واضح آرشیو وب فارسی:الف: داعشِ سینا؛ گروه مسبب احتمالی سقوط هواپیمای مسافربری روسیه را بیشتر بشناسیم
بخش خارجی الف، 17 آبان 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۰۰
گروهک انصار بیت المقدس و شورای المجاهدین دو گروه اصلی تروریستی در سینا بودند که پس از بیعت با گروه تکفیری داعش نام خود را به ولایت سینا تغییر دادهاند. به گزارش الف، شاخه داعش در مصر، ولایت سینا، همچنان اصرار دارد که عامل سقوط هواپیمای مسافربری خطوط هوایی روسیه درآسمان صحرای سینا، بوده است. اگرچه این گروه هنوز مدرک متقنی در مورد اثبات این ادعا ارائه نداده اما آنها عنوان می کنند که ساقط کردن هواپیما در واقع عملی تلافی جویانه و تنبیهی علیه روسیه و به دلیل مداخله این کشور در جنگ داخلی سوریه و بمباران مواضع داعش بوده است.
در واقع چند ساعت پس از سقوط یک فروند هواپیمای روسیه با ۲۲۴ سرنشین که بامداد روز شنبه رخ داد، یک حساب توییتری وابسته به گروه موسوم به ولایت صحرای سینا که با داعش اعلام بیعت کرده است، مسئولیت هدف قرار دادن این هواپیما را بر عهده گرفته و اعلام کرد: سربازان خلاقت موفق شدند این هواپیما را به ۲۲۰ سرنشین هدف قرار دهند. ای روس ها ! شما و متحدانتان که در سرزمین های اسلامی جولان می دهید بدانید که دیگر در امان نخواهید بود. در سرزمین شام (سوریه) هواپیماهای شما روزانه دهها نفر را به خاک و خون می کشند. همان طور که می کشید قطعا کشته خواهید شد.این ادعا در حالی مطرح شده که بسیاری از ناظران با توجه به پرواز هواپیما در ارتفاع بالا امکان هدف قرار دادن آن از سوی داعش را رد می کنند و معتقدند این کار نیازمند داشتن سلاح ها و موشک هایی پیشرفته است که گروه های تحت ائتلاف داعش در صحرای سینا فاقد آن هستند. از این رو ناظران اقدام داعش در بر عهده گرفتن مسئولیت این سقوط را دارای جنبه تبلیغاتی می دانند و معتقدند این گروه می خواهد با طرح این ادعا قدرت نمایی کند.البته همین اندازه کافی بود تا حداقل اقتصاد مبتنی بر توریسم مصر دچار لطمات جدی شود و ضربه هایی به مراتب مرگبارتر از گذشته را تجربه کند.در این راستا سازمان هواپیمایی مصر میگوید هواپیمای روسی، پیش از سقوط، درخواست کمک نکرده است. این هواپیما از نوع ایرباس ای۳۲۱ بود و از شرمالشیخ در دریای سرخ به سمت سنپیترزبورگ پرواز میکرد.
کانال ۲ تلویزیون فرانسه نیز در پایگاه اینترنتی خود اعلام کرد در جعبه های سیاه پیدا شده این هواپیما صدای انفجار شنیده می شود. با این حال منابع اطلاعاتی غربی که خواستند نامشان فاش نشود گفتند مدارک به دست آمده از سقوط این هواپیمای روسی فرضیه بمب گذاری در آن را به طور قطعی تایید نمی کند. انگلیس نیز اعلام کرد احتمال اینکه شاخه داعش در مصر در این هواپیمای مسافربری روسی که در شبه جزیره سینا سقوط کرده بمب گذاری کرده باشد ، بسیار زیاد است.این در حالی است که دیروز هم روزنامه دیلی میلی نوشت یک فروند هواپیمای انگلیسی با صد و هشتاد و نه مسافر بر فراز شرم الشیخ از فاصله هزار پایی یک راکت عبور کرد. هواپیمای شرکت تامسون فلایت از لندن به پرواز در آمده بود و خلبان این هواپیما با مشاهده یک راکت در آسمان شرم الشیخ توانست با موفقیت جلوی وقوع یک فاجعه را بگیرد. این هواپیما به سلامت فرود آمد و به مسافران آن گفته نشد که تنها چند ثانیه با وقوع یک فاجعه فاصله داشتند.ولایت سینا؛ شاخه مصری داعشآنچه که این روزها از آن به عنوان گروه ولایت سینا یاد میشود در سال ۲۰۱۱ با نام انصار بیت المقدس تشکیل شد و در تابستان ۲۰۱۲ اولین بیانیه خود را با نام «و ان عدتم عدنا» به همراه یک ویدئوی ۳۰ دقیقهای صادر و در آن جزئیات و مراحل انفجار در خطوط لوله گاز را تشریح کرد.
