واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیریت بحران مستلزم همکاری همه سازمان ها مدیركل مدیریت بحران استان همدان بر ایجاد آمادگی برای پیشگیری از وقوع بحران در راستای كاهش هزینه های پس از بحران تأكید كرد.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۰ آبان ساعت 10:24
به گزارش پانا از استان همدان، مدیركل مدیریت بحران استان همدان در جلسه ستاد مدیریت بحران كه در سالن جلسات شهرداری همدان برگزار شد، ضمن تأكید بر پیشگیری و ایجاد آمادگی در بحث جلوگیری از بحران، گفت: چنانچه در چرخه مدیریت بحران پیشگیری و آمادگی مورد توجه قرار گیرد در مرحله مقابله اقدامات ثمربخشتر خواهد بود.
علیمردان طالبی با بیان اینكه شناخت موقعیت تأثیر زیادی در مدیریت یك بحران دارد، اظهار كرد: مدیریت بحران در حوزه شهری نیازمند آمادگی و پیشگیری از حوادث اتفاقی است.
وی تأكید كرد: پیشگیری و ایجاد آمادگی، هزینههای حین مقابله را كاهش میدهد.
طالبی ضمن اشاره به بحران اخیر پیش آمده در ایلام، عنوان كرد: خوشبختانه بارندگیهای اخیر در حوزه شهری به خوبی مدیریت شد كه این خود جای تقدیر دارد.
وی عنوان كرد: در بحث شهری همدان آبگرفتگی معابر و برف و كولاك میتواند از موارد وقوع بحران باشد كه در خصوص آبگرفتگی این مشكل با اقدامات ویژه قابل برطرف شدن است.
وی در خصوص پدیده النینو و پیشبینیهای انجام شده در این رابطه نیز گفت: اگر چه در این بحث پیشبینیهای سازمان هواشناسی و دیدگاه مدیریت بحران كشور متفاوت است، اما در علم مدیریت بحران، پیشبینی بدترین وضع موجود ضروری است و بر این اساس باید آمادگیهای لازم برای ورود به یك زمستان سرد كسب شود.
مدیركل مدیریت بحران استان تأكید كرد: ضروری است هشدارها در خصوص این پدیده جدی گرفته شود و در این رابطه تمهیدات لازم نظیر آمادگی ماشینآلات برفروب مورد توجه قرار گیرد.
وی ضمن یادآوری زمستان سرد سال 86، گفت: در این سال براساس اعلام سازمان هواشناسی دماسنجهای ما دو مرتبه در طول فصل دمای زیر صفر را نشان دادند كه البته اقدامات مقابلهای به انجام رسید.
وی تأكید كرد: وحدت فرماندهی در مدیریت بحران یك اصل است كه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینكه سرعت بخشیدن به روند امور در ستاد مدیریت بحران الزامی است، اظهار كرد: ضروری است كارگروههای زیرمجموعه ستاد به سرعت تشكیل شوند و وظایف به اعضای كارگروه ابلاغ شود.
طالبی همچنین در خصوص اطلاعرسانی وضعیت استان در مواقع بحران خواست تا سخنگوی ویژه عالی در این رابطه مدنظر قرار گرفته شود.
طالبی در بخش دیگری از سخنان خود به آمادگی ارگانها برای ورود به اربعین حسینی اشاره كرد و یادآور شد: از آنجا كه استان همدان كریدور در مسیر راه كربلاست، الزامی است دستگاههای اجرایی در ارائه خدمات تمهیدات لازم را بیندیشند و به ویژه در بحث اسكان زائران در روزهای سرد كه هماهنگیهای مورد نیاز باید هر چه سریعتر به انجام رسد.
