تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854841967




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زباله‌های میلیاردی پیشروی کردند/«آشغال سنگ‌»محیط‌زیست رااشغال کرد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبری؛
زباله‌های میلیاردی پیشروی کردند/«آشغال سنگ‌»محیط‌زیست رااشغال کرد

کارگاه سنگ بری 


شناسهٔ خبر: 2961164 - دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۹
استانها > لرستان

بروجرد - ماجرای آشغال سنگ‌های میلیاردی حالا تا بیخ گوش محیط‌زیست نیز پیشروی کرده تا مدیرکل محیط‌زیست لرستان از تخلیه ضایعات سنگ‌بری‌های شهرستان بروجرد در حریم این اداره خبر دهد. خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: استان لرستان با معادن غنی خود ۲۷ درصد تولیدات این صنعت را در ایران و سه درصد تولیدات صنعت سنگ دنیا را در اختیار دارد. به‌رغم همه چالش‌ها در حال حاضر بخش عمده‌ای از اشتغال حوزه صنعت لرستان در اختیار صنعت سنگ است به‌طوری‌که برخی آمارها از اشتغال نزدیک به ۱۷ هزار نفر در این بخش خبر می‌دهد. این در حالی است که به‌رغم ظرفیت تولید و اشتغالی که در صنعت سنگ لرستان وجود دارد، متأسفانه این صنعت با مشکلات عدیده‌ای دست‌به‌گریبان است که فعالیت سنتی واحدهای سنگ‌بری، خام فروشی سنگ لرستان و ضایعات بالای این صنعت به‌تنهایی برای عدم کامیابی این صنعت جهانی کافی است. ضایعات بالای این صنعت از مشکلاتی است که فریاد متولیان حوزه سنگ را بلند کرده و دل محیط‌زیست را خون کرده است تا این بار معضل تا بیخ گوش محیط‌زیست هم پیش برود و موجب شکایت از شهرداری بروجرد شود.

مهرداد فتحی بیرانوند صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اتحادیه ۱۴ کارگاه صنعتی بروجرد از شهرداری این شهر به دلیل برخورد نکردن و عدم جلوگیری از تخلیه نخاله‌های سنگری‌های بروجرد به محیط‌زیست بروجرد شکایت کردند. وی بابیان اینکه تخلیه ضایعات سنگ‌بری غیرقانونی در جنوب شهر بروجرد و درست پشت اداره محیط‌زیست بروجرد اتفاق افتاده است گفت: متأسفانه با توجه به مکان‌یابی که توسط کمیته پسماند شهر بروجرد در محل «سراب زارم»، منطقه موسوم به «گلال کبیر» برای دپو ضایعات سنگ‌بری در نظر گرفته‌شده اما نخاله‌های سنگ‌بری در محل قدیمی و بلااستفاده کوره‌های قدیمی شهر بروجرد تخلیه می‌شوند و این امر باعث آلودگی آب‌های منطقه و از همه مهم‌تر آلودگی هوا شده است. مدیرکل محیط‌زیست لرستان بابیان اینکه ۱۴ کارگاه صنعتی با صدها کارگر در این محل مشغول به فعالیت وزندگی هستند گفت: با این اقدام واحدهای سنگ‌بری‌ها سلامت این افراد به خطر افتاده و سرمایه‌گذاران نیز به فکر تعطیلی کارگاه‌ها هستند. فتحی بیرانوند گفت: این آلودگی موجب شده هم چهره شهر زشت شود و هم این ضایعات آلودگی زیست‌محیطی برای طبیعت به وجود آورده است. وی بابیان اینکه این واحدهای صنعتی از محیط‌زیست خواسته‌اند که از شهرداری بروجرد بخواهیم هر چه سریع‌تر محل غیرقانونی تخلیه ضایعات سنگ‌بری‌های بروجرد را تعطیل و با متخلفان برخورد کند گفت: طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی کسانی که سلامت عمومی مردم را به خطر بی اندازند به یک سال حبس و همچنین جریمه نقدی محکوم می‌شوند.

