واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آبان ۱۳۹۴ (۱۴:۴۹ب.ظ)
شکسته شدن رکورد ارسال خوراک به پتروشيميها از طريق خط لوله اتيلن غرب موج- مدير کنترل توليد شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران از شکسته شدن رکورد ارسال خوراک به مجتمعهاي پتروشيمي از طريق خط لوله اتيلن غرب نسبت به سالهاي گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، عليمحمد بساق زاده، با يادآوري اين که فاز يک خط لوله اتيلن غرب از سال گذشته تاکنون به صورت فعال در سرويس قرار دارد، گفت: هم اکنون بيش از دو سال است که فاز دوم اين خط لوله نيز به بهرهبرداري رسيده و در ساعت ۱۴۰ تن اتيلن از اين خط لوله به سمت مجتمعهاي پتروشيمي ارسال ميشود.
وي پتروشيميهاي اروند، غدير، رجال، اميرکبير، لرستان، ايلام، مهاباد و کرمانشاه را از جمله پتروشيميهاي مصرفکننده اتيلن اين خط لوله دانست و گفت: با راه اندازي ايستگاه تقويت فشار پياز آباد استمرار ارسال اتيلن به پتروشيميهايي همچون مهاباد افزايش مييابد.
مدير کنترل توليد شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران با اشاره به روند اجرايي احداث ايستگاههاي تقويت فشار اهواز و کردستان در مسير خط لوله اتيلن غرب گفت: هم اکنون اين ايستگاهها از پيشرفت فيزيکي مناسبي برخوردار هستند و تا دو ماه آينده وارد مراحل راه اندازي ميشوند.
ساخت خط لوله اتيلن غرب با مصوبه هيئت وزيران در سال ۱۳۸۱ با هدف توسعه مناطق کمتر توسعه يافته در دوره وزارت زنگنه در وزارت نفت آغاز شد و اين خط از مبدأ پارس جنوبي تا آذربايجان غربي امتداد خواهد داشت. طبق برنامهريزيهاي انجام شده، پتروشيمي کاويان، اتان دريافتي از پارس جنوبي را به اتيلن بدل کرده و به خط لوله اتيلن غرب تزريق ميکند که اين اتيلن از ۱۱ استان عبور کرده و خوراک ۱۲ مجتمع پتروشيمي ساخته شده يا در حال احداث با سرمايهگذاري ۸.۵ ميليارد دلاري را تأمين خواهد کرد.
خط لوله اتيلن غرب خوراک مجتمعهاي پتروشيمي واقع در استانهاي خوزستان، فارس، لرستان، کهگيلويه و بويراحمد، چهارمحال و بختياري، کردستان، کرمانشاه، آذربايجان غربي و شرقي، ايلام و همدان را تأمين ميکند. هرچند که در حال حاضر پتروشيميهاي اروند و آريا ساسول نيز از اتيلن توليد شده در پتروشيمي کاويان استفاده ميکنند.
سال ۹۲ قرار بود که پتروشيميهاي لرستان و مهاباد که در امتداد اين خط قرار دارند به بهرهبرداري کامل برسند و همانند پتروشيميهاي کرمانشاه از اتيلن ارسالي از پتروشيمي کاويان بهرهمند شوند و بايد اين نکته را نيز در نظر داشت که پتروشيمي ايلام نيز از چندي پيش دريافت کننده اتيلن است و لرستان نيز آماده دريافت خوراک بوده و تزريق خوراک اوليه آغاز شده است. بهرهبرداري از چند مجتمع پتروشيمي ديگر در غرب کشور از جمله پتروشيمي کردستان نيز ميتواند تحول بزرگي را در رفع محروميتها و اشتغالزايي در اين منطقه ايجاد کرده و منجر به توسعه صنايع تکميلي پتروشيمي در غرب کشور شود که اين رويداد، موجب ايجاد زيرساختهاي توسعهاي در نقاط کمتر توسعه يافته کشور خواهد شد.
بر پايه اين گزارش، خط لوله اتيلن غرب،محصول توليدي پتروشيمي کاويان را با هدف توسعه صنعت پتروشيمي به مناطق غربي کشور منتقل خواهد کرد. فاز يکم خط لوله اتيلن غرب، با حدود يک هزار و ۲۰۰ کيلومتر، در قطرهاي ۸ تا ۲۴ اينچ ساخته شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]