*رئیس كمیسیون خدمات شهری: اقدامات شهرداری در سال جاری و گذشته قابل قبول بوده است
در این جلسه، رئیس کمیسیون خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک، محیط زیست بهداشت شورای اسلامی شهر همدان نیز با اشاره به اینكه شهرداری همدان در سال جاری و سالهای گذشته اقدامات قابل قبولی در بحث مقابله با بحران داشته است، گفت: خوشبختانه تمامی شهرداران و فرمانداران آمادگی كامل خود را برای ورود به فصل سرد سال اعلام كردهاند.
كامران گردان با بیان اینكه صدا و سیما نقش مؤثری در موارد بحرانی میتواند داشته باشد، اظهار كرد: در همین راستا صدا و سیما میتواند ضمن اطلاعرسانی خدمات ارائه شده در مواقع بحرانی، در دلگرم شدن مردم نقش بسزایی داشته باشد.
وی نقش صدا و سیما را در ستاد مدیریت بحران حائز اهمیت دانست و تصریح كرد: در این زمینه ضروری است صدا و سیما مسؤولیت ویژهای را عهدهدار گردد.
گردان عنوان كرد: مردم باید بدانند كه متولیان امر در بحث مدیریت بحران پای كار هستند كه البته این خود از نگرانی همشهریان در مواقع خاص خواهد كاست.
وی همچنین حضور نیروی انتظامی در جلسات مرتبط با ستاد مدیریت بحران را ضروری دانست.
*شهردار همدان: مدیریت بحران به صورت حاكمیتی و همهجانبه امكانپذیر است
شهردار همدان هم در این نشست با اشاره به اینكه تاكنون جلسات متفاوتی در راستای مدیریت بحران تشكیل شده است، گفت: شهرداری بر اساس وظایف ذاتی خود و همچنین مطابق سیاستهای ابلاغی از سوی كشور و شورای شهر در حال انجام خدمات است همانطوركه سالیان گذشته نیز اقدامات ویژهای در فصول سرد سال به انجام رساند.
سیدمصطفی رسولی افزود: تاكنون شش جلسه مرتبط تشكیل شده است و آنچه حائز اهمیت است اینكه در بحث مدیریت بحران همكاری تمامی سازمانها الزامی است.
وی با بیان اینكه مدیریت بحران تنها كار شهرداری نیست و باید به صورت حاكمیتی و همهجانبه مدیریت شود، عنوان كرد: در این رابطه ضروری است زیرساختهای مقابله با بحران مورد توجه قرار گیرد.
وی عنوان كرد: در مدیریت بحران نباید توپ را به زمین یكدیگر بیندازیم و براساس شرح وظایف تمامی زیرمجموعههای ستاد اقدام به همكاری نمایند و تمامی دستگاههای شهرستانی پای كار باشند.
وی افزود: شهرداری نیز مطابق وظایف خود علاوه بر برفروبی معابر، تجهیز گرمخانهها را به انجام میرساند.
وی یادآور شد: در حال حاضر سطح معابر شهری در زمینه برفروبی 7/11 میلیون مترمربع است.
وی نقش جمعیت هلال احمر و صدا و سیما را در مدیریت بحران حائز اهمیت دانست و تصریح كرد: اطلاعرسانی خدمات انجام شده متولیان امر از سوی صدا و سیما در مواقع بحرانی موجب دلگرمی مردم میشود.
وی در خصوص ایجاد آتشسوزی در بازار قدیمی همدان نیز گفت: متأسفانه برخی از دستگاهها در این زمینه كمرنگ عمل كردهاند كه ضروری است در جلسات آینده این مبحث تعیین تكلیف شود.
*معاون عمرانی فرماندار همدان: نهادهای دولتی به كمك شهرداری خواهند آمد
معاون عمرانی فرماندار همدان نیز با بیان اینكه دستورالعمل اجرایی ستاد مدیریت بحران دستورالعمل كمنقصی است، گفت: مهمترین مسأله در خصوص این ستاد، مبحث سیلاب احتمالی راه افتاده در حاشیه شهر، كمربندهای سبز یا مناطق با سكونتگاههای غیررسمی است كه در این رابطه مدیریت الزامی است.
