واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ آبان ۱۳۹۴ (۱۷:۴۸ب.ظ)
راه هاي پيشگيري از مسموميت با گاز مونواکسيد کربن موج - رئيس دفتر تحقيق و توسعه معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز با توجه به سرد شدن هوا و استفاده از بخاري در منازل، نشانههاي مسموميت و راههاي پيشگيري از گاز مونواکسيد کربن را تشريح کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، فريده يونسي اظهار کرد: مونواکسيدکربن گازي بي رنگ، بي بو، بدون طعم و غير محرک است که در اثر سوختن ناقص سوختهاي فسيلي مانند نفت، گاز، بنزين، گازوئيل، دود اگزوز اتومبيل و ذغال چوب ايجاد ميشود و مسموميت با اين گاز، يکي از مرگبارترين انواع مسموميتها است.
وي افزود: تماس طولاني با اين گاز، سردرد، گيجي، ضربان شديد قلب، خواب آلودگي، وزوز گوش، تهوع و استفراغ، کاهش هوشياري، آسيب دائمي عصبي، کما و مرگ از نشانههاي مسموميت با گاز مونواکسيد کربن است.
يونسي ادامه داد: در کودکان نيز نشانههايي مانند تهوع، استفراغ و اسهال با مقادير پايين تري از مونواکسيد کربن ايجاد ميشود.
رئيس دفتر تحقيق و توسعه معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز گفت: تماس طولاني مدت با اين گاز؛ به ويژه در کودکان ميتواند با بروز اختلالات رفتاري، کاهش حافظه و ضريب هوشي همراه باشد.
وي در خصوص راههاي پيشگيري از اين نوع مسموميت اظهار کرد: اطمينان از نصب صحيح و کارکرد مناسب دودکشها در هنگام استفاده از بخاريهاي نفتي و گازي، ضروري است.
يونسي گفت: سردبودن لوله دودکش بخاري دليل خارج نشدن دود و گاز سمي است که بايد اين مساله مرتب کنترل شود.
وي ادامه داد: استفاده از آبگرمن گازي، نفتي و يا پکيج (نوعي دستگاه گرم کننده) در حمام يا محيط هاي کوچک و بسته منجر به سوخت ناقص و مسموميت ميشود.
وي اضافه کرد: استفاده از بخاريهاي بدون دودکش تنها در محيطهاي داراي تهويه و جريان مناسب هوا مجاز است و از به کار بردن اين وسايل در محيطهاي بسته و فاقد جريان هوا جدا خودداري شود.
يونسي گفت: حضور در گاراژهاي در بسته با اتومبيل داراي موتور روشن، خطر بروز مسوميت با مونوکسيد کربن وجود دارد. در مواردي از مسموميتهاي کشنده با اين گاز در رانندگان گزارش شده که براي گرم کردن خودروي خود در فصول سرد سال از گاز پيک نيکي استفاده کردهاند.
رئيس دفتر تحقيق و توسعه معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز اظهار کرد: در دود سيگار نيز مقاديري از اين گاز موجود است که در اثر مصرف طولاني مدت، سبب بروز مسموميت مزمن ميشود.
وي گفت: در هنگام ايجاد آتش سوزي علاوه بر ايجاد گاز مونواکسيد کربن، گاز سيانيد در اثر سوختن مواد پلاستيکي ايجاد ميشود که سم شديد دارد.
يونسي ادامه داد: نخستين اقدام در برخورد با فرد مسموم با مونواکسيد کربن، انتقال فرد به هواي آزاد است و در صورت قطع تنفس بيمار، مسموم بايد احياي قلبي و عروقي انجام شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]