محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855777532
آتش در کمین بافت تاریخی بازار همدان/ تنها یک جرقه تا فاجعه
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
آتش در کمین بافت تاریخی بازار همدان/ تنها یک جرقه تا فاجعه
شناسهٔ خبر: 2951811 - شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۸
استانها > همدان
همدان -بافت تاریخی بازار همدان یادگار دوران صفویه با بیش از ۵۰۰ واحد تجاری، به دلیل انبارداری غیر اصولی و سیمکشیهای غیراستاندارد برق منتظر یک جرقه است تا شاهد بر پا شدن آتشی مهیب باشد. خبرگزاری مهر - گروه استانها: عصر یک روز پاییزی و هنگامی که در راستهای از بازار تاربخ همدان قدم میزدم صدای گریه کودکی طنینانداز شد، به سمت صدا برگشتم و کودکی که بر روی پلهها زمینخورده بود و دستان مادرش را میطلبید نظرم را به خود جلب کرد؛ جای پایش را نگاه کردم، پلهها فرسوده و قسمتی از آنها در اثر گذر زمان از بین رفته بود و خدا میداند روزانه چند نفر بر روی این پلهها قدم بر میگذارند. جمعیت انبوهی در حال حرکت بود هر کس به سمت مسیری میرفت، چیزی نگاهم را سمت خود کشاند و برایم جالب بود که مغازه ترشیجات در کنار عطر فروشی قرارگرفته و تضاد رایحهای عجیب به مشامم میرسید. ناخودآگاه نگاهم به بالای سرم هدایت شد و الوارهای روی سقف توجهم را خود جلب کرد، الوارهایی که برخی از آنها ترکخورده بودند بهگونهای که انگار هرلحظه امکان ریزش آن وجود دارد یا شاید منتظر اتفاقی برای ریزش بودند.
سقف چوبی و ناامن راسته قصابی ها در بازار همدان کمی آنطرفتر مردی فریاد میزد خانم آن سمت نرو. از جانت سیرشدهای؟ مگر نمیبینی سقفش در حال ریزش است؟ حتی صاحبش مغازه را ترک کرده و بعد زیر لب گفت شاید فرار را برقرار ترجیح داده. همه اینها مرا به حیرت واداشت و سؤالی مدام در ذهنم زنگ میزد که آیا اینجا بازار تاریخی همدان است؟ چگونه سلامت جان مردم در اینجا تأمین میشود؟ پلههای فرسوده، سقفهای در حال ریزش، کنتورهای برقی که سیمهای رنگارنگش به آدم چشمک میکنند و .... این بازار روزهای برفی و بارانی زیادی را پشت سر گذاشته و شاهد چه رورها و شبها که نبوده است، برخی از این حجرهها خاطراتی از دوران صفویه با خود دارند، اما اکنون بهگونهای است که انگار خستهاند و شاید نیاز به استراحت دارند یا جامه جدیدی که خود را زیباتر جلوه دهد. بازار همدان یک بافت کاملاً تاریخی و فرسوده است و نیاز به مرمت دارد و شاید درصد ایمنی بازار را بتوان ۱۰ درصد تخمین زد که آنهم برای وجود سقفی بر بالای سر کسبه است که از باران و برف آنها را در امان نگه میدارد. از یک کنتور برق برای برقرسانی به حداقل ۴۰ مغازه یا بیشتر استفادهشده است بهوضوح دیده میشود که از یک کنتور برق برای برقرسانی به حداقل ۴۰ مغازه یا بیشتر استفادهشده و این مسئله به طرز شدیدی استانداردها را زیر سؤال میبرد زیرا کوچکترین جرقهای میتواند خسارات جبرانناپذیری بر جای بگذارد.
