واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: پفک یکی از خوش مزه ترین تنقلاتی است که بدن تان را از سر تا پا نابود می کند. پفک روی تک تک قسمت های بدن تان از کلیه گرفته تا معده و دندان اثرات جبران ناپذیری می گذارد.
مضرات پفک برای بدن، از چاقی تا مشکل معده و گوارشپفک عصرانه خوشمزه ای برای یک عصر خواب آلود پاییزی، درست قبل از شروع نوشتن مشق های تمام نشدنی است، اما مصرف این خوراکی خوشمزه را باید محدود کرد، می دانید چرا؟ ادامه ی مطلب را بخوانید.پفک ماده غذایی حجیم شده و چسبنده ای با رنگ های مصنوعی مجاز است که به دلیل جذابیت خاص و نوع بسته بندی اش مورد توجه گروه های سنی مختلف به ویژه کودکان و نوجوانان می شود. پفک به دلیل نشاسته موجود در ذرت، طبیعت خاص خود و خاصیت چسبندگی که دارد در گروه های سنی مختلف به ویژه کودکان و نوجوانان باعث ایجاد آسیب های جدی می شود؛ در ادامه برخی از آن ها ذکر شده است: پفک و معده ی شماخوردن پفک به دلیل خاصیت حجیم شده آن باعث خستگی سیستم گوارش به ویژه معده می شود و استفاده از آن و مواد مشابه غذایی در کودکان و نوجوانان در حال رشد باعث اختلال در رشد آن ها می شود زیرا مصرف این ماده چسبنده و حجیم شده باعث اشغال حجم زیادی از معده، اشغال مضاعف، خستگی سیستم گوارش و فلج شدن معده می شود. پفک و دهان و دندان شمااین ماده غذایی غیر مجاز که فاقد ارزش غذایی است علاوه بر ایجاد چسبندگی در دندان ها، سلامت وضعیت دهان و سلامت عمومی بدن را به خطر می اندازد. مصرف پفک باعث ایجاد آسیب های جدی در دندان ها می شود. به طور معمول پفک به دلیل خاصیت چسبندگی خود به دندان ها آسیب می رساند و بخشی از این ماده غذایی مخرب به ویژه بخش چرب آن وارد شیارهای عمیق دندان ها می شود. ممکن است با مسواک زدن نیز این آسیب بر طرف نشود. متأسفانه به دلیل مصرف پفک به عنوان میان وعده کسی مایل به زدن مسواک نیست بنابراین دهان و دندان دچار آسیب های جدی می شود. پفک و کلیه های شماتمام خوشمزگی پفک به نمک آن است که البته می تواند حسابی برایتان دردسر درست کند! چه طور؟ نمک باعث بالا رفتن فشار خون می شود. غیر از این نمک زیاد باعث نوشیدن آب بیشتر، نفخ و آسیب به معده می شود، اما مهم تر از همه، آسیب به کلیه ها در اثر دریافت بیش از حد نمک است. مصرف بیش از حد نمک، تجمع بیش از حد آب در بافت ها و پف کردن اندام ها را به دنبال دارد. یعنی خودتان هم عین دانه های تپل پفک، پف می کنید! این خوراکی تا ۹ برابر وزن خود آب جذب می کند، بنابراین معده شما را پر می کند و باعث بی اشتهایی می شود. پفک و سلامت شمادر مراحل تهیه ی پفک، پودر ذرت پرس می شود و در حرارت بسیار بالا قرار می گیرد تا پرحجم شود و در چنین شرایطی روغن موجود در پفک می سوزد و پراکسید تولید می کند. این ترکیب خطرناک، در مقابل حرارت و نور میزانش زیاد می شود و در نتیجه خوردن آن سلامت شما را تهدید می کند.
از طرفی استفاده از روغن هایی که چندین بار برای سرخ کردن استفاده می شوند و بوی روغن سوخته و رنگ کدر و مات به محصول می دهند، از جمله خطرناک ترین مواردی است که می تواند منجر به مسمومیت و سرطان زا شدن پفک شود. حرارت شدیدی که پفک برای سرخ شدن تحمل می کند رادیکال های آزاد خطرناک را به وجود می آورد که دلیل اصلی ابتلا به انواع سرطان هاست. این مواد زیانی شبیه به مواد شیمیایی موجود در دود سیگار دارند و سبب ابتلا به سرطان ریه، سینه و مثانه می شوند. پفک و قلب شمااستفاده از روغن با ترانس بالا، یعنی چربی هایی که اشباع است و در رگ ها رسوب می کند، برای تهیه پفک استفاده می شود. این مسئله باعث افزایش وزن، چربی خون و در نهایت ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در سن بزرگسالی می شود. پفک و وزن شماپفک به دلیل کالری بالا، منجر به سیری کاذب می شود و میل به مصرف غذاهای به درد بخور را کم می کند. در نتیجه ممکن است شما با بیماری هایی مثل کم خونی، کوتاهی قد، پوکی استخوان و ریزش و شکنندگی و آسیب موها رو به رو شوید! جایگزین های مناسب برای پفکمواد معدنی و املاح موجود در ذرت در مناطق مختلف نسبت به یکدیگر متفاوت است و بستگی به نوع ذرت موجود در مواد غذایی مانند پفک نوع املاحی که در آن وجود دارد نیز متفاوت است؛ اما به طور کلی نمی توان پفک را یک ماده غذایی با ارزش بالا دانست. می توانید برای پفک جایگزین های خوبی را انتخاب کنید.
به نظر خودتان نزدیک ترین مزه به پفک چیست؟ درست حدس زدید، ذرت بوداده که به همان پف فیل معروف است. چرا این خوراکی بهتر است؟ پاپ کورن یا همان پف فیل در واقع همان ذرت بوداده است که با کمی نمک یا سرکه طعم دار شده است و روغن کمی دارد. این خوراکی را به راحتی می توانید در خانه هم تهیه کنید، بنابراین هر وقت هوس پفک کردید، سراغ ذرت بوداده خودمان بروید.
و دومین جایگزین توصیه شده بر اساس فرهنگ دیرینه ما برگه ها و میوه های خشک شده است که خوب است در برنامه غذایی افراد به ویژه کودکان و نوجوانان در نظر گرفته شود. گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : yjc.ir/زیست آنلاین
زیر مجموعه: تغذیه دسته: تغذیه سالم
بازدید: 148
منتشر شده در 1394/08/18
1394/08/18
###12##12###
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]