واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۲۰ب.ظ)
ثروتمند بودن 50 درصد از متکديان پايتخت/ شناسايي 15 هزار پلاک که به نان شب خود محتاج هستند موج - مديرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهاي اجتماعي شهرداري تهران گفت: 15 هزار پلاک در شهر تهران شناسايي شده که ساکنان آن به نان شب خود نيز محتاج هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، فرزاد هوشيار پارسيان در نشستي که ظهر امروز برگزار شد بابيان اين مطلب تصريح کرد: طي بررسيهاي صورت گرفتهشده، 15 هزار پلاک در شهر تهران شناسايي شدند که ساکنان آنها به نان شب خود نيز محتاج هستند.
وي افزود: 200 هزار پلاک ديگر نيز در شهر تهران شناساييشدهاند که جزو خانوارهاي فقير بوده و نيازمند مساعدت هستند.
مديرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهاي اجتماعي شهرداري تهران با تشريح ماموريت هاي اين سازمان خاطرنشان کرد: مبارزه با فقر و گسترش رفاه عمومي، مبارزه، کنترل و کاهش آسيبهاي اجتماعي و همچنين توانمندسازي و کارآفريني براي اقشار آسيبپذير جامعه ازجمله وظايف و برنامههاي ما در سازمان رفاه به شمار ميآيد.
هوشيار پارسيان با تأکيد بر اينکه شهرداري مسووليت حاکميتي در حوزه مقابله با آسيبهاي اجتماعي ندارد، اظهار کرد: بر اساس ماده 55 قانون شهرداريها، شهرداري مسووليت مستقيمي در رابطه با مقابله با آسيبهاي اجتماعي نداشته و اين نهاد تنها موظف به تأمين زيرساخت براي کنترل و کاهش آسيبهاي اجتماعي است.
وي با ارائه آماري از تعداد مدد سراهاي موجود در شهر تهران اذعان کرد: در حال حاضر مدد سراهاي شهر تهران از 2 مدد سرا به 8 مدد سرا افزايش پيداکردهاند و در اين مکانها به افراد کارتنخواب و معتاد، يک وعده غذاي گرم و لباس داده ميشود.
مديرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهاي اجتماعي شهرداري تهران در خصوص مدد سراهاي اضطراري شهر تهران گفت: 12 مدد سراي اضطراري نيز در شهر تهران داير شدهاند که در اين مدد سراها از ماه آبان تا پايان سال خدمات ارائه ميشود.
هوشيار پارسيان در پاسخ به اين سؤال که در مدد سراهاي شهرداري تهران به چه تعداد معتاد و کارتنخواب خدمات ارائه ميشود؟، تصريح کرد: در 6 ماهه نخست سال بيش از 3 هزار نفر از کارتنخوابها و معتادين در مدد سراهاي شهرداري تهران خدمات دريافت ميکنند و در 6 ماهه دوم سال نيز اين آمار به 6 هزار نفر ميرسد.
وي با اشاره به برنامهريزيهاي صورت گرفتهشده بهمنظور راهاندازي خانههاي ميان راهي در شهر تهران خاطرنشان کرد: پس از گذشت 8 سال از ابلاغيه مقام معظم رهبري در رابطه با لزوم راهاندازي خانههاي ميان راهي، مقررشده در 30 نقطه از شهر تهران اين خانهها راهاندازي شوند.
مديرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهاي اجتماعي شهرداري تهران افزود: تاکنون 2 مرکز ميان راهي ترک اعتياد و پرهيز مدار شهرداري راهاندازي شده و ظرف 70 روز آينده نيز ساير مجتمعهاي کارآفريني و مهارتآموزي بهاران شهرداري راهاندازي خواهند شد.
هوشيار پارسيان در خصوص مراکز پرتو شهرداري تهران و خدمات ارائهشده از سوي اين مراکز به کودکان کار و خياباني اظهار کرد: در حال حاضر 18 مرکز پرتو توسط شهرداري تهران راهاندازي شده و در اين مراکز علاوه بر يک وعده غذايي که به کودکان داده ميشود، خدمات آموزشي و روانشناختي نيز براي آنها در نظر گرفتهشده است.
وي افزود: شهرداري تهران در اين مراکز به 3 هزار کودک کار و خيابان خدمات ارائه ميکند و تمام هزينههاي آنها از سوي خيرين تأمين ميشود.
مديرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهاي اجتماعي شهرداري تهران بابيان اينکه « بيش از 50 درصد متکديان شهر تهران ثروتمند هستند» اذعان کرد: 50 درصد متکدياني که از سوي شهرداري تهران جمعآوري ميشوند، افراد هستند که مشخص ميشود ثروتمند بوده و نيازي به تکدي گري ندارند.
وي ادامه داد: 35 درصد متکديان شهر تهران را نيز گروههاي غيررسمي که عمدتا خارجي هستند تشکيل ميدهند و تنها 15 درصد از متکديان شهر تهران که بيشتر سالمند هستند نياز واقعي به کمک دارند.
