واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی از اختصاص پنج درصد سهم فروش کالاها با استفاده از کارت اعتباری خرید کالای ایرانی به بانک مرکزی خبر داد.
سهم بانک مرکزی از درصد فروش کالا حمیدرضا دیانی درباره جزئیات خرید کالا از طریق کارت اعتباری اظهار کرد: طی توافقی که با بانک مرکزی شد قرار است که تسهیلات با سود 10 درصد به بانکها داده شده و آنها آن را با سود 12 درصد به مردم ارائه کنند.وی افزود: بخشی از سود تسهیلات نیز توسط تولیدکنندگان تامین میشود به این صورت که پنج درصد از قیمت فروش هر کالا از طریق تولیدکننده به بانک مرکزی باز میگردد.
رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه این طرح در همه جای دنیا در زمان بحران برای عبور از رکود اجرا میشود، ادامه داد: به جای تزریق پول به بخشهای غیرمولد که موجب ایجاد رشد اقتصادی نمیشود با این طرح به تحریک تقاضا و تزریق پول به بخش تولید اقدام شده است.
دیانی با اشاره به بحران نقدینگی در واحدهای تولیدی کشور گفت: نقدینگی باید به صورتی در کشور تزریق میشد که با سیاست تورمزدایی دولت تناقض نداشته باشد که این روش بهترین شیوه برای اطمینان از عدم ورود پول به بخشهای غیرمولد است.
وی افزود: این نوع تزریق پول نه تنها موجب تورم نمیشود بلکه باعث افزایش راندمان، کنترل تورم و عرضه بیشتر کالا در کشور شده که رونق اقتصادی را پدید میآورد.
به گفته رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی این طرح دو یا سه بار در دورههای قبلی اجرا شد، اما چون بانک مرکزی و دولت به آن ورود کردند موفق نبود. البته ممکن است نواقصی در این کار وجود داشته باشد که در مسیر کار قابل برطرف شدن و تکمیل است.
دیانی در پاسخ به این سوال که مردم از این طرح استقبال میکنند یا خیر، ادامه داد: اگر بتوانیم نرخها و نحوهی عرضه کالاها را در کل کشور بهطور مناسب داشته باشیم استقبال خوب خواهد بود، چرا که در حال حاضر قیمتها در حوزه لوازم خانگی در کف خود قرار دارد.
وی با اشاره به افزایش قیمت دلار، هزینه دستمزد و سایر هزینههای تولید تصریح کرد: این در حالی است که در سال جاری هیچ افزایش قیمتی در محصولات بادوام نداشتهایم و امروز بهترین شرایط برای خرید کالاست.
رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی تسهیلات 12 درصدی خرید کالا را شرایط بسیار ویژهای دانست و اظهار کرد: قطعا تولیدکنندگان نیز تخفیفهایی در نظر خواهند گرفت تا بتواند با ایجاد بازار رقابتی فروش خوبی داشته باشند.
دیانی با بیان اینکه تولیدکنندگان سود زیادی از فروش کالای خود دریافت نمیکنند، افزود: امروز در صنعت لوازم خانگی و صنایع بادوام سود تولیدکنندگان به 10 درصد هم نمیرسد.
وی همچنین درباره اینکه گفته میشود لیست اعلامی از سوی وزارت صنعت با رانت برخی از تولیدکنندگان همراه بوده است، تصریح کرد: در هر بخش بزرگان آن بخش حضور دارند برای مثال در بازار یخچال حدود 75 درصد از سهم بازار در این لیست هستند بنابراین آن 25 درصد نمیتوانند بگویند این رانت بوده است. از سوی دیگر فهرست اعلامی به این معنی نیست که لیست تمام شده و تولیدکنندگان میتوانند در هر زمانی که آمادگی داشته باشند کالاهای خود را در این فهرست ثبت کنند.
روز گذشته مجتبی خسروتاج - سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت - اعلام کرد که در فاز دوم این طرح برندهای خارجی که در کشور تولید یا مونتاژ دارند اضافه خواهند شد که دیانی در این باره گفت: اگر این موضوع انجام شود دوباره تقویت واردات است و نمیتوان اسم آن را خروج از رکود گذاشت، چرا که ما با این کار به خروج از رکود واردات دامن میزنیم.
وی افزود: اگر سیاست وزارت صنعت این باشد به این معنی است که در جلوی کار تولیدکنندهها و در عین حال در پشت کار واردکنندهها را قرار داده که اگر این اتفاق بیفتد فاجعه است.
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین درباره وضعیت تولیدکنندگان پس از اجرای این طرح ادامه داد: اگر این طرح منجر به رونق فروش شده و پول به تولیدکنندگان برگردد موفقیتآمیز است، چرا که ما هنوز در لوازم خانگی به میزان تولید سال 1388 نرسیدهایم.
خسروتاج با انتقاد از سیاست سازمان صداوسیما درباره این طرح اظهار کرد: امروز در این شرایط اگر نظرخواهی از کسی میشود باید با کار کارشناسی باشد نه اینکه افرادی با اطلاعات غیرمرتبط را بیاوریم و آن را به صورت عمومی عرضه کنیم و این طرح را رانت بدانیم.ایسنااخبار مرتبط:صدور کارت اعتباری 10 میلیونی خرید کالا برای همه مردمجزئیات توزیع کارت اعتباری 10 میلیونی خرید لوازم خانگی هشدار بانک مرکزی به سپرده گذاران
سه شنبه 19 آبان 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]