واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آبان ۱۳۹۴ (۱۶:۴۵ب.ظ)
هدررفت 300 ميليارد مترمکعب نزولات جوي به دليل بيبرنامگيها موج - معاون شرکت آب و فاضلاب کشور نزولات جوي سالانه کشور را افزون بر 430 ميليارد مترمکعب ذکر کرد و گفت: متأسفانه به سبب بيبرنامگيها و نبود تدابير مناسب 300 ميليارد مترمکعب هدر ميرود و تنها حدود 130 ميليارد مترمکعب از اين حجم ذخيره ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدرضا گياهي در نشست بررسي مشکلات آبرساني شهري و روستايي شهرستان خاش افزود: سالانه از 130 ميليارد مترمکعب آب ذخيره شده حدود 85 درصد به مصرف ميرسد که رقم مصرف آب در اين حجم ذخيرهاي در دنيا دو درصد است.
وي اظهار داشت: هم اينک بجاي داشتن ذخيره آب 500 ميليارد مترمکعبي در کشور حدود 360 ميليارد مکعب در اختيار داريم که سالانه از اين ميزان ذخيره نيز هفت ميليارد مکعب هدر ميرود.
معاون شرکت آب و فاضلاب مصرف آب در بخش آب و فاضلاب کشور را شش درصد عنوان کرد و ادامه داد: بهرهبرداري بهينه از عنصر مهم و حياتي آب در کشور نيازمند تدابير لازم است.
ميرادي، مدير عامل شرکت آب و فاضلاب سيستان و بلوچستان، نيز گفت: براي اجراي پروژه انتقال آب از کارواندر به مقصد خاش هشت گروه قوي در مناقصه شرکت کردهاند که بر اساس ارزيابيهاي صورت گرفته با سه گروه توافق شده و حداکثر در دو ماه آينده با يکي از طرفين قرارداد اجراي پروژه امضا خواهد شد و تلاش ميکنيم اين پروژه در کمتر از سه سال بهرهبرداري شود.
وي اظهار داشت: پيمانکار قبلي اين پروژه که ضعيف بود خلع يد شد و به سبب تخلفات پيمانکار به ناچار پروژه تعطيل شد.
ميرادي افزود: با توجه به اين که حجم زيادي از اين پروژه ملي توسط پيمانکار با سرمايهگذاري بيش از 200 ميليارد تومان انجام ميشود بايستي پيمانکار بتواند ضمانتنامه اجرايي را بهخوبي تأمين کند، بر همين اساس کارها با حساسيت پيگيري ميشود.
محمدرضا نارويي مدير عامل شرکت آب و فاضلاب روستايي سيستان و بلوچستان نيز گفت: دولت براي اجراي پروژههاي آب روستايي در اين استان 200 ميليارد تومان هزينه ميکند که اعتبارات مورد نياز آنها از منابع استاني و ماده 180 تأمين ميشود.
وي اظهار داشت: از مجموع 980 روستاي شهرستان خاش بيش از 370 روستا داراي شبکه آبرساني است که اين رقم نشان ميدهد شاخص دسترسي به آب شرب در روستاهاي منطقه خاش 66 درصد بوده و اين شهرستان براي رسيدن به شاخص کشوري فاصله زيادي دارد.
نارويي گفت: هم اينک پروژههاي مهمي مانند دشت آبخوان، ده رئيس و حومه خاش در دستور کار قرار دارد که تنها در حوزه دشت آبخوان 48 روستا در آينده به همت دولت از نعمت آب آشاميدني بهرهمند خواهند شد.
حميدرضا پشنگ، نماينده مردم خاش در مجلس شوراي اسلامي، نيز با اشاره به اينکه بالاترين ظرفيت آبي استان به خاش تعلق دارد، گفت: حجم وسعي از آب در اين منطقه به هدر ميرود.
وي ضرورت اجراي سد و مهار آب رودخانههاي مرزي با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملي را خواستار شد.
خاش در 185 کيلومتري جنوب زاهدان مرکز سيستان و بلوچستان واقع شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]