واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: مك كين؛ جرج بوش دوم يا جمهوريخواهي متفاوت
جان مك كين بعنوان نامزد جمهوريخواهان در انتخابات رياست جمهوري آمريكا با دو چهره متفاوت شناخته شده است. آيا او شخصيت جرج بوش را براي دومين بار در تاريخ آمريكا تكرار مي كند و يا جمهوريخواهي دگرانديش است كه درپي بازسازي ساختار سياسي كشورش دست به اقدامات نامعمول مي زند؟ و يا هردوي اينها؟
به گزارش سرويس بين الملل برنا به نقل از اشپيگل، جان مك كين به شخصيتي غيرقابل پيش بيني تبديل شده است. در حال حاضر حدس زدن اينكه چهره جديد وي چگونه خواهد بود كار مشكلي است.
مك كين تا كنون حتي در طول يك روز دو چهره متفاوت از خود به نمايش گذاشته است. يعني پيش از ظهر به يك چهره و بعد از ظهر به چهره اي ديگر بوده است. براي نمونه در يك روز جمعه مك كين انتخابات مقدماتي را در ويرجينياي غربي به حال خود رها كرد.
دراين ايالت بسياري از طرفداران حمل و نگهداري سلاح زندگي مي كنند. وي به همراه همسرش به يك فروشگاه اسلحه رفت و خيل كثيري از خبرنگاران را هم با خود به آنجا برد تا او را با سلاح ببينند. اما اظهاراتش براي خبرنگاران مايوس كننده بود. او كه به گفته خودش سلاحي در خانه ندارد قصد داشت با اين اقدام حمايت خود از طرح كنترل سلاح را به نمايش بگذارد.
مك كين چند ساعت بعد در كنتاكي در جمع اعضاي اتحاديه اسلحه داران حاضر شد تا اين بار بعنوان نامزدي كه نماينده برادران صاحب اسلحه! است، از حقوق آنان دفاع كند. چرا كه به راي دارندگان اسلحه ساكن در اين ايالت نياز دارد.
او با اين ادعا كه دموكراتها قصد دارند تمام اسلحه ها را از جامعه آمريكا جمع آوري كنند، رقيب دموكرات خود را عاملي تهديد آميز براي دارندگان اسلحه معرفي مي كند. او حتي با طرح اين شوخي كه اوباما حتي نمي داند با كدام اسلحه به شكار مرغابي بايد رفت، به تخريب چهره وي مي پردازد. اين اظهارات واكنش تند اتحاديه اسلحه داران عليه اوباما را در پي دارد.
مك كين در اين انتخابات از حمايت جناح راست پرنفوذ حزب جمهوريخواه برخوردار نيست. اما اين امر موجب شده وي خود را نامزدي متفاوت از درون اين حزب معرفي كرده و با اين ترفند راي بيشتر راي دهندگان مستقل را از آن خود كند. اين افراد عمدتا كساني هستند كه از سياستهاي بوش خسته شده اند.
بيش از 80 درصد مردم ايالات متحده معتقدند كشورشان در دولت بوش به بيراهه رفته و باز درصد زيادي از اين مردم بر اين باورند كه مك كين بر اصول ارزشي اين كشور پايبند است. اين طرز تلقي ها از مك كين نقش تعيين كننده اي براي او در انتخابات مقدماتي داشته است.
اين در حالي است كه جمهوريخواهان محافظه كار كه از نفوذ زيادي نيز برخوردارند، به سياستهاي مك كين با ديده ترديد مي نگرند. سياست مهاجرپرور مك كين قدرت كافي براي قانع كردن مردم در مورد وعده كاهش ماليات ندارد. محافظه كاران ترجيح مي دهند از نامزدي حمايت كنند كه زندان مخروبه گوانتانامو را از نو بسازد و يا سيم خاردارهايي به طول مرز اين كشور بنا كند، در حاليكه مك كين شعار ممنوعيت شكنجه زندانيان را سر مي دهد.
با تمام اين تفاسير اكنون مك كين پيروز انتخابات مقدماتي جمهوريخواهان است. او همواره مسيري پرفراز و نشيب را طي كرده و در گيرودار مبارزات درون حزبي اوباما و كلينتون باز هم با قرار گرفتن در تيتر روزنامه ها به عنوان چهره اي ناشناخته براي بيشتر آمريكايي ها باقي مانده است. سوالي كه براي بيشتر تحليلگران بوجود آمده اين است كه آيا زمان آن فرا نرسيده كه مك كين چهره واقعي خود را به نمايش بگذارد؟
آيا مبارزه اوباماي 46 ساله با مك كين 71 ساله نبرد ميان "بي تجربگي" و "كاركشتگي" آنگونه كه مك كين مي خواهد، است؟ ويا نبرد تاريخي گذشته در برابر آينده آنگونه كه اوباما مي پسندد؟
نگراني ديگر حزب جمهوريخواه نحوه برخورد با رييس جمهور فعلي آمريكا ست. هر چه باشد هنوز 30 درصد آمريكايي ها از عملكرد بوش راضي اند. آنچه كه مك كين درصدد اجراي آن است را اين رييس جمهور براي دو دوره پياپي انجام داده است.
ادامه چنين رويكردي جايگاه حزب جمهوريخواه را در ميان مردم بيش از پيش به مخاطره خواهد انداخت. شايد بهتر بود مك كين اينگونه با شدت از طرح حمله به عراق حمايت نمي كرد تا دست كم در نظر اعضاي حزب، متفاوت تر از بوش جلوه مي كرد. امري كه در حال حاضر تنها از ديدگاه عده كمي واقعي به نظر مي رسد.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 411]