تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):وصول به خداوند عزوجل سفری است که جز با عبادت در شب حاصل نگردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826557769




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ظریف:آینده روابط با آمریکا به نحوه اجرای توافق هسته‌ای از سوی آنها بستگی دارد


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



ظریف:آینده روابط با آمریکا به نحوه اجرای توافق هسته‌ای از سوی آنها بستگی دارد
وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: آینده روابط با آمریکا، این مسئله به نحوه اجرای توافق هسته‌ای از سوی آمریکایی‌ها بستگی دارد. باید ببینیم که آیا امکانی برای کاهش بی‌اعتمادی به آمریکایی‌ها با امکان اجرای توافق هسته‌ای وجود دارد یا خیر
روز نو : وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: آینده روابط با آمریکا، این مسئله به نحوه اجرای توافق هسته‌ای از سوی آمریکایی‌ها بستگی دارد. باید ببینیم که آیا امکانی برای کاهش بی‌اعتمادی به آمریکایی‌ها با امکان اجرای توافق هسته‌ای وجود دارد یا خیر


به گزارش روزنو، محمدجواد ظریف که با عباس سلمان خبرنگار روزنامه السفیر چاپ لبنان گفت‌و‌گو می‌کرد٬ به سوالات این روزنامه لبنانی پاسخ داد که شرح آن در ادامه می‌اید:


اکنون تا کجا با غرب به طور کلی و تا کجا با آمریکا (پیش رفته‌اید) و آمریکا تا کجا با شما است و تا کجا با روسیه هستید؟ هر کسی که حسن روحانی رئیس جمهور ایران را در تلویزیون همزمان با باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا دید فکر کرد که این اقدام هماهنگ شده و ممکن است شبیه اعلام توافق آمریکا - ایران در حاشیه مذاکرات پنج به علاوه یک در وین باشد؟


در واقع مذاکرات ما با آمریکایی‌ها فقط به پرونده هسته‌ای محدود بود هر چند که آمریکایی‌ها آماده بودند و عملا تمایل داشتند که در مذاکرات وارد مسائل منطقه‌ای شوند اما ما به دو دلیل آماده نبودیم. اول اینکه به آمریکایی‌ها اعتماد نداریم و آن‌ها را در رابطه با مسائل منطقه‌مان به علت حمایت آن‌ها از رژیم صهیونیستی جدی نمی‌دانیم. همچنین آن‌ها واقع‌گرا نیستند.


علت دوم این است که ما بررسی مسائل منطقه‌ای را با دوستانمان در منطقه بهتر می‌دانیم زیرا معتقدیم که باید مسائل منطقه ما به واسطه کشورهای منطقه حل‌وفصل شود. اما در خصوص آینده روابط با آمریکا، این مسئله به نحوه اجرای توافق هسته‌ای از سوی آمریکایی‌ها بستگی دارد. باید ببینیم که آیا امکانی برای کاهش بی‌اعتمادی به آمریکایی‌ها با امکان اجرای توافق هسته‌ای وجود دارد یا خیر. اما تا به امروز دیدیم که آمریکایی‌ها با وجود تلاش‌هایی که انجام داده‌اند٬ هنوز مطیع رژیم صهیونیستی هستند.


در خصوص کشورهای اروپایی، اروپایی‌ها شرکای اساسی ما در تجارت بودند و روابط سیاسی بسیار گسترده‌ای بین ما و آن‌ها وجود داشت اما اختلافاتی نیز بین ما وجود دارد. ما اکنون احساس می‌کنیم که اروپایی‌ها در واقع به همکاری با ما در مسائل اقتصادی و همچنین مسائل منطقه‌ای علاقمند هستند و ما آماده‌ایم با اروپایی‌ها در چارچوب اصولمان همکاری کنیم. در رابطه با روسیه، مواضع ما به طور کلی به یکدیگر نزدیک‌تر بود زیرا دیدگاه‌ها و مواضع روسیه در قبال مسائل منطقه خاورمیانه به طور کلی اصولی‌تر و جدی‌تر از مواضع آمریکا و اروپا بود.


