تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):ایمان به صرف ادعا و آرزو نیست، بلکه ایمان آن است که خالصانه در جان و دل قرار گیرد و ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855880640




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اعتبارات محدود براي زخم رکود، دواي علاج نيست/ تعداد کارهاي زمين‌مانده در اقتصاد از حساب‌وکتاب در رفته است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۰:۴۰ق.ظ)
شريفي نيک‌نفس در گفت و گو با موج تاکيد کرد: اعتبارات محدود براي زخم رکود، دواي علاج نيست/ تعداد کارهاي زمين‌مانده در اقتصاد از حساب‌وکتاب در رفته است موج-با توجه به مبلغي که امروز براي خروج از رکود در مدت‌زمان 6 ماهه ارائه‌شده است امکان تخصيص اعتبار و سرمايه‌گذاري در تمامي بخش‌هاي توليدي وجود ندارد،بنابراين بايد بيشتر به تحرک و جنب‌وجوش حوزه‌هاي محرکي مانند خودرو و مسکن چشم دوخت.
به گزارش خبرگزاري موج، بسته اقتصادي خروج از رکود و نحوه تخصيص اعتبار آن در قالب وام به خودروسازان و شرکت‌هايي توليدي لوازم‌خانگي داخلي نقل محافل تمامي بخش‌هاي اقتصادي و اجتماعي در کشور است.
تاکنون ارزيابي‌هاي گوناگوني از اين بسته انجام‌شده است اما تحليل اعضاي اتاق بازرگاني به‌واسطه نزديکي آن‌ها به بازارهاي کسب‌وکار و فعاليت‌هاي واقعي آن‌ها در بازار، بيشتر حائز اهميت است.
مهدي شريفي نيک‌نفس، عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران و مديرعامل شرکت بازرگاني پتروشيمي گفت و گويي انجام داده‌ايم که به شرح زير است:

بسته جديد خروج از رکود، موافق و مخالفان فراواني دارد، ارزيابي شما از اين بسته چگونه است؟
پس از چند سال که توليد کشور با رکود در مجادله بود، بالاخره تصميمي در راستاي خروج از رکود گرفته شد، مدت‌هاست که در اتاق‌هاي بازرگاني بر اين موضوع بحث مي‌شود که دليل عدم تحريک پيش‌ران‌هاي اقتصادي چيست؟ واقعيت آن است که تنها دليل آن تحريک نکردن تقاضاي داخلي من‌باب کالاهاي داخلي است، بنابراين مي‌بايست در شرايطي که انبار کارخانه‌ها مملو از کالاهاي مصرفي است با تحريک تقاضا درصدد فروش کالاهاي داخلي به مردم باشيم.
تحريک قدرت خريد مردم و افزايش تقاضا به‌عنوان مهم‌ترين نياز بازار مصرفي کشور قلمداد مي‌شود؛ زيرا در بخش عرضه، بيشتر کالاها در انبار کارخانه‌هاي توليدي رسوب‌کرده است و دولت مي‌بايست با تحريک تقاضاي بازار مصرفي، درصدد ايجاد تحرک در بازارهاي کشور مي‌شد.

به نظر شما، خودروسازي بايد به‌عنوان نخستين عامل محرک معرفي مي‌شد؟
درست است، بخش مهمي از تحريک تقاضاها، رونق بازار خودرو است؛ خودرو و ساختمان به خاطر اجزاي مختلف و فراواني صنايع وابسته به آن، از اهميت بالايي برخوردار است و در ادامه سياست‌هاي خروج از رکود شاهد هستيم که دولت به دنبال افزايش وام مسکن براي تحريک تقاضا در اين بازار نيز هست. همچنين ارائه وام‌هاي 10ميليون توماني با سود 12درصد براي خريد لوازم‌خانگي نيز از ديگر نکات مثبتي است که در اين بسته براي رونق کارخانه‌هاي مملو از کالاي داخلي مطرح‌شده است تا با فروش اين کالاها،بار ديگر نقدينگي به کارخانه‌ها بازگردد و خط توليد آن‌ها فعال شود.

آيا درست است که با پرداخت وام قدرت خريد مردم را افزايش دهيم؟
با توجه به رکود گسترده و به دنبال آن کاهش سطح خريد اقشار متوسط به پايين طي چند سال گذشته، بايد در راستاي افزايش قدرت خريد با ارائه بسته‌هاي حمايتي ضمن فراهم‌سازي خروج کارخانه‌هاي داخلي از رکود باعث ايجاد رفاه در اين خانوارها هم شد؛ پس از مدت‌ها که اقتصاد فرورفته در رکود راهکاري را براي خروج از خود نمي‌ديد دولت با ارائه يک بسته اقتصادي درصدد تحرک بازار داخلي برآمد تا با تحريک تقاضا، بازار داخلي به جنب‌وجوش درآيد.