بنابراین گزارش وضعیت ضایعات سنگ در استان لرستان در حالی است که متولیان امر می‌گویند که ۴۰ درصد سنگ واحدهای سنگ‌بری لرستان تبدیل به ضایعات می‌شود تا سرمایه‌ای نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان دور انداخته شود. خداداد قیاثوند رئیس هیئت‌مدیره کانون سنگ ایران پیش‌ازاین در گفتگو با مهر بابیان اینکه ۴۰ درصد تولیدات این صنعت در قالب ضایعات دور انداخته می‌شود تا به معضلی زیست‌محیطی تبدیل شود گفته بود: بازیافت ضایعات معدنی موضوعی است که پنج سال پیش موردبررسی قرارگرفته و در این زمینه تدابیری نیز اندیشیده شده است. وی ادامه داد: در این راستا برای استان‌هایی که دارای واحدهای سنگ‌بری هستند پنج واحد بازیافت ضایعات معدنی پیش‌بینی شد که تاکنون تنها یکی از این واحدها توانسته منابع مالی موردنیاز خود را از صندوق توسعه ملی بگیرد. رئیس هیئت‌مدیره کانون سنگ ایران ادامه داد: این واحد در استان لرستان بوده که هم‌اکنون در حال واردات ماشین‌آلات موردنیاز است. قیاثوند با اشاره به دیدار اخیر اعضای این هیئت‌مدیره با وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در این دیدار وزیر روی بازیافت ضایعات صنعت سنگ تأکید جدی کرده و از هیئت‌مدیره کانون سنگ ایران خواستند وقت ویژه‌ای روی این موضوع گذاشته و پیگیری کنند. وی با اشاره به شکایت‌ها و گلایه‌های متعدد محیط‌زیست از آلودگی ناشی از دورریز لجن سنگ‌بری‌ها بیان داشت: نبود جای مناسب برای دورریز این ضایعات از یک‌سو برای محیط‌زیست و از سوی دیگر برای معدن دار و واحدهای سنگ‌بری ایجاد مشکل کرده است.

کارشناسان محیط‌زیست استان لرستان در این رابطه با انتقاد از وضعیت آلودگی این صنعت معتقدند: لجن ناشی از فعالیت سنگ‌بری‌ها تبدیل به پودری می‌شود که در اثر پخش شدن آن در بافت خاک یا در رودخانه‌ها موجب آلوده شدن محیط‌زیست شده و خاک را به سمت قلیایی شدن می‌برد و این آلودگی‌ها تأثیر سویی روی رشد گیاهان دارد. آن‌ها یکی دیگر از ضایعات سنگ‌بری‌ها را لاشه‌سنگ‌ها عنوان کرده و می‌گوید: علاوه بر این پودرهای حاصل از فعالیت سنگ‌بری‌ها با جذب آب تبدیل به سیمانی می‌شود که زمین کشاورزی را از حاصلخیزی می‌اندازد و از سوی دیگر رها کردن لجن‌های حاصل از فعالیت سنگ‌بری‌ها در کنار جاده‌ها و رودخانه‌ها منظره زیست‌محیطی را با مشکل جدی مواجه می‌کند. این سخنان فعالان محیط‌زیست در حالی مطرح می‌شود که متخصصان امر معتقدند که ضایعات کارخانه‌های سنگ که در مراحل مختلف تولید ایجاد می‌شود بخشی از آن قابلیت استفاده و بازیافت در کارخانه‌های سنگ‌کوبی رادارند که باید به این امر از سوی متولیان توجه شود. با این تفاسیر باید از دو دیدگاه به چالش «ضایعات» در صنعت سنگ پرداخت. از یک‌سو سرمایه‌ای که به‌راحتی از پیکره این صنعت جداشده و در قالب ضایعات دور ریخته می‌شود و از سوی دیگر زخمی که این ضایعات بر پیکره محیط‌زیست وارد می‌کند و اثرات تخریبی بلندمدتی که بر جای می‌گذارد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن