واضح آرشیو وب فارسی:فارس: كريستين ساينس مانيتور: ايران يكي از تاثيرگذارترين مهرهها در خاورميانه است
خبرگزاري فارس: يك روزنامه آمريكايي در گزارشي با اشاره به اعتراف جهان غرب به سودمند بودن مذاكره با ايران نوشت كه اين كشور يكي از تاثيرگذارترين مهرهها در خاورميانه است.
به گزارش فارس، روزنامه "كريستين ساينس مانيتور" در گزارش خود نوشت: اعتراف به سودمندي مذاكره با ايران نشان از پذيرفتن اين حقيقت است كه ايران يك از مهرههاي بشدت تاثيرگذار در منطقه است كه روز به روز بر نفوذش در خاورميانه افزوده ميشود. پيروزي حزبالله، همپيمان تهران يكي از نمونهها و شواهد اين واقعيت است.
كريستين ساينس مانيتور در اين گزارش به احتمال مذاكره ايران و آمريكا در آيندهاي نزديك اشاره كرده و مينويسد: شايد تهران و واشنگتن دشمنان يكديگر به شمار روند، اما اخيرا دو طرف تمايل خود را براي گفتگو به جاي مقابله نشان دادهاند.
اين گزارش ميافزايد: ممكن است كه يكي از اولويتهاي اين دو كشور مذاكره مستقيم با هم باشد. ديويد پترائوس، فرمانده نظاميان آمريكايي در عراق كه قرار است به عنوان فرمانده نيروهاي آمريكايي در خاورميانه و آسياي مركزي منصوب شود در گزارش جديد خود به كنگره گفت كه رويكرد جديدي را درباره ايران دارد. وي از استفاده از ديپلماسي در برابر ايران خبر داد. اين در حالي بود كه تهران نيز پيشنهاد فراگيري را براي گفتگو و تعامل با جامعه جهاني ارائه كرد.
كريستين ساينس مانيتور ميافزايد: در نامهاي به بان كي مون، دبير كل سازمان ملل متحد در اواسط مي، منوچهر متكي، وزير امور خارجه ايران بسته پيشنهادي وسيعي را از سوي ايران براي مذاكره با شوراي امنيت سازمان ملل و طرفهاي مختلف، درباره برنامه هستهاي كشورش و ساير مسائل منطقهاي ارائه كرد. وي در اين بسته از آمادگي تهران براي همكاري جدي با جامعه جهاني خبر داد.
بر اساس گزارش فوق، كارشناسان بر اين باورند كه طرح ابتكاري ايران ميتواند به عنوان فتح بابي براي مذاكرات و گفتگو درباره نه تنها بحث هستهاي بلكه ساير مسائل منطقهاي باشد. "ديويد آلبرايت"، مدير موسسه علم و امنيت بينالملل در واشنگتن ميگويد: بايد به اين نكته توجه كرد كه چيزي براي از دست رفتن وجود ندارد.
وي كه پايگاه خبري موسسهاش متن نامه ايران را منتشر كرد، معتقد است كه ايرانيان به طور واقعي مايل به مذاكره و گفتگو هستند.
اين روزنامه آمريكايي به نقل از بهمن بختياري، استاد علوم سياسي دانشگاه "مين" در بنگور ايرلند آورده است: ارائه پيشنهاد مذاكره از سوي ايران به سازمان ملل قبل از عزيمت 5 عضو دائم شوراي امنيت و آلمان به تهران يك اقدام منحصر به فرد به شمار ميرود.
روزنامه آمريكايي فوق مينويسد: هفته گذشته نيز كاخ سفيد ادعاي يك رسانه اسرائيلي مبني بر تمايل بوش براي حمله به ايران را رد كرده و گفت كه اين اين ادعا حتي "ارزش روي كاغذ نوشتن را هم ندارد".
بر اساس اين گزارش، آلبرايت نيز معتقد است كه اظهارات پترائوس در سنا حكايت از تلاش وي براي آرام كردن اوضاع دارد.
انتهاي پيام/.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]