واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بازار داغ بهره برداری های سیاسی از حملات پاریس؛
از بحران پناهجویان در اروپا تا مسئله حمل سلاح در آمریکا
در حالی که اروپا همچنان با بحران پناهجویان مواجه است، حملات پاریس به بهانه ای جدید برای مخالفان پذیرش مهاجران تبدیل شده است.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، موضوع تقسیم حدود ۱۶۰ هزار پناهجو به بحث شدیدی در میان کشورهای اتحادیه اروپا دامن زده است. پس از حملههای تروریستی در پاریس و شواهدی که نشانگر ورود دو تروریست به عنوان پناهجو به اروپاست، موضع سیاستمداران محافظهکار در اروپا تقویت شده است. دولت جدید لهستان اعلام کرده که حاضر نیست در پذیرش پناهجویان طبق سهمی که اتحادیه اروپا تعیین میکند، شرکت کند. کنراد شیمانسکی، سیاستمدار لهستانی، در یک وبسایت سیاسی دست راستی نوشته است که "پس از حوادث تراژیک پاریس، لهستان دیگر امکانی سیاسی نمیبیند که به تصمیم اتحادیه اروپا برای تقسیم پناهجویان احترام بگذارد". در فرانسه نیز بحث درباره تامین امنیت مرزها بالا گرفته است. بخصوص حزب دست راستی "جبهه ملی" از حملههای تروریستی پاریس برای حمله به فرانسوا اولاند بهرهبرداری میکند. مارین لوپن، رهبر "جبهه ملی فرانسه"، که به مواضع تند علیه مسلمانان شهرت دارد، خواستار کنترل مؤثرتر و اخراج بیشتر شده است: «بنیادگرایی اسلامی باید نابود شود. فرانسه باید سازمانهای اسلامگرا را ممنوع کند، مساجد تندروها را ببندد و خارجیانی را که در کشورمان راجع به نفرت سخنرانی میکنند و نیز مهاجران غیرقانونی که اینجا جایشان نیست را بیرون کند.»
دونالد ترامپ، کاندیدای جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم از حملههای تروریستی پاریس بهرهبرداری سیاسی کرده است. او روز شنبه طی یک سخنرانی انتخاباتی در تگزاس گفت: «هیچ کس اسلحه نداشت و آنها [مهاجمان] به سادگی یکی پس از دیگری را به ضرب گلوله کشتند.» به گفته ترامپ، اگر مردم فرانسه مثل مردم آمریکا اجازه حمل اسلحه داشتند، وضعیت به گونهای دیگر پیش میرفت. به گزارش دویچه وله، در آلمان نیز لحن سیاستمداران محافظهکار در بحث پناهندگی تشدید شده است. مارکوس زودر، وزیر دارایی در ایالت بایرن، روز شنبه به روزنامه "ولت ام زونتاگ" گفت که با سوءقصدهای پاریس "همه چیز" تغییر کرده است. این عضو حزب سوسیال مسیحی آلمان افزود: «دورهای جدید آغاز شده است. قاره اروپا باید بیش از پیش خود را در برابر دشمنان خود محافظت کند که از دست زدن به هیچ عملی ابا ندارند.» زودر گفت درست است که نمیشود ادعا کرد که هر پناهجویی که میآید از تروریستهای داعش است، "اما این خیال که هیچ جنگجویی در میان پناهجویان نیست هم سادهلوحانه است". زودر گفت: «خوب میشود اگر آنگلا مرکل اذعان کند که گشایش به لحاظ زمانی نامحدود مرزها کاری اشتباه بود. ما میخواستیم کمک کنیم و کمک هم کردیم، اما ادامه این کار دیگر از توان ما خارج است.» همحزبیهای آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، نیز همچنان به او انتقاد میکنند. کلاوس-پتر ویلش، نماینده مجلس آلمان از حزب دمکرات مسیحی، حتی موقعیت صدراعظمی مرکل را در معرض خطر توصیف کرد. ویلش گفت: «ما باید بتوانیم پناهجویان را در همان لب مرز برگردانیم. اگر نتوانیم چنین کنیم، شهروندان به صدراعظم بیاعتماد خواهند شد.» به گفته ویلش، اعضای حزب دمکرات مسیحی که آنگلا مرکل رئیس آن است، هماکنون در نومیدی به سر میبرند و احساس میکنند که کسانی که در رأس دولت هستند توجهی به نظراتی که به آنها منتقل میشود، ندارند. در برابر اما آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، در نخستین روز از نشست سران گروه ۲۰ در ترکیه گفت نباید گناه حملات تروریستی پاریس را بر گردن "پناهجویان بیگناهی که از جنگ و تروریسم گریختهاند" انداخت. مرکل افزود زمان برای بازگرداندن امید به میلیونها پناهجو، به سرعت در گذر است و برای همه واضح است که باید ریشه این مشکل را خشکاند.
فولکر کائودر، رئیس فراکسیون اتحاد دو حزب سوسیال مسیحی و دمکرات مسیحی در مجلس آلمان، نیز از سیاست مرکل دفاع کرد و گفت که اکثریت فراکسیون دو حزب سیاست مرکل را صحیح میداند. زیگمار گابریل، معاون صدراعظم آلمان، هم گفت معتقد است که با وجود حملههای تروریستی در پاریس بایست همچنان از پناهجویان حفاظت کرد. توماس دمزیر، وزیر کشور آلمان، هشدار داد که در بحث مربوط به پناهندگی در آلمان نباید اقدام به تصمیمگیریهای عجولانه کرد. در این میان دولت آلمان از مسئولان ایالتهای مختلف خواسته که از اقامتگاههای پناهجویان بیش از پیش حفاظت کنند. به گزارش روزنامه "میتلدویچه" در روز یکشنبه به نقل از محافل امنیتی در برلین، این واهمه وجود دارد که نیروهای راستگرای افراطی حملههای تروریستی پاریس را بهانه کنند و بر شمار حملههای خود بیفزایند. وزیر کشور آلمان گفته است که "ابعاد حمله علیه پناهجویان ترسبرانگیز است". شامگاه شنبه نیز ساختمانی که برای اقامت ۱۵ پناهجو در جزیره "اوزهدوم" در ایالت مکلنبورگ-فورپومرن در نظر گرفته شده بود به آتش کشیده و تخریب شد. قرار بود که پناهجویان از اواسط هفته آینده در این ساختمان سکنی گزینند. 106
۲۵/۰۸/۱۳۹۴ - ۱۶:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]