ما همواره معتقدیم مهمترین مسئله در منطقه ما مسئله فلسطین است. مشکلاتی که متاسفانه بین کشورهای این منطقه به وجود آمده، هدیه‌ای به رژیم صهیونیستی است. براین اساس همه مسائل به داخل منطقه کشیده می‌شود.


از فارغ التحصیل دانشگاه‌های آمریکا و کسی که سال‌های طولانی در بوستون و دیگر شهرهای آمریکا زندگی کرده است، پرسیدیم که شما شناخت زیادی از جامعه و دولت آمریکا دارید. روشن است که موضع آمریکا و اروپا متفاوت بود و گمان می‌کنم شما از این اختلاف استفاده کردید. آیا اکنون بعد از ساعت‌ها و روز‌ها بحث و گفت‌وگو، احساس دوستی با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا می‌کنید و آیا یکدیگر را درک می‌کنید و هر یک از شما می‌دانید که واکنش دیگری در یک مساله مشخص چه خواهد بود؟


ظریف توپ را به زمین ما بازگرداند و گفت: شما به عنوان شخصی که تجربه طولانی در روابط بین الملل دارید، به خوبی می‌دانید که اشخاص در رابطه با مسائل بین‌المللی نقش دارند اما محدود است. نظریه‌ها درباره روابط بین‌المللی می‌گویند رابطه و تاثیر وجود دارد اما این تاثیر نهایی نیست. براین اساس احساس می‌کنم که بین من و آقای کری درک مشترک بیشتری وجود دارد اما این بدان معنا نیست که به تغییر سیاست آمریکا منجر خواهد شد. احساس نمی‌کنم که امکان سفر کری (به تهران) وجود داشته باشد. تقریبا همه اروپایی‌ها به سوی ما آمده‌اند٬ زیرا رابطه با اروپا وجود داشت.


آیا مرحله جدیدی از روابط بین ایران و آمریکا وجود دارد؟


انتظار نداریم مسائل بین ما و آمریکا در آینده نزدیک به چنین مرحله‌ای برسد.


آیا در بسته است؟


زمان بسته است.


یا به خاطر اینکه دوره اوباما رو به پایان است؟


در اسلام در توبه به روی همه باز است.


رابطه بین آمریکا و رژیم صهیونیستی قدیمی و ممتاز است اما موضع عربی ضعیف است و موضع اسلامی به طور کلی ضعیف‌تر شده و این به آمریکا اجازه داده است تا این رابطه را بدون هیچ ترسی از واکنش عربی، آشکار کند.


مطمئن باش (آمریکا) نمی‌تواند با ایران به این صورت برخورد کند. از نظر ما، مسئله رژیم صهیونیستی در منطقه و جنایاتی که این رژیم علیه ملت فلسطین مرتکب می‌شود، موضوع محوری است و بر ما تاثیر می‌گذارد. ممکن است اوضاع از نظر برادران عربمان تغییر کرده باشد٬ اما از نظر ما چیزی تغییر نکرده است.


می‌دانم که موضع اصولی انقلاب اسلامی ایران‌‌ همان چیزی است که فرمودید اما در رابطه با سیاست عملی صحبت می‌کنیم.


هیچ فرقی وجود ندارد.


دو سال درباره پرونده هسته‌ای مذاکره کردید؟


در حیات سیاسی ما اصولی وجود دارد و برخی از این اصول در قانون اساسی ایران قید شده است. حمایت از ملت فلسطین از جمله این اصول است و این مسئله‌ای است که تغییر نکرده است. معتقدیم آمریکا در واقع سیاست‌های اشتباهی را اعمال می‌کند و این سیاست‌های اشتباه به گسترش افراط‌گرایی و تروریسم در این منطقه و ادامه جنایات رژیم صهیونیستی منجر شده است٬ پس باید این سیاست‌ها تغییر کند. ما احساس می‌کنیم آمریکایی‌ها نیز باید مواضعشان را تغییر دهند. آنها در ‌‌نهایت دیر یا زود مجبور خواهند شد که این مواضع و سیاست‌ها را تغییر دهند.


