واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
عدم امکان صدور گذرنامه در مرز برای زائران
فرمانده قرارگاه اربعین ناجا با تاکید بر اینکه «امکان صدور گذرنامه در مرز وجود ندارد»، از زائران عتبات خواست که در صورت امکان، از مرزهای استان خوزستان برای ورود به عراق تردد کنند.
خبرگزاری ایسنا: فرمانده قرارگاه اربعین ناجا با تاکید بر اینکه «امکان صدور گذرنامه در مرز وجود ندارد»، از زائران عتبات خواست که در صورت امکان، از مرزهای استان خوزستان برای ورود به عراق تردد کنند.
سردار حسن کرمی درباره اقدامات و تمهیدات پیشبینی شده از سوی پلیس برای اربعین امسال اظهار کرد: برای برگزاری مراسم اربعین امسال در کربلای معلی از تجربیات سال گذشته استفاده کرده و پلیس تمهیدات لازم را در این زمینه اندیشیده است و ما علاوه بر اینکه بر ورود و خروج در مرزها و پایانهها نظارت خواهیم داشت، نظم و انضباط مسیرهای منتهی به پایانههای مرزی را تامین خواهیم کرد و دفاتر پلیس 10+ نیز خدمات مضاعفی برای صدور گذرنامه ارائه خواهند داد.
کرمی با بیان اینکه «سال قبل نداشتن گذرنامه مشکلاتی را ایجاد کرده بود»، اظهار کرد: امسال با اقدامات انجام شده کسانی که میخواهند به کشور عراق سفر کنند حتما باید دارای گذرنامه باشند و خروج از مرز به وسیله کارت ملی یا گذرنامه فاقد اعتبار غیرممکن است.
فرمانده یگان ویژه ناجا ادامه داد: در تمهیدات امسال قرارگاه اربعین ناجا هرچه به مرز و پایانههای مرزی نزدیک میشویم کنترلها در لایههای مختلف شدیدتر خواهد شد تا ازدحامی در مرز نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه دفاتر پلیس 10+ در سراسر کشور آمادگی صدور گذرنامه را دارند، افزود: به اندازه کافی گذرنامه در مخازن این دفاتر وجود دارد و جای نگرانی در این زمینه نیست.
در مرز گذرنامه صادر نمیشود
کرمی با تاکید بر اینکه "خروج از مرز تنها به وسیله گذرنامه امکانپذیر خواهد بود"، اظهار کرد: موضوعی که زائران باید به آن توجه داشته باشند این است که امکان صدور گذرنامه در مرز وجود ندارد؛ بنابراین کسانی که فاقد گذرنامه باشند امکان صدور گذرنامه در مرز برایشان وجود ندارد.
وی در عین حال افزود: این دسته از افراد باید به دفاتر پلیس 10+ در شهرهای مرزی مراجعه کرده و درخواست خود برای صدور گذرنامه را ثبت کنند که ظرف مدت 24 ساعت گذرنامه برای آنان صادر خواهد شد.
کرمی با بیان اینکه "بهتر است زائران ویزای گروهی دریافت کرده و چند نفره به کشور عراق سفر کنند"، اظهار کرد: البته اگر پس از اخذ ویزای گروهی بعضی از این افراد از سفر منصرف شده یا امکان سفر برایشان وجود نداشته باشد دیگر افراد میتوانند از مرز خارج شوند.
ایران آمادگی افزایش گذرگاههای مرزی را دارد
فرمانده قرارگاه اربعین ناجا درباره اینکه آیا امکان اضافه شدن پایانه مرزی دیگر به سه مرز شلمچه، چذابه و مهران وجود دارد یا خیر، اظهار کرد: از طرف ما آمادگی مرز جایگزین وجود دارد و ما سال گذشته نیز اعلام کردیم که از طریق مرز خسروی می توانیم اقدام به اعزام زائران کنیم اما طرف عراقی به دلیل نبود زیرساختها و شرایط موجود نپذیرفت و در حال حاضر نیز تنها سه مرز شلمچه، چذابه و مهران برای عبور زائران فعال است.
کرمی با بیان اینکه "امسال زیرساختهای خروج زائران از مرز نسبت به سال قبل در کشورمان وضعیت بهتری دارد"، افزود: همکاران من در کمتر از یک دقیقه میتوانند هریک از زائران را کنترل کنند. همچنین ما امکاناتی را در پایانهها و مرزها در نظر گرفته و در هر سه مرز پارکینگی برای پارک خودروی آن دسته از افرادی که با وسیله شخصی به مرز آمدهاند تامین شده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته در فواصل 20 تا 30 کیلومتر مانده به مرز نیز برخی خودروی خود را پارک کرده و به سمت مرز رفته بودند اما امسال با همکاری پلیس آگاهی و پلیس پیشگیری تصمیمات خوبی برای تامین امنیت اتخاذ شده، همچنین دیگر خودروهای عادی امکان رفتن به پایانهها را ندارند و جابجایی زائران از پایانه و پارکینگها با اتوبوسها و وسایل نقلیهای که پیشبینی شده و دارای مجوز است انجام میشود.
به گفته فرمانده قرارگاه اربعین ناجا، امسال مسائل امنیتی نیز در مرزها لحاظ شده و ضمن تقویت مرز پوشش مرز نیز ایجاد شده است.
زائران از خوزستان به عراق بروند
به گزارش ایسنا، فرمانده یگان ویژه ناجا که در یک برنامه زنده تلویزیونی صحبت میکرد، با اشاره به شرایط مرز مهران و زیرساختهای موجود در استان ایلام، تصریح کرد: پیشنهاد میکنیم شهروندان به ویژه ساکنان استانهای جنوبی از طریق مرزهای خوزستان وارد کشور عراق شوند چرا که زیرساختها و امکانات در این استان بهتر است. ضمن اینکه فاصله زمانی چندانی نیز میان دو مرز مهران و شلمچه وجود ندارد و آنطور که ما محاسبه کردهایم اختلاف زمانی حدود یک ساعت است.
کرمی همچنین از دستگاههای پشتیبان مانند هلال احمر، شهرداری تهران و ... درخواست کرد که بیشتر امکانات خود را متوجه مرز مهران کنند؛ چراکه زیرساختهای این مرز کمتر از دو مرز چذابه و شلمچه است.
فرمانده قرارگاه اربعین ناجا همچنین در پاسخ به این پرسش که "آیا در روز اربعین و پس از آن عبور از این مرزها به سمت عراق متوقف میشود؟" اظهار کرد: از روز اربعین به بعد شاهد موج بازگشت زائران خواهیم بود و کسانی هم که ویزای اربعین گرفته باشند پس از آن ممکن است اجازه خروج نداشته باشند اما مرزها بسته نمیشود و امکان خروج از کشور برای زائران عادی و همچنین شهروندان عراقی همچنان از این طریق این پایانههای مرزی وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]