هوشيار پارسيان با تأکيد بر اينکه عمده متکديان گروههاي غيررسمي را تکديگران خارجي تشکيل ميدهند بيان کرد: عمده اين متکديان ايراني نيستند و بيشتر اهل کشورهاي افغانستان و پاکستان هستند ضمن اينکه با بررسيهاي صورت گرفتهشده، مشخص شد که اکنون در شهر تهران متکديان آفريقايي نيز حضور پيداکردهاند.
مديرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهاي اجتماعي شهرداري تهران افزود: اکثر متکديان شهر تهران در محلات جنوبي بازار تهران، لب خط و هرندي سکونت دارند.
وي بابيان اينکه « پول دادن به متکديان، صدقه جاريه بهحساب نميآيد» گفت: در حال تدوين سند فرهنگي هستيم که ضمن آموزش به شهروندان در رابطه با ندادن پول به متکديان، به آنها آموزش دهيم که دادن پول به اين قشر صدقه جاريه بهحساب نميآيد.
هوشيار پارسيان از راهاندازي کمپيني تحت عنوان « اينجا جاي خواب نيست» در شهر تهران خبر داد و اذعان کرد: در راستاي ارتقاي انضباط اجتماعي در شهر تهران کمپين اينجا جاي خواب نيست در شهر راهاندازي شده و قرار است وضعيت کارتنخوابهاي شهرستاني که در تهران هستند، هر چه سريعتر مشخص شود.
مديرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهاي اجتماعي شهرداري تهران با اشاره به راهاندازي فضاهاي کاهش آسيب در شهر تهران تصريح کرد: هماکنون بيش از 100 هزار مترمربع فضاي کاهش آسيب در شهر تهران براي معتادان راهاندازي شده است اما بايد توجه داشته باشيم که بيش از 60 درصد معتادان متجاهر پايتخت را معتادان شهرستاني تشکيل ميدهند.
وي با تأکيد بر لزوم برنامهريزي تمام نهادها براي حل معضل کارتنخوابي زنان، اظهار کرد: کارتنخوابي يک زن مساوي خواهد بود با اعتياد، ايدز، هپاتيت و ساير معضلات و به همين خاطر بايد براي جمعيت 10 درصدي زنان کارتنخواب شهر برنامهريزي شود.
هوشيار پارسيان افزود: مدد سراي بانوان چيتگر که ويژه بانوان خواهد بود، هفته آينده افتتاح خواهد شد و اميدوار هستيم با مدد سراهاي اينچنيني، تا حدودي مشکل کارتنخوابي زنان برطرف شود.
مديرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهاي اجتماعي شهرداري تهران در پاسخ به اين سؤال که آيا شهرداري اکنون وارد مداخله آسيبهاي اجتماعي شده است يا خير؟، خاطرنشان کرد: جمعآوري و ساماندهي معتادان و کارتنخوابهاي شهر وظيفه قانوني شهرداري نيست اما اکنون براي حل اين مشکل وارد مداخله شدهايم.
وي از اجراي طرحي تحت عنوان کاهش فضاهاي بيدفاع شهري در پايتخت خبر داد و گفت: براي حل مشکل استقرار معتادان و کارتنخوابها در حاشيه بزرگراهها، طرح کاهش فضاهاي بيدفاع شهري به کمک شهرداريهاي نواحي اجرايي خواهد شد و در اين طرح 5 هزار نقطه فضاي بيدفاع شهري براي ساماندهي شناساييشدهاند.
هوشيار پارسيان با ارائه آماري از ميزان غذاهاي جمعآوريشده براي خانوادههاي نيازمند و کارتنخوابهاي شهر در ايام تاسوعا و عاشوراي حسيني بيان کرد: پس از اعلام شماره تلفن 4379 براي جمعآوري غذاهاي باقيمانده، 7 روز قبل و 7 روز بعد از ايام تاسوعا و عاشوراي حسيني، بيش از 50 هزار پرس غذا براي خانوادههاي افراد نيازمند و کارتنخوابهاي شهر جمعآوري شد.
مديرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهاي اجتماعي شهرداري تهران در خصوص وضعيت محله هرندي و اقدامات شهرداري تهران براي بهبود شرايط در اين محله گفت: از بين 8 هزار پلاک موجود در محله هرندي، 700 پلاک قرمز شناساييشده که بايد بهصورت مستقيم به وضعيت آنها رسيدگي شود.
وي خاطرنشان کرد: 12 گروه مددکاري شهرداري تهران، پلاک به پلاک خانههاي محله هرندي را رصد کرده و به وضعيت آنها رسيدگي کردهاند.
هوشيار پارسيان در پاسخ به اين سؤال که شهرداري تهران چه برنامهاي براي جلوگيري از مرگومير کارتنخوابهاي شهر در ايام سرد سال دارد؟، تصريح کرد: آماري که گفته ميشود پزشکي قانوني براي مرگ کارتنخوابها در سال گذشته اعلام کرده مرتبط با کارتنخوابهايي نيست که به دليل يخزدگي فوت کردهاند بلکه اين آمار را معتاداني تشکيل ميدادند که به دليل استفاده بيشازاندازه از مواد مخدر اوردوز کرده بودند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]