با توجه به اوضاع ضعیف عربی، غیرمنطقی است که بگوییم آمریکا فردا موضع خود را درباره اسرائیل تغییر خواهد داد. رابطه قوی بین آمریکا و رژیم صهیونیستی وجود دارد. همچنین روابطی بین کشورهای اروپایی و اسرائیل وجود دارد بنابراین شما مجبورید با واقعیت سیاسی همانطور که هست تعامل کنید. اگر اوضاع عربی به همین شکل باقی بماند یعنی جنگ‌های پراکنده، این به اسرائیل قدرت می‌دهد پس چرا آمریکا از سیاست خود عقب نشینی خواهد کرد در حالی که می‌بینید اسرائیل در خاورمیانه قوی‌ترین است؟


بدون شک، این دولت (اسرائیل) در خاورمیانه قوی‌ترین نیست زیرا نمی‌تواند امنیت ملت خود را تامین کند. ما با شما موافقیم که تا زمانی که درگیری‌ها و اختلافات در جهان عربی و همچنین جهان اسلام ادامه داشته باشد هیچ کس دلیلی برای تغییر سیاست خود نمی‌بیند. براین اساس گسترش روابط در منطقه در اولویت قرار دارد اما این بدان معنا نیست که باید با دیگران در خارج از منطقه درگیر شویم. ما به دنبال درگیری با آمریکا و دیگران نیستیم و نباید در سطح داخلی بایکدیگر درگیر شویم. ما آماده‌ایم و گوش‌هایمان و در‌هایمان باز است. ما از آنچه در منطقه رخ می‌دهد، رنج می‌بریم.


ما در روابط انتظار داریم که مواضع کشور‌ها و افکار آن‌ها در قبال ایران و همچنین در خصوص مسائل منطقه، تحت تاثیر فشارهای رژیم صهیونیستی نباشد. اما متاسفانه آنچه در منطقه رخ می‌دهد این است که همه سیاست‌هایی که آمریکا در منطقه اتخاذ می‌کند از طریق اسرائیل و دروازه اسرائیل می‌گذرد و مذاکرات هسته‌ای که بین ما انجام شد، به خوبی نشان داد که منافع آمریکا و اسرائیل در همه پرونده‌ها مشابه یا در یک جهت است و باید آمریکا واقعیت‌های موجود در این منطقه را احساس و درک کند.


چیزی که ما در این زمینه نگران می‌کند این است که کشورهای همسایه ایران به جای اینکه از فاصله گرفتن مواضع آمریکا از مواضع صهیونیستی استقبال کنند که این به نفع منطقه است، تلاش کردند ایران را منبع تهدید جلوه دهند تا مواضع آمریکا و اسرائیل بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شود. بر این اساس ما به دوستانمان، کشورهای عربی و دیگر کشورهای جهان اصرار می‌ورزیم واقعیت‌های موجود را ببینند و براساس این واقعیت‌ها تصمیم گیری کنند.


بدون شک، شرایط در منطقه تغییر می‌کند و شرایط متفاوتی وجود دارد. معتقدم که همگی از جمله آمریکا با خطرهایی در منطقه مواجه هستیم و خطر افراط گرایی وجود دارد که همگی با آن مواجه هستیم. احساس می‌کنم که برخی از کشور‌ها در منطقه فکر می‌کنند که گروههای افراطی بازیچه‌ای در دست آن‌ها و مطیع آن‌ها هستند.


منظور شما چه کشورهایی است؟


طرف‌هایی هستند که از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کنند. به عنوان مثال چه کسی نفت داعش را می‌خرد و چه کسی پول‌های حاصل از فروش نفت را منتقل می‌کند و چه کسی سلاح در اختیار «جبهه النصره» و «احرار الشام» قرار می‌دهد.


