واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ آبان ۱۳۹۴ (۱۳:۵۷ب.ظ)
اجراي طرح ساماندهي ديم زارهاي ايران موج - رئيس موسسه تحقيقات کشاورزي ديم کشور گفت: نزديک به 40 درصد اراضي ديم، زير پوشش طرح ساماندهي ديم زارهاي ايران قرار ميگيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، صابر گل کاري اظهار داشت: طرح پنج ساله ساماندهي ديم زارهاي ايران توسط موسسه تحقيقات کشاورزي ديم کشور با هدف تسريع انتقال يافتههاي تحقيقات کشاروزي، برنامه ريزي و اجراي آن از سال 93 آغاز شده است.
رئيس موسسه تحقيقات کشاورزي ديم کشور تصريح کرد: در اين طرح، رقمهاي جديد معرفي شده و لاين هاي اميد بخش که در دست معرفي هستند در قالب طرحهاي تحقيقاتي در مزارع کشت و مديريت مزارع نيز با رعايت اصول کشاورزي حفاظتي انجام ميشود.
وي افزود: نتايج اجراي اين طرح در سال نخست در مناطق مختلف کشور حاکي از آن است که مزارع ديم نسبت به مزارع همجوار بين 500 تا 800 کيلوگرم در هر هکتار افزايش عملکرد محصول داشتهاند.
گل کاري با بيان اين که طرح ساماندهي ديم زارهاي ايران در مورد غلات، حبوبات، دانههاي روغني و علوفه ديم اجرا ميشود، اعلام کرد: براي سال نخست 5 درصد و سال دوم 10 درصد اراضي ديم را زير پوشش اين طرح ميبريم و اين رشد ادامه خواهد يافت.
وي ادامه داد: انتظار داريم با اجراي اين طرح، کشاورزان از نزديک با مزيتها و عملکرد ارقام جديد آشنا شوند و آمادگي بيشتري براي پذيرش جايگزيني ارقام بومي با ارقام اصلاح شده پيدا کنند.
رئيس موسسه تحقيقات کشاورزي ديم کشور اذعان داشت: استفاده از ارقام جديد و رعايت اصول کشاورزي حفاظتي در کاهش هزينهها و افزايش توليد تأثير خواهد داشت و اين طرح، الگوي قابل لمس براي کشاورزان است.
وي گفت: توصيههاي کشاورزي حفاظتي با نگاه ويژه به محيط زيست صورت ميگيرد و کم خاک ورزي و حفظ بقاي گياهان در اراضي به منظور افزايش ضريب نفوذ پذيري آب در خاک و کاهش تبخير آب در سطح خاک، از اصول کشاورزي حفاظت به شمار ميرود...
گل کاري در ادامه از اجراي طرح ديگري با عنوان طرح انتخاب مشارکتي در مورد ارقام مختلف غلات، حبوبات و دانههاي روغني در استانهاي کشور خبر داد و اظهار داشت: بر اساس اين طرح، ارقام جديد و معرفي شده و لاين هاي اميد بخش در اراضي کشاورزي کشت و امکان بازديد از اين اراضي براي کشاورزان فراهم ميشود.
وي هدف از اجراي اين طرح را شناسايي نياز واقعي و علايق کشاورزان به ارقام مختلف براي کشت ديم عنوان و تصريح کرد: کشاورزان با همکاري مراکز خدمات کشاورزي امکان بازديد از اين اراضي را دارند.
گل کاري با بيان اين که به علت تعدد زياد ارقام جديد، اين ارقام در قطعات کوچک حدود 30 متري کشت ميشوند، خاطرنشان کرد: اين طرح از سال گذشته در استانهاي کشور که اراضي ديم قابل توجهي دارند مانند کردستان، لرستان، آذربايجان شرقي و غربي، خراسان و زنجان در حال اجرا است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]