واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۵۹ب.ظ)
اجراي نخستين طرح کشوري آموزش مباني زيست محيطي به کودکان موج - جهت انتقال به کودکان گروه سني چهار تا شش سال، از فردا (دوشنبه) در قالب کارگاه آموزشي دانشجويان مقاطع مختلف رشته "رشد و پرورش کودکان پيش از دبستان" در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي اجرا ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، "نجم السادات موسوي"، عضو هيات علمي گروه علوم پايه دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي، که يکي از سه گروه مجري اين برنامه کشوري است، گفت: اساتيد اين دانشگاه با توجه به احساس نياز جامعه ايران و بين الملل به حفاظت از محيط زيست، منابع طبيعي و حفظ و بقاي آن براي آيندگان و اثربخشي آموزشهاي مربوط به اين مباحث در ميان کودکان؛ بويژه کودکان در مهدهاي کودک و دوره پيش دبستان که به تازگي در آموزش و پرورش به رسميت شناخته است و همچنين پتانسيل آموزشي موجود در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي، برنامه اي در قالب کارگاه آموزشي براي دانشجويان در مقاطع مختلف اين رشته تدوين شد.
وي افزود: از طريق اين کارگاه آموزشي که ميتواند از سوي سازمانها و مراکز آموزش مربيان مهدهاي کودک و معلمان پيش از دبستان نيز اجرا شود، مربيان و معلمان آموزشهاي لازم را کسب ميکنند و از سوي آنان، اين آموزشها به مربيان ديگر و در نهايت به کودکان مهدهاي کودک و مقطع پيش دبستان منتقل ميشود.
وي با بيان اين که تداوم و استمرار اين طرح، قائم به شخص، سازمان يا دانشگاهي نيست بلکه اطلاعات زيست محيطي از طريق دانشجويان و فارغ التحصيلان آموزش ديده، به مربيان ديگر و کودکان پيش از دبستان منتقل ميشود، گفت: اجراي اين طرح کشوري، بنيادي است چرا که براي کودکان سنين چهار تا شش ساله اجرا ميشود تا اين کودکان بتوانند "حفاظت از محيط زيست" را به عنوان ارزش تلقي کرده و فرهنگ آن در اين نسل نهادينه شود، تا بتوان به آينده جامعه به لحاظ توجه به منابع طبيعي و جايگاه حياتي آن در توسعه پايدار، اميدوار بود.
شريفيان مديرگروه آموزشي رفاه اجتماعي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي نيز در اين نشست، تصريح کرد: امروزه، بحث محيط زيست، يکي از قلمروهاي سياستهاي اجتماعي است که بر سلامت، برابري، عدالت و کيفيت زندگي تاثيرگذار است، ضمن آنکه، يکي از گروههاي هدف در ايجاد و گسترش رفاه اجتماعي، کودکان هستند که آموزش آنان از دوره ابتدايي و حتي قبل از آن بسيار حائز اهميت است.
وي افزود: با توجه به اينکه پيامدهاي رشد و کنترل رفتار اجتماعي از سنين پائين نهادينه ميشود، اين برنامه براي آموزش و رشد فکري و نگرش کودکان پيش از دبستان تدوين شده است.
دکتر کريم زاده، مدير گروه آموزشي رشد و پرورش کودکان پيش از دبستان، که نيروي متخصص براي آموزش کودکان در مقاطع سني پيش از دبستان تربيت مي کند نيز با اشاره به اينکه سن پيش از دبستان در دوران کودکي، سن طلايي جهت آموزش و نهادينه شدن فرهنگ، رشد هوش اجتماعي و فراجتماعي است، تاکيد کرد: در صورت تصويب وزارت بهداشت براي گنجاندن مباحث زيست محيطي در آموزش مربيان پيش از دبستان، اين دوره آموزشي به عنوان دو واحد اجباري در عناوين درسي دانشجويان رشته رشد و پرورش کودکان پيش از دبستان محسوب ميشود.
وي افزود: آماده کردن کودکان در اين سنين براي زندگي شهروندي، احترام به محيط زيست، منابع و احترام به منافع آيندگان بايد سرلوحه سياستهاي تمامي مراکز پيش از دبستان باشد.
وي تاکيد کرد: اين برنامه که در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي براي نيروهاي متخصص در بخش آموزش کودکان پيش از دبستان اجرا ميشود، اگر در مراکز و واحدهاي ديگر آموزشي که دورههاي مربيگري جهت مهدهاي کودک و دوره پيش دبستان برگزار ميکنند، نيز اجرا شود و اعطاي گواهينامه مربيگري را موکول به گذراندن اين دورهها از سوي مربيان، قرار بدهند، اين برنامه سريعتر گسترش يافته و نسل آينده با اين فرهنگ، بزرگ خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]