منظور شما ترکیه و قطر و عربستان سعودی است؟


من این طرف‌ها را نام نمی‌برم. شما نام می‌برید. من آدرس می‌دهم. واقعیت این است که من در برخی از نشست‌ها احساس می‌کردم که برخی از دوستان هنوز نمی‌دانند و درک نمی‌کنند که این گروه‌ها خطری برای آنها به شمار می‌روند و علیه آنها هستند.


در نتیجه پیامدهای اوضاع جنگی در سوریه، کمک روسیه صورت گرفت و بسیاری، از هماهنگی روسیه و اسرائیل دستکم در رابطه با عملیات پرواز و مرزهای امن، ناراحت شدند و آن را به نوعی خدشه به حاکمیت سوریه دانستند.


در سال‌های اخیر یک میلیون روسی به اسرائیل رفته‌اند و اکثر آن‌ها یهودی نیستند. ما اهمیت دوستی با روسیه را می‌دانیم. اوضاع در سوریه و عراق خطرهای زیادی به همراه دارد و اوضاع یمن نیز بر خطر‌ها افزود.


شما اکنون بازیگران اصلی در سوریه و تا حدودی در لبنان و با درجه کمتری در عراق و یمن هستید اما متهم هستید که از خلاء سیاسی عربی سوء استفاده می‌کنید. اوضاع منطقه را در سایه توافق هسته‌ای و پیامدهای آن بر منطقه چگونه می‌بینید و در قبال خطرهایی که کل منطقه را تهدید می‌کند، چگونه رفتار خواهید کرد؟


ما برای پر کردن شکاف در جهان عربی تلاش نمی‌کنیم. ما احساس می‌کنیم که بخشی از منطقه و امنیت منطقه هستیم. در واقع این امنیت ما است و نمی‌توانیم فقط به گذشته توجه کنیم. ما گذشته تلخی با برخی عرب‌ها داشتیم و جنگ ویرانگری به مدت هشت سال رخ داد و همه از کسی که به ما حمله کرد، دفاع و حمایت می‌کردند. اما ما گذشته را نادیده گرفتیم و آن را کنار گذاشتیم.


ولی در حال حاضر شرایطی وجود دارد که همه ملت‌ها و حکومت‌ها را در منطقه تهدید می‌کند و این تهدید‌ها فقط به سوریه و عراق و یمن محدود نمی‌شود و هیچ راه حل نظامی برای آنها حتی علیه تروریسم و افراط‌گرایی، وجود ندارد. ممکن است نیاز داشته باشیم که با گروه کوچکی مقابله نظامی کنیم اما نمی‌توان مسئله گروه‌های تروریستی را فقط با شیوه‌های نظامی حل کرد.


باید با مشکلاتی که به ایجاد این گروه‌ها منجر شده است مشکلات فکری و اقتصادی و سیاسی و نبود فرصت برای ملت‌ها برای اینکه دیدگاههای خود را بیان کنند، مقابله کنیم. از سوی دیگر به احساسات مسلمانان در جهان ظلم شده است و این‌‌ همان چیزی است که آن را اسلام هراسی می‌نامیم. کانون اسلام هراسی آمریکا و اروپا است و این رژیم صهیونیستی است که آن را به وجود آورده است و آن‌ها از این سوءاستفاده می‌کنند و ما متاسفانه به این مسئله توجه نمی‌کنیم. باید به این جوانب توجه کنیم. موضوعات فوری وجود دارد. شما می‌دانید اگر گروه داعش روزی بتواند بر یک پایتخت عربی یا اسلامی مسلط شود، منطقه با چه خطری مواجه خواهد شد. این خطر مطرح بود و سال گذشته این احتمال وجود داشت که بغداد یا دمشق سقوط کند. شما می‌دانید که طرفی وجود دارد که ادعای خلافت اسلامی می‌کند و قصد دارد بر یک پایتخت تاریخی برای خلافت اسلامی مسلط شود و این مساله تهدید و چالشی برای دوستانمان بیش از ما، است و آن‌ها این خطر را درک نمی‌کنند و به آن توجه ندارند. در واقع از نظر ما، رویارویی نظامی چه از طرف روس‌ها باشد یا دیگران، ما آن را درمان کوتاه مدت برای جلوگیری از بروز خطر بزرگ‌تر می‌دانیم. نباید در برابر این مساله متوقف شویم. باید آن را با همسایگان به طور جدی و قاطعانه حل و فصل کنیم.