به نظر شما، بهتر نبود که ساير حوزه‌هاي توليدي که ارزآوري را هم در پي‌دارند، مانند پتروشيمي،معادن،فراوري معادن و...فعال شوند؟
با توجه به مبلغي که امروز براي خروج از رکود در مدت‌زمان 6 ماهه ارائه‌شده است امکان تخصيص اعتبار و سرمايه‌گذاري داخلي را به اين بخش‌ها را نداريم.
واقعيت اين است که فعاليت‌هاي اقتصادي فراواني در کشور بر روي زمين باقي‌مانده است و اگر اندک سرمايه‌گذاري را در يک‌بخشي شاهد باشيم، خوشحال مي‌شويم؛ زيرا اقتصاد نيازمند سرمايه‌گذاري در شرايط رکودي است.
اما از سوي ديگر نبايد فراموش کرد که در حوزه‌هايي نظير پتروشيمي‌ها نمي‌توانيم با اندک اعتباري سرمايه‌گذاري بزرگي را انجام داد، احداث يک مجتمع پتروشيمي حداقل نيازمند سرمايه 300 ميليون تا يک ميليارد دلاري است و اغلب براي اين مجتمع‌ها بايد به سراغ تأمين اعتبار از فاينانس‌ها باشيم؛ راه‌اندازي مجتمع‌هاي پتروشيمي عسلويه و ماهشهر نيز از طريق فاينانس‌هاي خارجي شکل گرفت که امروز ما اقساط آن را پرداخت مي‌کنيم.

پس به ظن شما، با پول‌هاي کوچک،نمي‌توان کارهاي بزرگي را انجام داد؟
طبيعتاً با اعتبارات کوچک، نمي‌توان توان راه‌اندازي پروژه‌هاي بزرگ را محيا ساخت و بايد در چارچوبي که خود نظام براي سرمايه‌گذاران خارجي فراهم مي‌سازد، زمينه سرمايه‌گذاري در حوزه‌هاي اقتصادي را فراهم‌سازيم؛زيرا يکي از مهم‌ترين شاخصه‌هايي که اعتبار اقتصاد را افزايش مي‌دهد، رونق در اقتصاد است.
يعني بتوانيم بازار مصرف خوبي داشته باشيم و توانايي حرکت و گردش پول را پيدا کنيم.

تسويه‌حساب دولت با پيمانکاران بخش خصوصي را چگونه ارزيابي مي‌کنيد؟
پرداخت بدهي‌هاي دولت به پيمانکاران بخش خصوصي به هر مقداري هم که ناچيز باشد، باز از هيچي بهتر است ؛ دولت بايد براي بهبود شرايط در وضعيت رکودي حاکم بر حوزه‌هاي توليدي و پيمانکاراني، درصدد جبران طلب پيمانکاران بخش خصوصي برآيد تا فعالان بخش خصوصي هم در اين فضاي مه‌آلود حاکم بر توليد،وظايف خود را به نحو احسن انجام دهند.
به هر ميزان که مطالبات پيمانکاران از سوي دولت تسويه شود، به همان مقدار نيز از حجم بدهکاري‌هاي بنگاه‌هاي اقتصادي کاسته و فعالان توليدي و عمراني با ايجاد گردش حساب توانايي تسويه بدهکاري‌هاي خود را پيدا مي‌کنند.

درخصوص خروج از رکود واحدهاي پتروشيمي بگوييد اين مساله حوزه تخصصي کاري شماست؟
ابتدا دولت بايد نرخ خوراک پتروشيمي را معين کند تا شرکت‌هاي پتروشيمي؛ به‌خصوص استفاده‌کنندگان از خوراک‌هاي گازي، بدانند که نرخ سود و زيان خود را بر چه اساسي محاسبه کنند. از سوي ديگر پرداخت بدهي‌هاي پيمانکاران بخش خصوصي به هر مقداري هم که ناچيز باشد، باز از هيچي بهتر است و پيمانکاران مي‌توانند با احتساب اين رقم در داشته‌هاي خود، يکي از مشکلات مالي خود را حداقل برطرف کنند؛ به هر ميزان که مطالبات پيمانکاران از سوي دولت تسويه شود، به همان مقدار نيز از حجم بدهکاري‌هاي بنگاه‌هاي اقتصادي کاسته و فعالان توليدي و عمراني با ايجاد گردش حساب توانايي تسويه بدهکاري‌هاي خود را پيدا مي‌کنند.
البته در بخش‌هاي نفت و گاز و پتروشيمي، وزارت نفت نيز به‌صورت مستقل محصولاتي را به پيمانکاران خود ارائه داده است تا آن‌ها بتوانند از اين طريق، درآمدزايي داشته باشند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن