واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۳۳ب.ظ)
مديرمرکز منطقه اي مديريت آب شهري يونسکو: 87 درصد مردم ايران تحت تاثير خشکسالي و کم آبي هستند موج - مدير مرکز منطقه اي مديريت آب شهري يونسکو گفت: بررسي هاي صورت گرفته در يک بازه زماني 30 ساله نشان داد 87 درصد مردم ايران از نتايج خشکسالي و کم آبي تاثير مي گيرند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سيدعلي چابوشيان مدير مرکز منطقه اي مديريت آب شهري در مراسم افتتاحيه کارگاه آموزشي آب و رسانه که پيش از ظهر امروز دوشنبه در محل نيروگاه طرشت برگزار شد، گفت: مرکز منطقه اي مديريت آب شهري سال 1382 با توافق وزارت نيرو و يونسکو براي ايجاد هماهنگي بين کشورهاي منطقه در حوزه مسائل مختلف آب تاسيس شد.
وي با بيان اين که اين مرکز داراي شوراي حکام با حضور نمايندگان 16 کشور است، افزود: وزراي مرتبط با آب و يا محيط زيست کشورهاي عضو در اين شورا حضور دارند و در حال حاضر وزير نيروي کشورمان رياست اين شورا را برعهده دارد.
چابوشيان با اشاره به اينکه از حدود پنج سال پيش اين مرکز به عنوان محل دبيرخانه برنامه بين المللي خشکسالي انتخاب شد، گفت: مناطق خشک و نيمه خشک حدود 50 درصد خشکي هاي کره زمين و 20 درصد جمعيت دنيا را تشکيل مي دهد که غرب آسيا و آسياي مرکزي با 23 کشور پنج درصد خشکي ها و جمعيت دنيا را در خود دارند.
وي ادامه داد: بررسي هاي صورت گرفته در يک بازه زماني 30 ساله ( 1980 تا 2010) نشان داد 51 درصد مخاطرات و بلاياي طبيعي اين منطقه خشکسالي و سيل بوده است و در کشورمان هر چند کمتر از پنج درصد تلفات ناشي از مخاطرات آبي ثبت شده است اما حدود 87 درصد جمعيت ايران تحت تاثير خشکسالي قرار داشته اند.
اين کارشناس مسائل آبي با بيان اينکه در سال 1960 سرانه آب هر ايراني نصف سرانه هر نفر در دنيا بود، خاطر نشان کرد: هر چند همان موقع نيز اين عدد مطلوب نبود اما هر چه جلوتر آمديم وضعيت بد هم شد کما اين که پيش بيني مي شود در سال 2020 اين نسبت به يک چهارم سرانه آبي دنيا برسد.
چابوشيان پراکندگي بارش و توزيع زماني و مکاني آن در کشور را از چالش هاي عمده مديريت آبي دانست و افزود: فارغ از اختلاف نظرها در اعداد و آمار مصرف آب بخش کشاورزي حجم عمده منابع آبي کشور را مصرف مي کند و بعد از آن بخش شرب و صنعت قرار دارند. در عين حال ميزان برداشت از منابع آبي هم روز به روز بيشتر شده است.
مديرمرکز منطقه اي مديريت آب شهري يونسکو در پايان گريزي هم به تجربيات نسل هاي گذشته کشور در مديريت منابع آبي زد، گفت: يک نمونه قابل توجه از مهارت هاي پيشينيان سد کبار در نزديکي قم است که 700 سال قدمت دارد و با تعبيه امکان عبور يا ذخيره آب در مواقع لزوم هوشمندي انسان ايراني را در مديريت منابع آب به خوبي نشان مي دهد و استفاده از تجربيات گذشتگان مي تواند کمک بيشتري به مديريت و مصرف درست منابع آبي کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]