واضح آرشیو وب فارسی:فارس: /نگاهي به عملكرد مركز هنرهاي نمايشي/ دلخواه: نيازمند متخصصان اقتصادي در برنامهريزي تئاتر كشور هستيم
خبرگزاري فارس: مسعود دلخواه معتقد است كه سياستگذاران در حوزه كلان تئاتر كشور به شوراي متخصص اقتصادي آشنا با فرهنگ و هنر نيازمند است تا بتوان با توجه به سياستگذاري كلان فرهنگي، برنامهريزي منسجم داشت.
«مسعود دلخواه» كارگردان تئاتر در گفتوگو با خبرنگار تئاتر فارس گفت: از آنجا كه كليت تئاتر ايران از بخش توليد، نظارت، بودجه، برنامهريزي جشنوارهها و برنامهريزيهاي كلان تئاتري به مركز هنرهاي نمايشي واگذار شده كه بخشي از رسالت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است، در نتيجه ارزيابي عملكرد مركز هنرهاي نمايشي، ارزيابي وضعيت تئاتر كشور است.
بنا بر اين گزارش، وي تصريح كرد: البته در اين ميان نيز هنرمندان نقش موثري در كميت و كيفيت تئاتر دارند اما چون عملكرد و مديريت اقتصاد تئاتر از سوي مركز هنرهاي نمايشي است بايد نگاهي به عملكرد اين مركز داشته باشيم.
اين كارگردان در ادامه به اقتصاد تئاتر اشاره كرد و اضافه كرد: در حوزه كلان تئاتر كشور بايد ببينيم آيا متخصص تحصيلكرده در اين زمينه و در مديريت تئاتر كشور داريم؟ مشكل ما به تنهايي بودجه نيست بلكه بودجه بخشي از مشكلات تئاتر به شمار ميآيد و در اصل معتقدم كه مشكل اصلي ما عدم برنامهريزي اقتصادي در حيطه تئاتر است.
وي معتقد است كه سياستگذاران در حوزه كلان تئاتر كشور به شوراي متخصص اقتصاد نيازمند هستند تا بتوان با توجه به سياستگذاري كلان فرهنگي، برنامهريزي منسجم داشت.
وي با عنوان اين مطلب كه اين شوراي متخصص بايد تئاتر و هنر را بشناسند، يادآور شد: برنامهريزي و سياستگذاري كشور بايد با توجه به سياستگذاري كلان فرهنگي كشور صورت گيرد و اين برنامهريزي ساليانه نباشد بلكه برنامهريزيها براي دوران پنج يا 10ساله باشد. در حقيقت
بايد براي تئاتر كشور چشمانداز داشته باشيم. حال وقتي اين چشمانداز يا شفاف نيست و يا در دسترس هنرمندان تئاتر قرار ندارد، برنامهريزي تئاتر ما به توليدات ساليانه محدود ميشود.
كارگردان نمايش «طوبا در جنگ» به فارس گفت: برنامههاي بلند مدت بايد بر اساس مصوبات شوراي انقلاب فرهنگي باشد و در همين راستا يكي از مصوبههاي اين شورا ايجاد يك وحدت رويه و هماهنگي ميان دستگاههاي فرهنگي در نظام جمهوري اسلامي ايران است.بايد در سياستگذاري فرهنگي و هنري، وحدت رويه وجود داشته باشد و چشماندازي در اختيار همه هنرمندان قرار گيرد.
وي همچنين خاطرنشان ساخت: تنوع افكار و سليقه براي شكوفايي استعدادها بايد حمايت شود و با اين حال، نبايد در جامعه فرهنگي تنها يك سليقه خاص اعمال شود.
دلخواه گفت: مديريت فرهنگي كشور و در موقعيت خاص مديريت مركز هنرهاي نمايشي، بهتر است تحت نظر نهادها و اشخاص خاص قرار گيرد و در صورتي ميتوانيم براي فرهنگ و هنر كشور برنامهريزي درازمدت داشته باشيم كه به سمت و سوي اهداف و چشماندازي كه نظام جمهوري اسلامي ايران در زمينه فرهنگ و هنر تصويب شده، برويم.
مسعود دلخواه در ادامه نيز يادآور شد: مديريت مركز هنرهاي نمايشي نيز در يك آزادي كامل قرار ندارد و كمبودهاي فضاهاي نمايشي و انتظارات هنرمندان كه البته بهجا است، موجب ميشود كه اين كشمكش ميام مديريت و هنرمندان وجود داشته باشد.
اين مدرس تئاتر گفت:حتي كساني كه ادعاي زيادي در مديريت دارند هم نميتوانند با توجه به شرايط، كاري را از پيش ببرند و همه اينها به سياستگذاري كلان فرهنگي كشور در ارتباط با تئاتر كشور باز ميگردد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 368]