ممکن است در هر جایی اشتباه‌اتی رخ دهد. این مساله همانطور که شما را نگران می‌کند ما را هم نگران می‌کند. چرا که برخی از اشتباه‌ها وجود داشته است اما ما در واقع نمی‌خواهیم از شیعیان علیه سنی‌ها حمایت کنیم. گروههای شیعه تندرو نیز همانند گروه‌های سنی تندرو وجود دارد اما آیت الله خامنه‌ای موضعی دارد و گفته است که این شیعه ممکن است انگلیسی باشد و آن سنی ممکن است آمریکایی باشد.


در عراق و سوریه ما خواستار ثبات هستیم و اینکه رابطه منطقی بین همه گروه‌ها و طوایف وجود داشته باشد. عبدالله دوم پادشاه اردن در سال دو هزار و چهار به واشنگتن رفت و قبل از اینکه اختلافی بین شیعه و سنی وجود داشته باشد، او اولین کسی بود که از «هلال شیعی» سخن گفت براین اساس در واقع سیاستمداران نبرد بین سنی و شیعه را ایجاد کردند. این مساله باعث می‌شود سوال کنیم که این چه بازی است. چیزی که مرا نگران می‌کند این است که می‌بینم همه جامعه مدنی در کشورهای عربی وارد این نبرد شده‌اند. فرهیختگان در جهان عربی باید برای افشای این مسئله تلاش کنند.


سرانجام تفکر و اندیشه بر شمشیر (داعش) پیروز خواهد شد. هزینه‌هایی که آمریکایی‌ها برای تسلط بر اندیشه و افکار عمومی صرف می‌کنند بسیار زیاد است و این بهترین دلیل بر این است که این مسائل تاثیر دارند. براین اساس معتقدم که باید همیشه بر لزوم همکاری بین کشور‌ها در منطقه تاکید کنیم.


آیا به کنفرانس کشورهای عربی با کشورهای آمریکای جنوبی در عربستان رفتید؟


نه، ‌ اما آنها در وین بودند و من هم در آنجا بودم و به عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان سلام کردم و او هم به من سلام کرد.


آیا در کنفرانس وین به او سلام خواهید کرد؟


احتمال دارد شرکت نکنم اما ممکن است یکی از مسئولان شرکت کند و ما مسائل را به طور جدی دنبال می‌کنیم.


آیا پیش بینی می‌کنید کنفرانس جدید وین نتایجی به همراه داشته باشد؟


فکر نمی‌کنم. مشکل این است که دوستان خطر‌ها را درک نمی‌کنند.


منظور شما چه کسانی هستند روس‌ها یا عرب‌ها؟


به خصوص عربستان و امارات... اما مصر و اردن تا حدودی خطر را درک کرده‌اند ولی عربستان و امارات هنوز آن را درک نکرده‌اند.


به نظر شما چرا امارات چنین موضعی دارد؟


نمی‌دانم. تماس‌ها و روابط گسترده‌ای با امارات وجود دارد. مساله اساسی در اختلافات، سیاست امارات در مسائل یمن و سوریه است.


آیا شما رئیس جمهور را در سفر به واتیکان و ایتالیا و فرانسه همراهی می‌کنید. انتظار شما از این سفر چیست؟


رایزنی سیاسی و روابط اقتصادی. اروپا به توسعه روابط اقتصادی با ایران علاقمند است و ما نیز به آن علاقمندیم.


آیا دعوتی برای سفر به دیگر کشورهای اروپایی وجود دارد؟


بله٬ دعوت‌هایی وجود دارد اما باید از جایی شروع کنیم و پاپ (فرانسیس) مواضع قابل توجهی دارد و ما از آن‌ها تقدیر می‌کنیم. به همین علت دیدار با او را اولین دیدار قرار دادیم.




تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن