واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: زرافشان در نشست خبری: طرح کاشف با مشارکت یک میلیون و 870 هزار دانش آموز سراسر کشور برگزار شد معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش از مشارکت یک میلیون و 870 هزار دانش آموز سراسر کشور در طرح کاشف خبر داد.
۱۳۹۴ شنبه ۱۶ آبان ساعت 11:03
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛ علی زرافشان در نشست خبری طرح کاشف که امروز شنبه 16 آبان در سازمان دانش آموزی برگزار شد گفت: با توجه به ایکه سال گذشته در چنین جلسه ای موضوع کارآفرینی و برنامه آموزش و پرورش در این حوزه را اعلام کردیم امروز نیز از اقدامات و برنامه های آموزش و پرورش در این خصوص گزارشی ارائه می کنیم. وی ادامه داد: پایگاه کارآفرینی و جایگاه آن در کشور بسیار مهم است اگر قرار باشد در افق 1404 به اهداف توسعه اقتصادی و اجتماعی دست پیدا کنیم کلید آن کارآفرینی است.
تاکید بر موضوع کارآفرینی
زرافشان با اشاره به اینکه در تمام اسناد بالادستی نسبت به موضوع کارآفرینی تاکید شده است افزود: در سند چشم انداز و اسناد ابلاغی مقام معظم رهبری در مورد اشتغال و کارافرینی و اقتصاد مقاومتی تاکید شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه سندآموزش و پرورش در بخشهای مختلف به موضوع کارافرینی پرداخته است گفت: این سند آموزش و پرورش را به عنوان یک نهاد تربیت کننده کارآفرینان آینده مکلف کرده است که به کارآفرینی بپردازند.
تشکیل دبیرخانه
وی خاطرنشان کرد: یک برنامه جامع تعیین شده که اقداماتی در خصوص بخشهای مختلف حوزه کارافرینی انجام دهند تشکیل دبیرخانه ملی راهبری کارآفرینی در آموزش و پرورش با مشارکت نمایندگان و تهیه برنامه جامع کارآفرینی در شورای عالی آموزش و پرورش از جمله اقدامات است.
زرافشان تصریح کرد: ذیل این دبیرخانه کارگروهی متشکل از نمایندگان تشکیل شد یکی از محورهای اصلی این برنامه نیز تفاهم نامه با دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران بود برای استفاده از ظرفیت علمی آن که پشتوانه ملی آموزش و پرورش است فعالیت ها شکل گرفت.
اجرای طرح کاشف برای دانش آموزان پایه هفتم و هشتم
وی عنوان کرد: از جمله برنامه هایی که در تفاهم نامه ذکر شده است می توان به پایش کارآفرینی دانش آموزان (طرح کاشف) اشاره کرد که امسال برای دانش آموزان پایه هفتم و هشتم اجرا شد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: این برنامه بر اساس شاخص های نرم شده تنظیم شد و پس از استخراج این شاخص ها به شکل آزمایشی اجرا شد. اکنون نیز به عنوان یک ملاک برای ارزیابی کارآفرینی دانش اموزان به کار گرفته شده است.
زرافشان بیان کرد: این کار بزرگ با مشارکت یک میلیون و 870 هزار دانش آموز سراسر کشور و مدارس آنها برگزار شد و نتیجه این مطالعه در بخشهای مختلف مورد بهره برداری قرار گرفت.
کارنامه های دانش آموزی در طرح کاشف
وی یادآور شد: بخشی از خروجی هایی که از طرح پایش کارآفرینی به دست می آید این است که برای هر دانش آموز یک کارنامه در 14 صفحه تهیه کردیم که در محورهای کارآفرینی شاخص دانش آموزان را بررسی می کند.
وی با بیان اینکه کار نامه اول با بارگزاری در سایت دانشکده کارآفرینی در دسترس است افزود: کارنامه دوم توصیه نامه برای اولیا است زیرا یکی از محیط های حمایت کننده از کارآفرین محیط فرهنگی خانواده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: گزارشی در سطح مدرسه برای مدیرمدرسه تهیه می شود همچنین یک گزارش در سطح منطقه تهیه شده که به لحاظ کارآفرینی دانش آموزان آن منطقه چه ویژگیهایی دارند. در سطح استان نیز به لحاظ شاخص کارآفرینی دانش آموزان گزارش ملی تهیه خواهد شد.
