واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۰ق.ظ)
طرح جامع مسکن طرحي ملي است/تعيين سرانه زمين و بنا از عوامل بلندمرتبهسازي است موج - کارشناس دفتر برنامهريزي و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازي، با تأکيد بر اين که طرح جامع مسکن طرحي ملي است که بر اساس دادههاي ملي کل کشور ارزيابي شده است، گفت: سنجش اينکه در کدام مناطق ميتوان بلندمرتبه سازي انجام داد نيازمند مطالعات منطقهاي است.
به گزارش خبرگزاري موج، پروانه اصلاني، درباره بهبود وضعيت ساختوساز و راهکارهاي ساماندهي وضعيت بازار مسکن در همايشي که از سوي وزارت راه و شهرسازي تحت عنوان سياستهاي توسعه مسکن در ۲ و ۳ آذر سال جاري برگزار ميشود، گفت: چارچوبهاي تعيين شده براي همايش پيشرو، تحت عنوان سياستهاي توسعه مسکن که بخشي از آنها شامل مسکن اجتماعي، بازآفريني شهري پايدار، برنامهريزي شهري و سياستگذاري زمين و فناوري در صنعت ساختمان است بيشتر بر محور طرح جامع مسکن پايهريزي شده است. طرح جامع مسکن يک طرح پذيرفتهشده و بلندمدت است که قابليت اجرا نيز دارد، بنابراين تمامي کارهاي تحقيقاتي و برنامهريزيها در قالب محورهاي طرح جامع پيشبيني شده است.
کارشناس دفتر برنامهريزي و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازي افزود: بهبود کيفيت و ساماندهي به نظام ساختوساز در اقصي نقاط کشور در قالب مطالعات طرح جامع لحاظ شده است. اميدواريم برنامههايي که در قالب محورهاي تعيين شده قابليت عملياتي شدن دارند يا در قالب اين طرح قدرت اجرايي ندارند در اين همايش به بحث گذاشته شوند.
اين کارشناس اقتصاد مسکن در رابطه با بلندمرتبهسازي در کلانشهرهايي همچون تهران و تصميماتي که درباره اين موضوع در شوراي برنامهريزي و اقتصاد مسکن گرفته شده است گفت: اظهارنظر در اين مورد نيازمند بررسي دادههاي موجود است. بدينمعنا که بايد ويژگيهاي اقتصادي، اجتماعي و مسکن مناطق مختلف کشور را بررسي کنيم و سپس آنها را بر اساس استانداردهاي جهاني با استانداردهاي مملکت خود تطبيق دهيم و از انطباق آنها به سرانهاي برسيم که شامل ساختمان و زمين به صورت جداگانه باشد. با مشخص شدن اين سرانهها بر اساس مطالعات و انطباقها است که ميتوان اظهار نظر کرد که در کدام شهر بايد چند مرتبه سازي انجام داد و در چه شهرهايي نبايد بلندمرتبهسازي داشته باشيم.
اصلاني با تأکيد بر اين که طرح جامع مسکن طرحي ملي است که بر اساس دادههاي ملي کل کشور ارزيابي شده است، افزود: طرح جامع مسکن طرحي ملي است و سنجش اينکه در کدام مناطق ميتوان بلندمرتبه سازي انجام داد نيازمند اين است که مطالعات منطقهاي نيز به موازات انجام گيرد. بدين معنا که چندين استان با اقليمهاي مشابه، ارزشهاي اجتماعي، ميراثي و حتي مذهبي را در يک منطقه تعيين کنيم تا بر اساس آن بتوان اظهار نظر و تصميمگيري کرد.
وي تعيين سرانه زمين و سرانه بنا در نقاط مختلف را از عوامل تعيين بلندمرتبهسازي و يا رد آن عنوان کرد و ادامه داد: دادههاي لازم براي اين کار جمعآوري شده اما اظهارنظر کلي در اين مورد هنوز اعلام نشده است. به نظر ميرسد در کلانشهر تهران که وضعيت شهرسازي آن آشفته است اظهارنظر کمي دشوارتر از ساير شهرها باشد؛ کلانشهري که در آن يک خانه به ۵۰ واحد مسکوني تبديل ميشود، بدون اين که خدمات و ملزومات شهري آن رشد کند. به نظر ميرسد در برخي مناطق از جمله بافتهاي فرسوده قابليت بلندمرتبهسازي وجود دارد و در برخي از نقاطي که توسعه شهري فراواني رخ داده است و ساختمانهاي بلند نيز داريم نبايد اين بناها ساخته ميشدند.
اين کارشناس در ادامه گفت: در برخي مناطق شهري از جمله در کلانشهر تهران به هيچ عنوان نبايد اجازه داده شود بلندي ساختمانها از سه طبقه بيشتر باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]