واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۴ (۱۲:۵ب.ظ)
به رياست ظريف؛ ايران در نشست وين براي حل بحران سوريه شرکت ميکند موج- جمهوري اسلامي ايران به رياست محمدجواد ظريف وزير خارجه کشورمان در نشست دور بعدي وين براي حل بحران سوريه شرکت خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، اين نشست با حضور 20 نماينده از کشورها، سازمان ملل و اتحاديه اروپا در 23 آبان سال جاري در وين برگزار خواهد شد.
در اين نشست که کشور استراليا نيز براي اولين بار در آن شرکت خواهد کرد نمايندگان کشورهاي آمريکا، روسيه، فرانسه، چين، انگليس، آلمان، ايتاليا، عربستان سعودي، ايران، عراق،ترکيه، مصر، امارات، قطر، اردن، لبنان و عمان، استراليا، نماينده اتحاديه اروپا و همچنين استفان ديميستورا فرستاده ويژه سازمان ملل حضور خواهند داشت.
هتل «امپريال» وين به مانند دور قبل،ميزبان نشست سوريه خواهد بود و از روز پنجشنبه مذاکرات مقدماتي در سطح مقامات پايينتر از وزراي خارجه در وين آغاز ميشود.
نماينده ويژه سازمان ملل در امور سوريه تصميم دارد همزمان در ژنو نشستي بين احزاب مخالف و نمايندگان دولت سوريه برگزار کند.
ديميستورا تاکنون چندين مذاکره محرمانه با نمايندگان دولت سوريه و احزاب مخالف دولت در ماه فوريه سال جاري در وين و ژنو انجام داده است.
وزير خارجه کشورمان روز دوشنبه در نشست مطبوعاتي مشترک با همتاي بلژيکي خود در پاسخ به سوالي در مورد دستور کار اجلاس آتي وين در ارتباط با بحران سوريه گفت: دو موضوع مهم در دستور کار است. موضوع اول در مورد تعيين گروههاي تروريستي در سوريه است که البته از نظر ما مشخص است کدام گروهها تروريست هستند و موضوع دوم توافق در مورد نحوه ادامه کار است.
ظريف در اين نشست مطبوعاتي با تاکيد بر اينکه «مبارزه با تروريسم وظيفه جامعه بين المللي است» اظهار کرد: تعيين سرنوشت آينده سوريه بر عهده مردم اين کشور است و ما فقط تسهيل کننده در اين مسير هستيم و تعيين کننده نيستيم.
بر اساس اين گزارش در نشست قبلي وين که در هشتم آبان برگزار شده بود و ايران نيز براي نخستين بار در آن شرکت کرده بود، نمايندگان 17 کشور به اضافه سازمان ملل و اتحاديه اروپا در پايان مذاکراتشان که به مدت 7 ساعت به طول انجاميد بيانيهاي 9 بندي صادر کردند و در آن خواستار ايجاد آتشبس در سراسر سوريه شدند و همچنين توافق کردند اين کشور يکپارچه بماند.
شرکت کنندگان در بيانيه مشترک در بند يک تاکيد کردند براي توافق آتش بس در سراسر سوريه تلاش خواهند کرد و نيز توافق کردند اين کشور يکپارچه باقي بماند و در عين حال اذعان کردند اختلافات ريشهاي همچنان به قوت خود باقي است.
در بند دوم بيانيه نشست وين آمده است: شرکت کنندگان به نقاطي مشترک درباره وحدت سوريه، استقلال آن، تماميت ارضي و هويت سکولار اين کشور به عنوان اصولي اساسي دست يافتند و در پي آن تاکيد کردند سازمانهاي نظام سوريه بايد باقي بمانند.
در بند سوم اين بيانيه تاکيد شد حقوق تمامي سوريها بايد صرف نظر از ريشه و وابستگي ديني حفظ شود.
به موجب بند چهارم، بايد هرچه سريع تر تمامي تلاشهاي ديپلماتيک جهت پايان جنگ اجرايي شود.
در بند پنجم اين بيانيه بر تضمين ورود سازمانهاي بشردوستانه به تمامي مناطق سوريه تاکيد شده و آمده است شرکت کنندگان حمايت خود را از آوارگان داخلي و نيز آوارگاني که ميهمان کشورهاي ديگر هستند تقويت خواهند کرد.
به موجب بند ششم توافق شد بايد داعش و ديگر گروههاي تروريستي نابود شوند. همچنين بايد اين گروه در فهرست سازمان ترور شوراي امنيت قرار بگيرد.
در بند هفتم بيانيه آمده است: بر اساس عمل به بيانيه ژنو و قطعنامه 2118 شوراي امنيت شرکت کنندگان از سازمان ملل خواستند تمامي نمايندگان دولت و مخالفان سوريه را پاي ميز مذاکره بنشانند تا اين مذاکرات به تشکيل دولتي معتبر، فراگير و در پي آن تدوين قانون اساسي جديد و برگزاري انتخابات منجر شود.
همچنين در بند هفتم آمده است بايد انتخابات تحت نظارت سازمان ملل با موافقت دولت و بر اساس معيارهاي بينالمللي به صورت شفاف برگزار شود و تمامي سوريها و سوريهاي مقيم خارج حق شرکت در آن را دارند.
براساس بند هشتم، سوريه مسوول اصلي هدايت روند سياسي است و ملت سوريه درباره آيندهاش تصميم ميگيرد.
براساس بند 9 شرکت کنندگان از جمله سازمان ملل مقدمات و اجراي آتش بس در سراسر سوريه را از تاريخي مشخص و همگام با روند سياسي جديد بررسي خواهند کرد.
مجادله لفظي وزير خارجه ايران و عادل الجبير وزير خارجه تازه کار عربستان در اين نشست در رسانههاي جهاني انعکاس زيادي به همراه داشت.
نخستين نشست وين در ارتباط با بحران سوريه در روز جمعه اول آبان با حضور وزراي خارجه آمريکا،روسيه، عربستان و ترکيه برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]