زرافشان با بیان اینکه کارآفرینی در جامعه دختران آموزش و پرورش قوی تر از جامعه پسران است افزود: این موضوعات به ما کمک می کند تا سرمایه کارآفرینی دانش آموزان را افزایش دهیم.
باشگاه کارآفرینی دانش آموزان
وی تصریح کرد: با همکاری دانشکده کارآفرینی باشگاه کارآفرینی دانش آموزان را تهیه و امکان دسترسی به سایت آن را فراهم کرده ایم هدف از راه اندازی این باشگاه و سایت آن ایجاد شبکه کارآفرینان است.
وی اضافه کرد: در این باشگاه دانش آموزان می توانند با یکدیگر ارتباط شبکه ای برای انتقال تجربیات خود داشته باشند همچنین این سایت هم افزایی نسبت به توسعه فرهنگی را نشان می دهد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: در این سایت بر اساس نتایج آزمون دو دوره کارآفرینی مجازی برای دانش آموزان در نظر گرفته شده که در پایش ملی به صورت مجازی شرکت خواهند کرد.
وی از تدارک برنامه تربیت مربیان کارآفرین خبر داد و افزود: این برنامه با معرفی 4 نفر از هر منطقه در کشور به دبیرخانه کارآفرینی آغاز شده که از بین آنها ارزیابی کارآفرینی انجام گرفته و نفرات برتر به عنوان مربی انتخاب می شوند.
زرافشان اشاره کرد: 2800 معلم و دبیرآموزش و پرورش در این طرح شرکت کردند که از بین آنها افرادی که ویژگی کارآفرینی بیشتری دارند انتخاب شده و در فضای مجازی شرکت می کنند تا بتوانند دانش آموزان برتر کارآفرین را در مناطق و استان ها مورد حمایت و پشتیبانی قرار دهند .
وی خاطرنشان کرد: دانش آموزان شناسایی شده در طرح کاشف باید در طول سال باقی مانده در آموزش و پرورش مورد حمایت قرار گیرند تا کارآفرین های موفق کشور شوند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: مطالعات اولیه برای راه اندازی فضای الکترونیکی کسب و کار با کمک نهادهای دیگر و دانشکده کارآفرینی انجام شده تا دانش آموزان بتوانند تولیدات خود را به عرصه فروش قرار داده و به تدریج مراحل بازاریابی را تجربه کنند.
تدارک بسته های آموزشی کارآفرینان
زرافشان عنوان کرد: در زمینه توسعه فرهنگ کارآفرینی و اشاعه آن با مشارکت دانشکده کارآفرینی و مدرسه بسته های آموزشی کارآفرینان را تدارک دیده ایم که توسط مدرسه منتشر و در اختیار قرار می گیرد تا با مطالعه آنها و متمرکز شدن بر ویژگی کارآفرینی ویژگی دانش آموزان رشد پیدا کند.
وی تصریح کرد: تا قبل از راه اندازی بازار کسب و کار فضای مجازی اقدام برگزار بازارچه فروش تولیدات دانش آموزان کرده ایم که آموزش و پرورش در این زمینه توسعه برنامه آموزش همراه تولید را در هنرستان های فنی و حرفه ای و کارودانش انجام داده است.
وی گفت: بازارچه فروش محصولات دانش آموزان باعث می شود دانش آموزان سرمایه ای کسب و به تولیداتی دست پیدا کنند.
برنامه خوداتکایی در مدارس شبانه روزی
وی از توسعه برنامه خوداتکایی در مدارس شبانه روزی خبر داد و بیان کرد: این بحث برای دانش آموزانی است که فرصت بیشتری برای تحصیل در مدارس شبانه روزی دارند که با مشارکت سازمان فنی وحرفه ای کشور و جهاد کشاورزی دانش آموزان را تحت پوشش برده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش قصد دارد به آموزش کارآفرینی به عنوان یک حوزه دانش آموزی نپردازد بلکه کارآفرینی یک شایستگی در بین دانش آموزان است که رشد و زمینه آن را فراهم می آورد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با برنامه آموزش و پرورش این دغدغه ملی را پاسخگو خواهیم بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]