم. در نهایت به منظور برای پس گرفتن سرزمین ها از آنها نیازمند پایان یافتن جنگ داخلی سوریه هستیم و به این خاطر است که تلاش های دیپلماتیک در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است و این مسئله نیازمند تلاش موثر عراق برای کاهش دادن اختلافات میان شیعه و سنی است. 
رئیس جمهور آمریکا در نشست سران کشورهای عضو گروه بیست در شهر آنتالیای ترکیه از راهبرد دولت خود در مقابله با داعش دفاع کرد و گفت: نباید ابتدا شلیک کنیم و سپس هدف بگیریم. 
باراک اوباما در کنفرانس خبری خود در آنتالیای ترکیه گفت، تهدیدهای مربوط به حملات احتمالی داعش در غرب بیش از یک سال است که مطرح می شود با این حال پیش از حملات پاریس اطلاعاتی در دست نبود که به مسئولان فرانسوی درباره وقوع این حملات هشدار دهیم.  
 باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در ادامه کنفرانس خبری خود گفت: هر روز ما اطلاعاتی از تهدیدهایی که پیش روی داریم از طریق دستگاههای اطلاعاتی خود دریافت می کنیم. و هر از چند گاهی نشست هایی با تیم های امنیتی خود به منظور بررسی این تهدیدها برگزار می کنیم. تهدیدهای مربوط به حملات احتمالی داعش ( گروه تکفیری صهیونیستی ) در غرب بیش از یک سال است که مطرح بوده است. پیش از این حملات اطلاعاتی در دست نبود که به مسئولان فرانسوی درباره وقوع این حملات هشدار دهیم یا اینکه خودمان اقدام کنیم. با این حال شیوه معمول اقدام دستگاههای اطلاعاتی این است که اطلاعاتی ارائه می شود و اینکه منبع آن چه اندازه قابل اطمینان است، بررسی می شود. برخی از این اطلاعات واقعا مبهم هستند و شامل هیچ جدول زمانی نیستند اما برخی از آنها مشخص تر هستند و افراد این تهدیدها را پیگیری می کنند. درباره مسائلی که منتقدانم در آمریکا مطرح می کنند باید بگویم زمانی آنها در واقع اشاره به کارهای گذشته خود دارند و در تلاشند که با مطرح کردن آنها طوری جلوه دهند که انگار تنها این اقدامات آنها بوده است که موثر بوده است. آنها در حال حاضر هیچ پیشنهاد عمده ای ندارند منهای اینکه نیروهای زمینی گسترده ای اعزام شود و دوباره مناطقی در سوریه و عراق را بگیریم. درباره این مسئله ما طیف گسترده ای از پیشنهادها را بررسی کرده ایم با این حال پس از بررسی های زیاد مشخص شد که این اقدامات اثر معکوس خواهد داشت. علت این مسئله تا حدی به این علت است که داعش هواپیما ندارد، بنابراین حملات زمینی و تشکیل مناطق امن واقعی نیازمند آن است که ما عملیات زمینی کنیم. بیشتر مرگهایی که در سوریه صورت می گیرد به خاطر بمباران های رژیم نیست بلکه به خاطر درگیری های زمینی است. اینکه چه کسی وارد این مناطق امن شود، اینکه این مناطق چه کاربردی داشته باشد و آیا تبدیل به منطقه ای برای جذب حملات تروریستی بیشتر نشود و اینکه چه تعداد پرسنل نیاز و چه زمانی این مناطق خاتمه یابد سئوالاتی است که باید پاسخ داده شود.
حرف من این است که تنها مسئله مورد اولویت برای من پایان دادن به درد و رنج در سوریه و حفظ امنیت مردم آمریکا است. من فکر نمی کنم که در اقدام درباره بن لادن یا اعزام نیروی بیشتر به افغانستان یا حفظ آنها که مشخص بود موثر خواهد بود، هیچ تردیدی نشان داده باشم. با این حال آنچه من تمایلی به انجام آن ندارم این است که به این خاطر که یک اقدام از نظر سیاسی موثر خواهد بود یا اینکه به هر حال به طور انتزاعی آمریکا یا شخص من را مستحکم و قدرتمند نشان می دهد دست به اجرای آن بزنم. ما برای منافع سیاسی اقدام نمی کنیم ما برای حفظ امنیت مردم آمریکا کار می کنیم و فکر می کنم کاملا مشخص است که مهم است در یک دموکراسی بحث های جدی درباره این مسایل وجود داشته باشد. افرادی که می خواهند درباره اقداماتشان صحبت کنند، بهتر است که طرح های مشخص خود را ارائه کنند. اگر آنها فکر می کنند که مشاورانشان بهتر از رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا و افرادی که در محل حضور دارند، هستند، خوب من با آنها دیدار می کنم و می توانیم با هم مناظره کنیم. با این حال آنچه علاقه ای به آن ندارم این است که ژست دنبال کردن رهبری آمریکا و پیروزی آمریکا و دیگر شعارهایی که به همراه آن مطرح می شود، بگیرم چرا که این گونه گفته ها هیچ ارتباطی با اقداماتی که واقعا برای حفاظت از مردم آمریکا و حفاظت از مردم منطقه و نیز متحدان آمریکا مانند فرانسه موثر هستند، ندارد. من به شدت درگیر این مسئله هستم و وقت این گونه ژست ها را ندارم. 
اوباما گفت: تروریست های داعش یک دشمن نظامی متعارف نیستند. ما می توانیم سرزمین ها را از این گروه پس بگیریم و تا زمانی که این نیروها در منطقه باشند، می توانیم این مناطق را حفظ کنیم. با این حال این اقدام، مشکل اصلی، یعنی حذف شرایطی که منجر به ایجاد این گروههای خشن افراطی شده است، برطرف نمی کند و بنابراین ما باید استراتژی را پیگیری کنیم که بیشترین بخت را دارد. حتی اگر این اقدام منجر به حل و فصل فوری این معضل نشود. علت این مسئله تا حدی این است که ما باید در این فرایند در برابر طرف مقابل بها پرداخت کنیم. من این مسئله را خاطر نشان می کنم که این مبارزه در انتزاع و فضای مجازی صورت نمی گیرد، شماری از نیروهای ما در منطقه در صورت اعزام زخمی و کشته خواهند شد و دور از خانواده های خود خواهند بود. کشور ما صدها میلیارد دلار هزینه متحمل خواهد شد. 
 باراک اوباما در پاسخ به پرسش خبرنگار سی ان ان که از وی پرسید « چرا ارتش آمریکا هنوز موفق نشده است تروریست های داعش را از بین ببرد؟» به پیچیدگی های اقدام نظامی اشاره کرد و افزود:« با توجه به این واقعیت که در هر اقدام نظامی از خود گذشتگی های بسیاری اتفاق می افتد لذا بهترین کار این است که ما ابتدا شلیک نکنیم و سپس هدف بگیریم.» 
رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد اجرای صحیح راهبرد دولتش در مقابله با داعش از اهمیت بسزایی برخوردار است. 
اوباما بار دیگر با ادعای آگاهی کامل از قابلیت های تروریست ها در اجرای اقدام های تروریستی گفت:« دقیقا به همین علت است که داریم راهبردی به شدت خصمانه را برای تعقیب و نابودی آنان دنبال می کنیم. همانگونه که پیشتر گفته ام وقتی شما از توانایی های گروهی از افراد سخن می گویید که از قضا سلاح های پیشرفته و پیچیده نظامی هم در اختیار ندارند و برای کشتن تعداد زیادی از مردم آماده مردن هم هستند، سد راه آنان شدن برای هر کشوری کمی چالش برانگیز است. اگر راه حلی سریع و آنی برای این معضل وجود داشت نه تنها آمریکا بلکه فرانسه، ترکیه و دیگرانی که در معرض این اقدام های تروریستی قرار دارند به سرعت آن راهکار را به کار می گرفتند. آمریکا در جلوگیری از چنین اقدام هایی پیشدستی کرده و پس از اقدام های تروریستی یازده سپتامبر سال 2001 با استفاده از راهکارهای ویژه ای، تدابیر سختی را در کشور اتخاذ کرده است. از جمله این تدابیر می توان به تشدید امنیت در بخش هوانوردی اشاره کرد که تلاش شده از گذشته درس بگیریم و همکاری بسیار نزدیک تری بین پلیس اف بی آی و دولت مرکزی با دولت محلی برقرار شده است.» 
باراک اوباما مدعی شد آمریکا به لحاظ جغرافیایی هم از ویژگیهایی برتری برخوردار است« اما با این وجود احتمال اقدام تروریستی در خاک کشور ما هنوز هم وجود دارد. در ماراتن بوستون اقدام تروریستی اتفاق افتاد که البته خسارت های آن به اندازه اقدام های تروریستی در پاریس نبود ولی در عین حال اقدامی جدی بود که با هدف کشتن تعداد زیادی از مردم به اجرا گذاشته شد. این اقدام را دو برادر طرح ریزی کردند. لذا هر چه جلوتر می رویم چالش پیش روی ما جدی تر می شود.» 
رئیس جمهور آمریکا بار دیگر به توانایی های داعش اشاره کرد و گفت:« گرچه توانایی های گروه تروریستی داعش منحصر به فرد نیست اما این گروه تروریستی قابلیت های جدی هم دارد. دیگر گروه های تروریستی هم که ما داریم تعقیب می کنیم، دارند تلاش می کنند به این قابلیت ها دست پیدا کنند. همه آنان را داریم تعقیب می کنیم. اما نکته ای که درباره داعش منحصر به فرد است این است که آنان توانسته اند قلمرو گسترده ای را اشغال کنند و به همین علت شمار تروریست هایی را که جذب می کنند، بیشتر است. داعش همچنین در استفاده ار پایگاه های اجتماعی به خوبی عمل کرده و توانسته افراد بیشتری را برای جنگ نه تنها در سوریه بلکه برای اجرای اقدام تروریستی در آمریکا، اروپا و دیگر نقاط دنیا جذب کند.»
اوباما افزود: « توانایی ما در محدود کردن فضایی که تروریست ها دارند از آن بهره می گیرند و نیز حل و فصل بحران در سوریه که آزادی داعش را برای اقدام تروریستی محدود می کند و به کار گیری نیروهای محلی برای مهار کردن تروریست ها در درازمدت می تواند در نهایت تفاوت ایجاد کند. این کار شاید زمان بر باشد ولی ما به همه این مسائل اشراف داریم و داریم تلاش می کنیم.» 
308308




کلید واژه ها: باراک اوباما - داعش -




دوشنبه 25 آبان 1394 - 23:26:09





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن