واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ آبان ۱۳۹۴ (۱۱:۵۹ق.ظ)
وضعيت آينده بازار مسکن همچنان در ابهام بازار مسکن،مسکن دائمي مي خواهد نه موقت موج - افزايش قيمت زمين قيمت خانه را افزايش مي دهد و اينها در کنار بالا بودن اقساط وام هاي مسکن و کاهش قدرت خريد مردم در نهايت متقاضيان نمي توانند وارد بازار مسکن شوند.
معاون وزير راه و شهرسازي در آخرين اظهارنظرش در خصوص آينده بازار مسکن گفته اين بازار در سال آينده از رکود خارج خواهد شد.به گفته حامد مظاهريان با افزايش تقاضا ميزان سرمايه گذاري در اين بازار خواهيم بود و همين امر به خارج شدن اين بازار از رکود کمک خواهد کرد. بي شک منظور معاون مسکن و ساختمان وزير راه و شهرسازي از افزايش قدرت خريداران و تمايل آنها براي سرمايه گذاري در بازار مسکن دريافت وام هايي است که قرار است متقاضيان از بانک ها و در قالب تسهيلات بانکي دريافت کنند.
مظاهريان در بخشي از صحبت هايش به بسته هاي جديد افزايش تسهيلات بانکي وزارت راه و شهرسازي بر مبناي تقويت طرف تقاضا اشاره کرده است.حال موضوعي که پيش مي آيد اين است که تسهيلات بانکي تازه نيز که قرار است معرفي شوند با همين ميزان سود تنظيم مي شوند؟
آيا تسهيلات بانکي جديدي که وزارت راه و شهرسازي نويد آنها را مي دهد نيز مانند تسهيلات 60 ميليوني و 80 ميليوني بازپرداخت دو برابري دارند؟يا وزارت راه و شهرسازي بالاخره مي تواند با بانک هاي ارائه دهنده تسهيلات مذاکره موفقيت آميز داشته باشد و از ميزان سود ماهانه و سالانه اين وام ها بکاهد؟
اينکه تسهيلات تازه تري نيز از سوي بانک ها به مردم ارائه شود اما ميزان اقساط ماهيانه آنها رقمي باشد که کمتر متقاضي بتواند آن را پرداخت کند چگونه مي تواند قدرت خريد مردم را افزايش دهد؟چنين سوالاتي کم نيستند واگر بيشتر به اين موضوع دقت کنيم مي بينيم که حتي افرادي که اين وام ها را دريافت مي کنند درآمدشان آنقدر نيست که بتوانند به طور مثال ماهانه قسط يک ميليون توماني وام 80 ميليون توماني را بپردازند.
بر اساس آخرين آماري که مرکز آمار ايران از قيمت زمين و خريد و فروش آن منتشر کرده است قيمت زمين 4/5 درصد افزايش يافته است. افزايش قيمت زمين به اين معناست که سازندگان براي خريد زميني که قصد دارند بر روي آن ساختمان سازي کنند مبلغ بيشتري مي پردازند و در نتيجه اين افزايش قيمت بر روي قيمت خانه هاي ساخته شده نيز تاثير خواهد گذاشت.
با يک حساب سرانگشتي مي توان نتيجه گرفت که افزايش قيمت خانه در کنار بالا بودن اقساط وام هاي مسکن قدرت خريد مردم را کاهش مي دهند و در نهايت مردم و متقاضيان خريد مسکن به دليل کمبود نقدينگي و نداشتن توان مالي و بالا بودن قيمت خانه نمي توانند وارد بازار مسکن شوند.
تمامي اين موارد در نتيجه موجب مي شوند که تعداد معاملات انجام شده در بازار تغيير چنداني نکند و در نهايت وضعيت بازار مسکن تکان چنداني نخورده و از رکود خارج نشود.
اين طور که پيداست وزارت راه و شهرسازي بايد برنامه هاي دقيق تر و حساب شده تري را براي رونق يافتن بازار مسکن طراحي و عملي کنند و فراموش نکنند وام هاي گران با اقساط بالا نمي توانند درد چنداني از خانه دار شدن مردم دوا کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]