حسین افشار با بیان اینكه در شرایط بحرانی مطمئناً امكانات شهرداری به تنهایی كفایت نخواهد كرد، اظهار كرد: به تشخیص شورای مدیریت بحران شهرستان از تمامی امكانات موجود در این راستا كمك خواهیم گرفت.
وی با اشاره به اینكه برف و باران از نعمات الهی هستند، عنوان كرد: در صورت بروز بحران در فصل سرد سال با تمامی امكانات نهادهای دولتی به كمك شهرداری خواهیم آمد.
*معاون خدمات شهری شهرداری همدان: ایجاد وحدت رویه در مدیریت بحران
معاون خدمات شهری شهرداری همدان هم ضمن اشاره به شرح وظایف ابلاغ شده از سوی وزارت كشور مبنی بر حمایتها، هدایتها و نظارتهای شهرداریها به منظور هدایت واحدهای ستاد مدیریت بحران، گفت: ایجاد ساختار سازمانی برای اجرای وظایف قانونی شهرداریها در مراحل چهارگانه بحران، همكاری و تعامل درون سازمانی و برون سازمانی با سایر سازمانها و دستگاهها از مهمترین اهداف اصلی این ستاد است.
مجید درویشی عنوان كرد: همچنین ایجاد وحدت رویه در خصوص مدیریت بحرانهای مختلف طبیعی و انسان ساخت در همكاری و تعامل با سایر دستگاههای اجرایی ذیربط، مشخص نمودن وظایف شهرداریها در مراحل چهارگانه مدیریت بحران، تدوین برنامه جامع به منظور كنترل شرایط اضطراری ناشی از وقوع سوانح در محدوده و حریم شهرها و همچنین تدوین راهكارهای جلوگیری و كنترل حوادث ثانویه بعد از وقوع سوانح بزرگ در شهرها از وظایف فرعی این ستاد است.
وی بیان كرد: در ستاد مدیریت بحران شهردار به عنوان رئیس ستاد است و كمیتههای ایمنی، آتشنشانی و امداد و نجات، كمیته سیلابهای شهری، كمیته تدفین و كمیته اطلاعرسانی و هشدار از زیرمجموعههای این ستاد هستند.
*دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری همدان: مدیران مناطق شهرداری در بحث هدایت سامانه آیسیاس همكاری كنند
دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری همدان در خصوص موضوعات فعالیت ستاد مدیریت بحران، گفت: بر این اساس، پیشبینی و پیشگیری، ایجاد آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی از مجموع فعالیتهای این ستاد است كه اتخاذ تصمیمات لازم جهت اجرای برنامهها و تصمیمات و مصوبات، ارائه برنامهها، طرحها و یا ارائه پیشنهاد تجدیدنظر برنامهها، تهیه و تنظیم برنامه و بودجه مورد نیاز شهرداری در مراحل چهارگانه مدیریت بحران برای شورای معاونان شهرداری و اجرای آن پس از تصویب نهایی شورای اسلامی شهر، تقسیم كار و ایجاد هماهنگی بین اعضای ستاد در راستای وظایف و مدیریتهای پیشبینی شده، انجام سایر وظایف و اختیاراتی كه رئیس ستاد تفویض كرده باشد از مهمترین اختیارات دبیر ستاد است.
بیتا روحی همچنین ضمن اشاره به سامانه آیسیاس به عنوان سامانه فرماندهی سانحه، اظهار كرد: بر اساس شرح وظایف اجزای آیسیاس شهرداری، چارت وظایف به شهرداران مناطق ارسال میشود و این موضوع نیازمند همكاری مناطق است.
وی تصریح كرد: در آیسیاس، هدایت راهبری و عملیاتی سامانه براساس مبانی عملیات ایاوپی بر عهده فرمانده حادثه است و فرمانده براساس مباحث پشتیبانی عملیاتی برنامهریزی را عهدهدار است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]