البته پیش از آن در سال ۲۰۰۴ در بندر طابا و در سال ۲۰۰۵ در شرم الشیخ اقدام به بمبگذاری کرده بودند اما نه با اسم رسمی انصار بیت المقدس و در اوایل پیروزی انقلاب مصر نیز باعث انفجار چندین باره لولههای انتقال گاز مصر به اسرائیل شده بودند.طبق گزارش رسانههای مصری، گروهک انصار بیت المقدس و شورای المجاهدین دو گروه اصلی تروریستی در سینا بودند که پس از بیعت با گروه تکفیری داعش نام خود را به ولایت سینا تغییر دادهاند. شبه جزیره سینا علیرغم پنهاوری، اما جمعیت بسیار کمی دارد و دارای رشته کوهها و بیابانهایی است که به راحتی فرصت مانور را به گروههای چریکی میدهد. طبق معاهده کمپ دیوید بین انور سادات و اسرائیل، مصر حق استفاده از ارتش را در سینا ندارد و صرفا میتواند برای تأمین امنیت از نیروهای پلیس و ادوات سبک بهره ببرد و این مسأله فرصت خوبی در اختیار گروههای تروریستی برای مانور بیشتر میداد اما پس از افزایش تعداد حملات تروریستی در مصر، قاهره با موافقت اسرائیل چندین گردان از ارتش خود را در این منطقه مستقر کرد که هر ماه باید حضور نیروهای ارتش مصر به موافقت تل آویو برسد.
رهبری گروه ولایت سینا را فردی به نام ابو اسامه المصری با نام واقعی محمد احمد علی و ۳۶ ساله بر عهده دارد که خود متولد شهر العریش است.در واقع این گروه به دنبال تحولات مردمی و عزل مبارک از ریاست جمهوری در این کشور شکل گرفت و سپس به عنوان بازیگری ترسناک فعالیت هایش را آغاز کرد. جماعت اخوانالمسلمین، این گروه را ساخته کودتاگران در جهت بدنامی اخوانیها توصیف کردند و مخالفان اخوانالمسلمین نیز این گروه را از عوامل رهبران اخوان میپنداشتند. در فیلمی که شبکه ولايت سينا وابسته به گروه تروريستي داعش از بيعت عناصرش با البغدادي منتشر کرده شماري از افراد نقاب به چهره ديده ميشوند و ابو اسامه مصري به نمايندگي از آنها سخن ميگويد.شمار زیادی از حملات تروریستی پر سر و صدا در مصر به حساب این گروه خطرناک گذاشته شده است. به عنوان مثال حمله با بمب علیه کنسولگری ایتالیا در ماه جولای و در قلب قاهره . این حمله جنجال برانگیز کوتاه زمانی پس از مرگ هدفمند هاشم برکت دادستان کل مصر بر اثر انفجار بمب انجام گرفت. چیزی نگذشت که تروریست های این گروه در ماه آگوست به یکی از ساختمان های سرویس امنیت و اطلاعات در حومه قاهره حمله بردند و آن را با بمب ویران کردند. در همان روزها بود که داعشی های مصر یک شهروند کروات را ربوده و سپس سر از بدنش جدا کردند. و در همان دوران بود که ارتش مصر جنگی پرتلفات را علیه این گروه در منطقه سینا آغاز کرد که نتایجی فاجعه بار در بر داشت. بنا به عقیده ای این گروه با بهره گیری از خبرچین هایی که اطلاعات دقیقی نسبت به امکانات و توان نظامی مصر دارند و همچنین با استفاده از بسیاری از نظامیان که با فرار از ارتش به گروههای رادیکال پیوستند توانسته اند فضای پرآشوبی را برای مصر رقم بزنند.
انصار بیت المقدس در فیلمهای ضبط شده از آرم و لوگوی خاص خود استفاده کرده که عبارت است از پرچمی با تصویر عقاب و انگشتر پیامبر است – عبارت است از یک دایره سیاه و سفید محاط با شهادتین- این پرچم همان پرچمی است که برای اولین بار در دست گروههای تکفیری در عراق ظاهر شده و سپس توسط دولت اسلامی عراق به عنوان آرم این گروه مورد استفاده قرار گرفته است.بعد از بیعت با داعش، این گروه آرم خود در ویدیو هایش و نام حساب کاربریش در توییتر را از انصار بیت المقدس به ولایت سینا تغییر داد تا نشانگر انضمامش به داعش باشد؛ به این معنا که حالا این گروه مسئول اداره « ولایت سینا» یعنی یکی از «ولایات خلافت اسلامی» استاین نخستین حمله تکفیری های داعش به یک هواپیمای مسافربری بوده است گه حداقل تا الان تاثیر مهمی بر گردشگری مصر گذاشته و بسیاری از پروازهای به شرم الشیخ تعلیق شده اند. مصری ها تا کنون اعتباری برای فرضیه وجود بمب در هواپیما قائل نبودند زیرا این سناریویی وحشتناک برای آنها محسوب می شود. این فرضیه به معنای نقص شدید تدابیر امنیتی در فرودگاه شرم الشیخ است و به همین دلیل فعالیت های گردشگری و اقتصادی این منطقه و حتی کل کشور را با مشکل رو به رو خواهد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]