واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۵۷ب.ظ)
وزير راه و شهرسازي: شهرسازي ريل پايه در دستور کار قرار مي گيرد موج - وزير راه و شهرسازي گفت: حمل و نقل سريع ريلي بر وضعيت شهرنشيني موثر است و شهرنشيني ريل پايه بايد در دستور کار قرار گيرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، در هفدهمين همايش بين المللي حمل و نقل ريلي کشور، عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي
با بيان اين که آينده توسعه اقتصادي ايران تا حد زيادي به صنعت راه آهن وابسته است، گفت: بحث آينده ايران شهرنشيني است و موقعيت ما در منطقه به ميزان زيادي در گرو کارکرد و توسعه صنعت ريلي کشور است.
عباس آخوندي گفت: دو مقوله حرکت و ارتباط در چند دهه اخير مورد توجه کشورهاي توسعه يافته بوده است نگاه به صنعت ريلي نشان مي دهد که اين صنعت ارتباط مستقيمي با حرکت و ارتباط دارد.
وزير راه و شهرسازي گفت: حرکت در زندگي انسان ها تاثير زيادي دارد يعني هنگامي که حرکت کند زنده است و هنگامي که حرکت متوقف شود، مي ميرد.
وزير راه و شهرسازي تاکيد کرد: اصلي ترين مفهوم در زندگي انسان ها حرکت است.
وي اين مفهوم را اصلي ترين بخش صنعت ريلي کشور دانست و گفت: حرکت و ارتباط از بخش هاي مهم راه آهن کشور هستند.
آخوندي گفت: کشور ما 80 سال است که صنعت ريلي دارد اما در کنار سرمايه گذاري هزاران ميلياردي همچنان سهم کمي در راه آهن منطقه دارد.
وزير راه و شهرسازي گفت: جاده ابريشم به عنوان يک نماد حرکت است کريدور ابريشم به عنوان يکي از نمادهاي جاده اي الگوي ساخت جاده هاي کشور بوده است.
وي افزود: بايد مبحث صنعت ريل را از حوزه و نگاه حرکت ديد زيرا اين صنعت در آستانه تحول و پوست اندازي جديد است به عنوان مثال مفهوم قطار سريع السير در برگيرنده سرعت و قدرت ارتباط است و توانسته صنعت ريل را در رقابت با صنعت هوانوردي و جاده اي قرار دهد.
وزير راه به شبکه ارتباطات يک پارچه اشاره کرد و افزود: حمل و نقل درون شهري يکپارچه مي تواند تاثير بسيار زيادي بر روي نحوه زندگي شهرنشيني بگذارد و کشورهايي مانند چين و ژاپن نمونه هاي اين نظام هماهنگ هستند.
اين مقام مسئول گفت: ما در وزارت راه و شهرسازي تلاش کرده ايم تا به مقوله حمل و نقل ريلي از نگاه رويکرد سيستماتيک نگاه کنيم و برنامه ريزي ها را نيز از حالت پروژه محور خارج کنيم.
وي تاکيد کرد: درست است که شبکه ريلي کشور و کريدورهاي ما از امن ترين کريدورهاي منطقه هستند اما نمي توان نسبت به وضعيت همسايگان بي تفاوت بود.اگر شبکه ريلي ايران از جغرافياي ايران فراتر برود و به پهنه ايران فرهنگي وارد شود مي تواند مقدمات ارتباط گسترده و فرامرزي را فراهم آورد.
وزير راه و شهرسازي ادامه داد: در اين صورت است که شبکه ريلي کشور مي تواند به مفهوم استراتژيک ملي نيز به عنوان يک ابزار ايجاد امنيت تبديل شود.
وي تصريح کرد: يکپارچه شدن شبکه ريلي آسيايي تنها يک پروژه اقتصادي نيست بلکه به حوزه ايران شهري، ايران فرهنگي، امنيت ملي و غيره نيز وارد مي شود.
وزير راه و شهرسازي گفت: ايران شهر اصلي ترين حوزه نفوذ ايران فرهنگي است.
اين مقام مسئول به وضعيت شهرنشيني در ايران اشاره کرد و افزود: بيش از 18 ميليون نفر از جمعيت شهري ايران در وضعيت بد زندگي مي کنند که از اين مقدار 11 ميليون نفر در حاشيه و 7 ميليون نفر در ميان شهرها زندگي مي کنند.
آخوندي تاکيد کرد: اگر از روز اول ورود صنعت ريل به کشور ما نظام شهرسازي ريل پايه وجود داشت شبکه شهرسازي نيز متکي بر صنعت ريلي راه اندازي مي شد و حومه و مراکز شهري از همان ابتدا به يکديگر متصل مي شدند در نتيجه چنين فاجعه اي که امروز شاهد آن هستيم به وجود نمي آمد.
وي تصريح کرد: ما در وزارت راه و شهرسازي به دنبال ايجاد شهرها بر پايه صنعت ريلي هستيم به طوري که در اين شهرها شبکه حمل و نقل حومه ستون فقرات و شبکه حمل و نقل درون شهري ديگر قسمت مهم اين شهرها باشد.
وزير راه و شهرسازي عنوان کرد: از مديرعامل راه آهن مي خواهم تا به حمل و نقل ريلي کشور از موضع توسعه شهري نگاه کند و کنفرانسي را براي ايجاد ارتباط بين کارشناسان، مهندسان شهرساز، معماران و طراحان استراتژيک برگزار کند.
آخوندي در پايان گفت: شهرسازي بر پايه نظام ريل پايه مي تواند بر تمامي قسمت ها مانند نظام توزيع کالا و نظام هاي خريد و فروش و غيره تاثير بگذارد و موجب افزايش بهره وري در اين بخش ها شود. لذا باز هم تاکيد مي کنم لازم است که همکاران من در تمامي بخش ها مفهوم حمل و نقل ريلي را ابتدا به عنوان مفهوم حرکت در دستور کار خود قرار دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]