واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
دومین مناظره دموکراتها با یک دقیقه سکوت برای حادثه «پاریس» برگزار شد/انتقاد شدید از کلینتون به دلیل موافقت با جنگ عراق
دومین مناظره نامزدهای دموکرات انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ آمریکا تحت تدابیر شدید امنیتی به دنبال حملات پاریس برگزار شد و محور اصلی آن مبارزه با تروریسم بود که «هیلاری کلینتون» به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، دومین دور مناظره سه نامزد دموکرات انتخابات ریاستجمهوری 2016 آمریکا شب شنبه (دیشب) تحت تدابیر شدید امنیتی، در ایالت «آیووا» آمریکا برگزار شد. «هیلاری کلینتون» «مارتین اومالی» و «برنی سندرز» سه نامزد دموکرات این انتخابات به دلیل حادثه تروریستی «پاریس» که 129 کشته برجای گذاشت، قبل از آغاز مناظره خود در شبکه تلویزیونی «سی بی اس» یک دقیقه سکوت کردند.
جمعه شب هفته گذشته، چندین انفجار و تیراندازی در مکانهای مختلف پاریس به وقوع پیوست که در نتیجه موجب کشته شدن 129 نفر و زخمی شدن بیش از 300 نفر منجر شد که در نهایت تکفیریهای «داعش» رسماً مسوولیت آن را برعهده گرفتند. محور اصلی دومین دور از مناظره نامزدهای دموکرات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، مبارزه با تروریسم و افراطگرایی بود.
«برنی سندرز» که رقابت تنگاتنگی با کلینتون در نظرسنجیها دارد، به انتقاد از کلینتون پرداخت و او را مقصر پیدایش گروههای افراطی چون داعش در عراق دانست و گفت: «حمله به عراق، منجر به سطح گستردهای از بیثباتی که در حال حاضر شاهد آن هستیم، شد». وی سپس با اشاره به این سیاست کلینتون ادامه داد: «این یکی از بدترین اشتباهات سیاست خارجی در تاریخ آمریکا بود». پایگاه اطلاعرسانی «هیل» وابسته به کنگره آمریکا گزارش کرد که سندرز در دومین مناظره نامزدهای دموکرات، خیلی سختتر و بیشتر از قبل هیلاری کلینتون را مورد انتقاد قرار داد. مناظره شب گذشته ابتدا بر محور سیاست خارجی متمرکز بود و سپس بر مسائل اقتصادی و موضوعات اجتماعی تغییر موضوع یافت.
سندرز از ایالت «ورمونت» آمریکا تأکید کرد که رأی کلینتون در حمایت از آغاز جنگ عراق به پیدایش داعش منجر شد و سپس تأکید کرد که «هیلاری کلینتون» سناتور سابق ایالت «نیویورک» برای سروسامان دادن به «وال استریت» قابل اعتماد نیست زیرا خود او «میلیونها دلار» از بانکداران آن منطقه برای کمپینهای انتخاباتیاش دریافت کرده است. کلینتون نیز در دفاع از خود تأکید کرد که سندرز «صداقت من» را زیر سوال میبرد و گفت: «من وقتی که در حمله 11 سپتامبر مورد حمله قرار گرفتیم، نماینده نیویورک بودم. ما در حومه منهتن که وال استریت در آنجا واقع شده است، مورد حمله قرار گرفتیم. من زمان و تلاش زیادی صرف کردم تا آنها بتوانند آنجا را بازسازی کنند. این برای نیویورک و برای اقتصاد خوب است. و این شیوهای برای سرزنش تروریستهایی بود که به کشور ما حمله کردند.» برخلاف مناظره اول که پنج نامزد دموکرات حضور داشتند در مناظره شب گذشته، سه نامزد دموکرات بر روی صحنه حضور داشتند. کلینتون همچون دو نامزد دموکرات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا حوادث پاریس را محکوم کرد و گفت: «ما باید به داعش به عنوان یک تهدید برجسته در شبکه بینالمللی تروریستی نگاه کنیم. این گروه را نمیتوان نادیده گرفت بلکه باید آن را شکست داد. سندرز در دومین مناظره حاضر نشد مسئله استفاده کلینتون از ایمیل شخصی در دورانی که وزیر خارجه آمریکا بود را مطرح کند. وی در اینباره گفت: «این کار رسانهها است. من از موضوع ایمیلهای کلینتون بیزار و خسته هستم. من از موضوع ایمیلهای کلینتون بیزار و خسته هستم.» شبکه «بی بی سی» نیز گزارش کرد که هیلاری کلینتون در این مناظره در پاسخ به انتقاداتی که به وی وارد شد گفت که بخش عمده مسئولیت مقابله با بیثباتی منطقه بر گردن آمریکا نیست. با اینحال، مارتین اومالی، فرماندار پیشین «مریلند» با این دیدگاه مخالف بود و گفت: «آمریکا بهترین گزینه این جهان برای ایستادن در مقابل شیطان است». نامزدهای جمهوریخواه آمریکا که تعداد آنها بیشتر است تاکنون چهار مناظره برگزار کردهاند و این در حالی است که مناظره شب گذشته، دومین مناظره دموکراتها بود. بنا به گزارش بی بی سی، 79 روز دیگر، رقابتهای مقدماتی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در ایالت «آیوا» آغاز خواهد شد و رأی دهندگان این ایالت میتوانند به نامزدهای مورد علاقه خود در هر حزب رأی بدهند و نامزد منتخب حزب، وارد رقابتهای ریاستجمهوری خواهد شد. انتخابات ریاستجمهوری آمریکا قرار است 8 نوامبر 2016 برگزار شود اما رقابتهای انتخاباتی آمریکا از چند ماه پیش آغاز شده و همچنان ادامه دارد. انتهای پیام/م
94/08/24 - 10:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]