سیم کشی غیر اصولی از کنتور برق در بازار همدان همین مشاهدهها سبب شد راهی دفتر مسئولان تأمین ایمنی بازار همدان شوم که در قدم اول به سراغ مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان رفتم. مسعود دهبانی صابر در این زمینه در گفتگو با مهر با اشاره به آتشسوزی مهیبی که چند سال پیش در بازار همدان رخ داد، گفت: پسازآن اتفاق و برای اجرای ایمنی بازار با اساتید دانشگاهها و مشاوران یک طرح ایمنی برای بازار تهیه شد. وی بابیان اینکه اجرای بخشی از این طرح بر عهده شهرداری و بخشی بر عهده سازمان آتشنشانی بود و هر دو ارگان وظایف خود را انجام دادهاند، گفت: از وظایف سازمان آتشنشانی برای مثال میتوان بهقرار دادن شیرهای آتشنشانی در قسمتهایی که شبکههای آبرسانی وجود دارد به فواصل ۱۰۰ متری در بازار و نصب تابلوهای خروج از بازار برای مواقع اضطراری اشاره کرد. دهبانی صابر در ادامه عنوان کرد: تاکنون چندین بار درزمینهٔ آموزش اصناف اعلام آمادگی کردهایم و در حال حاضر هر هفته به تعدادی از اصناف رعایت موارد ایمنی را آموزش میدهیم. امسال از سمت اصناف کوتاهی صورت گرفته و اقدام نکردن آنها برای دریافت تأییدیه ایمنی از سازمان آتشنشانی مشکلساز شده است مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان بابیان اینکه رعایت اصول ایمنی در بازار مسئله حائز اهمیتی است، افزود: امسال از سمت اصناف کوتاهی صورت گرفته و اقدام نکردن آنها برای دریافت تأییدیه ایمنی از سازمان آتشنشانی مشکلساز شده است و بهبیاندیگر اصناف تمایلی به تائید شدن از سمت این سازمان ندارند. وی با اشاره به سهلانگاری اصناف در زمینهٔ توجه به ایمنی بیان کرد: گاهی این سهلانگاریها فاجعههای بزرگی به دنبال دارند که خود تهدیدی برای سرمایهها میشود و گاهی فقط به خسارات مالی ختم نمیشود و ممکن است خسارات جانی نیز در برداشته باشد.
آتش سوزی بازار همدان دهبانی صابر بابیان اینکه شاید وجود تضادهای شغلی برای بسیاری از مردم موضوع پیشپاافتادهای باشد، گفت: یکی از مسائل مهم از بین بردن تضادهای شغلی در کنار یکدیگر است بهطوریکه گاهی اوقات میتوان یک مغازه لباسفروشی را در کنار یک مغازه آهنگری دید و یا انبار اجناس اشتغالزا در کنار اجناس دیگر که هرکدام از اینها خود بهتنهایی میتواند خطرهایی به دنبال داشته باشد. اعتبارات عمرانی که به سازمان میراث فرهنگی تعلق میگیرد مبلغ ناچیزی است معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان نیز در خصوص وضعیت بازار همدان با اشاره به اینکه مرمت بازار همدان در دستور کار است، بیان کرد: برای مرمت بازار نیاز به اعتبار و بودجه مالی است و اعتبارات عمرانی که به سازمان میراث فرهنگی تعلق میگیرد مبلغ ناچیزی است. بهرام توتونچی بابیان اینکه مرمت بازار باید بهصورت مشارکتی صورت گیرد، عنوان کرد: طرح مشارکتی بهگونهای است که ۵۰ درصد مبلغ را سازمان میراث فرهنگی بهصورت بلاعوض پرداخت میکند و ۵۰ درصد دیگر باید از سمت اصناف تأمین شود. معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان بابیان اینکه رویکرد امسال بر اساس اقتصاد مقاومتی است، گفت: تأمین اعتبار از سمت دولت بر اساس اولویتها صورت میگیرد. کارها باید آهسته اما دائم باشد توتونچی بابیان اینکه باید حین کار به شعار «آهسته اما پیوسته» توجه شود، عنوان کرد: محدودیت اعتبارات باعث پیشرفت نکردن در زمینهٔ مرمت نمیشود بلکه معتقد هستیم کارها باید آهسته اما دائم باشد. معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان بابیان اینکه بازار همدان یک بافت تاریخی است، گفت: بازار همدان از سرمایههای ملی و یک بافت کاملاً تاریخی است و حتی میتوان برخی مغازهها را با قدمت ۴۰۰ سال در آن مشاهده کرد.
ایمن کردن سقف بازار همدان توسط کسبه توتونچی در ادامه افزود: برخی مغازهها از زمان صفویه به ما رسیدهاند که باید بهشدت از آنها نگهداری کنیم و چه درزمینهٔ مرمت و چه در زمینهٔ ایمنی بازار اقدامات لازم انجام شود. وی با اشاره به بحث ایمنی بازار عنوان کرد: ایمنی بازار مسئله گستردهای است اما قسمت عمدهای که به چشم میخورد وجود کنتورهای برقی است که تقریباً به ۴۰ یا ۵۰ مغازه برقرسانی میکنند که با استانداردها همخوانی ندارد. مسئله کنتورها پیشپاافتاده نیست و اداره برق باید حداقل برای هر حجره کنتور برقی جدا در نظر بگیرد معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان گفت: مسئله کنتورها پیشپاافتاده نیست زیرا هرلحظه ممکن است فاجعهبار باشد و اداره برق موظف است به این مسئله رسیدگی کند و حداقل برای هر حجره کنتور برقی جدا در نظر بگیرد. توتونچی بابیان اینکه امروزه بر روی هر جواز داشتن کپسولهای آتشنشانی امری اجباری است افزود: هنگامیکه اسم کپسولهای آتشنشانی به میان میآید بحث دیگری به دنبال آن مطرح میشود که آموزش است. وی در ادامه گفت: هر شخص باید روش استفاده از کپسول آتشنشانی را بداند که این امر به مسئله آموزش مربوط میشود و سازمان آتشنشانی باید آموزش اصناف را بهطورجدی تری دنبال کند. بیشتر کسبه نگران آتشسوزی مجددند چراکه کنتورهای برق بیشازحد توانشان کار میکنند یکی از کسبه بازار همدان با اشاره به وضعیت ایمنی بازار گفت: در زمینهٔ برق، کابلها بهشدت دارای مشکل هستند و بیشتر کسبه نگران آتشسوزی مجددند چرا که کنتورهای برق بیشازحد توانشان کار میکنند. حمید گیو با اشاره به آموزشهای آتشنشانی برای اصناف گفت: این آموزش فراگیر نبوده و اطلاعرسانی خوبی در این زمینه صورت نگرفته زیرا نیمی از اصناف نسبت به این موضوع آگاهی ندارند.
سیم کشی غیر اصولی برق در مرکز تجاری گیو بابیان اینکه سقف بهشدت فرسوده شده و در برخی از قسمتها امکان ریزش وجود دارد، عنوان کرد: در اغلب اوقات اصناف برای بازسازی و مرمت مغازههای خود داوطلب میشوند اما سازمان میراث فرهنگی اجازه بازسازی به اصناف نمیدهد. آیا ما باید دست روی دست بگذاریم تا سقف مغازهها که پناه ما است آفت جان و مال ما شود؟ وی بابیان اینکه بازسازی باید از سمت سازمان میراث فرهنگی صورت بگیرد، گفت: سازمان میراث فرهنگی برخی قسمتها را مرمت میکند اما بعضی دیگر را نه و به خود کسبه اجازه کار نمیددهد، آیا ما باید دست روی دست بگذاریم تا سقف مغازهها که پناه ما است آفت جان و مال ما شود؟ گیو در ادامه گفت: بازار ازنظر بصری در وضعیت خوبی نیست درحالیکه اینجا یک مکان تاریخی است و مکان تاریخی باید جاذب توریست باشد نه فراری دهنده آن، هماکنون بسیاری از توریستها در اولین نگاه بازار را ترک میکنند زیرا بازار از جلوه بصری خوبی برخوردار نیست. بازار تاریخی همدان نهتنها ازنظر ایمنی بلکه ازنظرظاهری هم دارای وضعیت نابسامانی است با این تفاسیر آنچه مسلم است اینکه بازار تاریخی همدان نهتنها ازنظر ایمنی بلکه ازنظر بصری هم دارای وضعیت نابسامانی است و موضوعی که قابلتوجه است اینکه هر ارگان مسئولیت را از دوش خود برمیدارد و دیگری را مقصر میداند. بهدرستی کدامیک مقصر است؟ آیا بازار همدان فقط از نظر مرمت مشکل دارد؟ آیا اصناف وظایف خود را بهخوبی انجام میدهند؟ آیا اداره برق از استانداردها پیروی نمیکند؟ آیا سازمان آتشنشانی در زمینهٔ آموزش کوتاهی کرده است؟ اینها و هزاران سؤال دیگر ذهن را به تأمل وا میدارد. برای این سؤالها فقط یک جواب وجود دارد و آن اینکه تمامی ارگان ها موظف هستند دستبهدست یکدیگر دهند و جای مقصر دانستن دیگری، هرکدام وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهند تا ایمنی بازار را تأمین کنند چراکه روزانه جان صدها نفر که به بازار همدان مراجعه میکنند درخطر است و یادمان نرود که همیشه میگویند پیشگیری بهتر از درمان است.
خبرنگار: مریم اسدی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
قلب بافت تاریخی تهران جان دوباره می گیرد/ساماندهی ترافیک و موتورسوران بازار تهران
قلب بافت تاریخی تهران جان دوباره می گیرد ساماندهی ترافیک و موتورسوران بازار تهران روزانه 2 هزار تن بار در سطح منطقه 12 جابجا میشود که عمده جابجاییها توسط موتورسیکلت و گاریهای چهارچرخ انجام میگیرد و باید منتظر بود و دید 19 اقدامی که براي بهبود وضعيت در اين منطقه از سوی معاونتبی پاسخ ماندن درخواست های میراث فرهنگی از شهرداری یزد/آغاز دوباره تخریب بافت تاریخی یزد/ تکمیل طرح های نیمه تم
رصد خانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده می کند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیت خود مورد توجه قرار می گیرند بی پاسخ ماندن درخواست های میراث فرهنگی از شهرداری یزد آغاز دوباره تخریب بافت تاریخی یزد تکمیل طرح های نیمه تمام یزد به 16 سال زمان نیاز داردوسخنرانی محمود احممعاون وزیر کشور: برخی بافت های تاریخی مورد غفلت قرار گرفته اند
معاون عمران و توسعه امور شهری وزارت کشور گفت حفظ معماری اسلامی تاریخی و ایرانی در اولویت برنامه های دولت تدبیر و امید قرار دارد و خوشبختانه استان یزد در زمینه احیاء و حفظ بافت تاریخی در سطح کشور پیشتاز است ایسنا نوشت هوشنگ خندان دل امروز در هفتمین همایش معاونین هماهنگی امور عمبافت تاريخي شهر مهاباد بازآفريني ميشود
۱۷ آبان ۱۳۹۴ ۹ ۱۴ق ظ بافت تاريخي شهر مهاباد بازآفريني ميشود موج-شهردار مهاباد در استان آذربايجان غربي اعلام کرد بافت فرسوده اعم از بافت تاريخي شهر با همکاري ادارههاي راه و شهرسازي و ميراث فرهنگي استان آذربايجان غربي بازآفريني ميشود به گزارش خبرگزاري موج صلاح کردستاني بابنای تاریخی «قبه سبز» در بافت تاریخی کرمان بازسازی می شود
معاون عمرانی استاندار کرمان بنای تاریخی قبه سبز در بافت تاریخی کرمان بازسازی می شود شناسهٔ خبر 2960129 - شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸ ۴۶ استانها > کرمان کرمان – معاون عمرانی استاندار کرمان از بازسازی قبه سبز در بافت تاریخی شهر کرمان خبر داد ابوالقاسم سیف الهی در گفتگو با مهر اظبوقلمون ارگانیک به نهاوندمی رود/حضورپرشورمردم درراهپیمایی13آبان/چوب نا آگاهی مدیرن لای چرخ پیشرفت استان/دود قل
دکه ی خبری تابناک همدان درنظردارد همه روزه مهمترین عناوین اخباراستان راازدیدگاه رسانه های استان به آگاهی مردم برساند لذامخاطبین محترم می توانند مارابانظرات سازنده خودجهت بهبود اطلاع رسانی همراهی نمایند بوقلمون ارگانیک به نهاوندمی رود باشگاه خبرنگاران - مسئول بسیج سازندگی سپابافت گردشگری و تاریخی روستای زیارت، پنهان در ساخت و سازهای غیرمجاز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 08 18-رضا مروتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تصریح بر اینکه در روستای زیارت گرگان حتی یک مورد ساخت و ساز مجاز هم وجود ندارد اظهار داشت هدف اصلی فعالیت ها در روستای زیارت احیای وضع سابق آن به عنوان روستای هدف گردشگری است و راهکار نهایی برای مقابلهاحداث ساختمان پنج طبقه در بافت تاریخی یزد آزمونی برای مدیران شهرداری و شورای شهر
قدس آنلاین یزد - مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد گفت شورای شهر متأسفانه در سال نود و در غفلت مدیران وقت میراث فرهنگی مجوز احداث یک مجموعه مسکونی پنج طبقه در محدوده ثبتی بافت تاریخی یزد توسط کمیسیون ماده پنج صادر و شهرداری نیز نسبت به صدور پروانه اقدام کرده استبه گزارش قدس آنلاینفارس گزارش میدهد سرطان سینه شایعترین سرطان در بین زنان همدان / مجمع خیرین سلامت تنها حامی بیماران
فارس گزارش میدهدسرطان سینه شایعترین سرطان در بین زنان همدان مجمع خیرین سلامت تنها حامی بیمارانسرطان سینه به عنوان شایعترین سرطان در بین زنان همدانی است که مبتلایان به این بیماری یکی از نهادهی کمکرسان در کاهش آلام خود را مجمع خیرین سلامت میدانند به گزارش خبرگزاری فارس از هتصویب طرح انتقال پادگان ۰۷ لرستان با هدف حفظ هویت تاریخی شهر/ انتقال پادگان از بافت تاریخی شهرها در دستور کار
قلعه فلک الافلاک انتقال پادگان ۰۷ خرم آباد لرستان با هدف انتقاع مردم و حفظ هویت تاریخی شهر در شورای عالی معماری و شهرسازی به تصویب رسید به گزارش هنرنیوز قلعه فلک الافلاک انتقال پادگان ۰۷ خرم آباد لرستان با هدف انتقاع مردم و حفظ هویت تاریخی شهر در شورای عالی معماری و شهرسازی به تص-
گوناگون
پربازدیدترینها