واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تاكنون 543 اثر تاريخي خراسان جنوبي به ثبت آثار ملي رسيده است
خبرگزاري فارس: معاون سازمان ميراث فرهنگي خراسان جنوبي گفت: تاكنون تعداد 543 اثر تاريخي استان به ثبت آثار ملي كشور رسيده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از بيرجند، اقدس كرم پور ظهر امروز در نشست معاونت ميراث فرهنگي اين سازمان افزود: حدود انصد اثر ديگر نيز با قابليت ثبت در اين فهرست شناسايي شده كه اين آثار با تهديداتي چند از جمله تخريب حفاري غير مجاز، جدا كردن تزئينات و ساخت وساز در حريم مواجه است.
وي تصريح كرد: نخستين اقدام جدي در حفظ يك اثر تاريخي وفرهنگي، بررسي و پژوهش اوليه و سپس ثبت آن در فهرست آثار ملي است كه به ثبت مشخصات يك اثر در فهرست آثار ملي امر حفاظت قانوني از آن اثر براي مسئولين امر ميسر شود و اين امر وظيفه خطيري است كه در جوامع امروزي به عهده دولت ها نهاده شده است.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي خراسان جنوبي افزود: هنگامي كه يك اثر به ثبت مي رسد بدين معني است كه از اين پس بين دولت و آحاد افراد جامعه و آن اثر تاريخي قوانين و مقررات ويژه حاكم است و روابط همگان با آن اثر تاريخي تنظيم و تعريف مي شود و اين به منزله آغاز دميدن روحي تازه در كالبد آثار تاريخي است.
كرم پور بررسي و شناسايي محوطه ها، تپه ها، بناها و مجموعه هاي تاريخي و تهيه فهرست جامع از آنان و نقشه باستان شناسي كشور را از جمله وظايف سازمان ميراث فرهنگي برشمرد و گفت: ثبت آثار ارزشمند منقول و غير منقول فرهنگي و تاريخي كشور در فهرست آثار ملي از ديگر وظايف اين سازمان است.
وي در مورد شرايط لازم براي ثبت يك اثر گفت: آثاري كه قدمت آنان بيش از يكصد سال باشد و جزو بناهاي شاخص آن دوران باشد و يا داراي ارزش هاي هنري و متعلق به معماران و طرحان معروف و در واقع اگر اثري به لحاظ طراحي از طراحي ويژه و هنري برخوردار باشد و شيوه اجرايي آن داراي ارزش هنري باشد و يا خود اثر توسط معمار و يا طرح مشهور پديد آمده باشد به عنوان اثر هنري به ثبت مي رسد.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي خراسان جنوبي اضافه كرد: تنوع، گستردگي و غناي فرهنگي، طيف فرهنگي گسترده اي را تشكيل مي دهد كه قاعدتا از عهده تشكيلات اداري خارج است و يكي از راه هايي كه مردم را به ارزش هاي ميراث فرهنگي و ضرورت و اهميت حفظ و نگهداري آنان آگاه مي كند انجمن هاي ميراث فرهنگي است.
كرم پور ادامه داد: در واقع اين انجمن ها به عنوان يك پل ارتباطي مستحكم بين سازمان ميراث فرهنگي كشور و مردم وظيفه آموزش، آگاه ساختن مردم و معرفي وجوه ناشناخته ميراث فرهنگي را بر عهده مي گيرند.
وي از تشكل هاي غير دولتي به عنوان نياز اساسي و بازوي اجرايي سازمان نام برد و خاطرنشان كرد: با توجه به شناخت اين افراد از منطقه تاريخي علاوه بر پاسداري از سرمايههاي ملي با تعصب خاص حفظ ارزش هاي محل زندگي خود را بر عهده داشته و سازمان هاي مردم نهاد در اين زمينه ميتوانند ياري گر سازمان باشند.
انتهاي پيام/ص
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]