واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ آبان ۱۳۹۴ (۲۳:۵۶ب.ظ)
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام: اقدامات تيم مذاکره کننده بر اساس منافع نظام بود موج - رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: تاييد برجام در مجلس نشان مي دهد که اقدامات تيم مذاکره براساس منافع نظام، و مخالفت هاي برخي ها فقط براي اهداف سياسي بوده است.
به گزارش خبرگزاري موج، آيت الله اکبر هاشمي رفسنجاني در آيين اختتاميه دومين همايش گردهمايي سفرا و نمايندگان ايران در خارج از کشور در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه اين مطلب را بيان کرد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام حضور در همايش و ديدار با سفراي ايران در خارج از کشور را بويژه در شرايط پسابرجام، به فال نيک گرفت و گفت: همه شما بزرگواران که در خارج از ايران از منافع و سياست هاي جمهوري اسلامي ايران دفاع و حفاظت مي کنيد، مي دانيد و مطمناً حس مي کنيد که فضاي جهاني به نفع جمهوري اسلامي تغيير يافت.
هاشمي رفسنجاني با تاکيد بر اين نکته که رئيس جمهور گروهي باتجربه را به مديريت دکتر ظريف براي مساله برجام انتخاب کرده است، گفت: تيم مذاکره کننده ايران هم در جهاد سياسي وارد ميداني شده بودند که نه تنها هيات سياسي 6 کشور بزرگ آمريکا و اروپا، بلکه اتحاديه اروپا هم به ميدان آمده بود تا در مذاکرات ايران را مجاب کنند، که سرانجام خود مجاب شدند.
وي با يادآوري شرايط مذاکرات سياسي در مجامع بين المللي به سختي کار تيم مذاکره کننده هسته اي ايران اشاره کرد و افزود: فرزندان ايران اسلامي کاري کردند که به عنوان افتخار ايرانيان در تاريخ ديپلماسي دنيا جاودان شده است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، فهم سياسي مردم براي درک شرايط سخت را نقطه آغاز حرکت اصلاحي انقلاب اسلامي از انتخابات رياست جمهوري سال 92 دانست و گفت: يک بار ديگر حقانيت ايران و فرهنگ اسلامي مردم آن به جهانيان ثابت شد که برخلاف تبليغات رسانه هاي معاند، جمهوري اسلامي ايران به دنبال تعامل سازنده با دنياست.
هاشمي رفسنجاني اسلام را اساس فکري و فرهنگي ملت ايران خواند و با اشاره به وجود آيات و روايات متعدد بويژه آيات 30 و 31 سوره فصلت ، اسلام را دين صلح و برادري توصيف کرد.
وي گفت: پيامبري که آن همه نامهرباني از مشرکان و حتي از مدعيان مسلماني مي ديدند، در برخوردها مهربان بودند و خداوند نيز ايشان را صاحب اخلاق حسنه و والايي دانستند و توصيف "خلق عظيم " تا روز قيامت براي پيامبر رحمت مي ماند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با تشريح وقايع پس از صلح حديبيه تا فتح مکه، به بهانه گيري هاي مشرکان در چگونگي تدوين متن صلح نامه و انعطافات پيامبر اسلام (ص) پرداخت و گفت: نتيجه آن انعطافات تداوم پيروزي هاي درخشان اسلام است که نهايتاً به فتح مکه رسيد.
هاشمي رفسنجاني با تاکيد بر اين نکته که بعضي ها فکر مي کنند سوره فتح و تعبير « فتحاً مبينا» براي فتح مکه است ، اما براساس اسناد متقن تفسيري در شان صلح حديبيه و سياست بسيار روشن پيامبر اکرم (ص) است.
وي تصريح کرد: در همان مقطع بعضي از مدعيان مسلماني، بر اقدامات پيامبر اکرم (ص) خرده مي گرفتند، اما آن شخصيت بزرگوار مصلحت اسلام و مسلمانان را بيشتر از همه مي خواستند و حاصل آن سياست، فتح بدون خونريزي مکه است.
وي پس از مقايسه شرايط آن برهه از اسلام و شرايط فعلي ايران اسلامي، گفت: اگر بنا باشد براي منافع کشور و نجات مردم از خطر جنگ و تهديد، مذاکره کنيم، بايد به قرآن مراجعه کنيم که بهترين آيات را درباره صلح خواهي دارد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با يادآوري و ويژگي هاي جغرافيايي ، منافع مردم ايران و مهمتر از همه مکتب اهل بيت، گفت: جاي تعجب است که چرا برخي نمي خواهند با اين همه امتيازات از ايران اسلامي الگويي در جهان اسلام بسازند در حالي که مي توانيم با اخلاق و رفتار اسلامي با ديگران مواجهه شويم و از حقانيت ملت ايران دفاع کنيم.
وي با ابراز تاسف از اوضاع و شرايطي که جهان اسلام گرفتار آن است، گفت: وضع منطقه خوب نيست و ما مسلمانيم و براساس فرامين صريح قرآن براي حفظ وحدت جهان اسلام در حد امکان نه تنها بايد شروع کننده جنگ نباشيم بلکه نبايد مسلمانان باهم بجنگنند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با يادآوري فاجعه مکه در زمان امام (ره) که منجر به تيره شدن روابط ايران و عربستان شده بود، گفت: امام در جلسه اي مسئولان نظام را خواستند و گفتند به صلاح نيست که در نظام ما حج مردم مسلمان تعطيل شود و برويد مسئله عربستان را حل کنيد.
هاشمي رفسنجاني در ادامه به سياست نظام پس از رياست جمهوري خويش اشاره کرد و گفت: در شرايطي که روابط تيره ايران و عربستان به ضرر دو کشور و جهان اسلام بود، برآن شديم که يخ ها را آب کنيم که از اجلاس کنفرانس اسلامي از سنگال شروع کرديم.
وي با يادآوري مذاکراتي که با امير عبدالله به عنوان وليعهد عربستان در سنگال و سپس پاکستان داشت، گفت: با يک رفتار اسلامي که حاضر شديم به ديدار آنها برويم، چنان اوضاع تلطيف شد که بعدها بزرگترين کارها مانند برگزاري اجلاس سران کشورهاي اسلامي در تهران و اصلاح قيمت نفت را انجام داديم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: بعدها هم روابط به همين روال در سفرهاي بعدي مقامات دو کشور از جمله زيارت فدک، خيبر و ساير مناطق سياسي و حتي نظامي اين کشور تقويت شد.
تشکر ظريف از هاشمي رفسنجاني
در آغاز اين مراسم محمد جواد ظريف با ابراز خرسندي از حضور آيت الله هاشمي رفسنجاني در جمع سفرا و نمايندگي هاي سياسي جمهوري اسلامي ايران در خارج از کشور، گفت: در تمام اين مدت هميشه از راهنمايي ها، حمايت ها و تجارب ارزنده رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام برخوردار بوديم.
وي افزود: از ايشان تشکر ويژه داريم که علي رغم مشغله هاي زياد براي اين مراسم وقت گذاشتند.
همايش سراسري سفرا و نمايندگان جمهوري اسلامي در خارج از کشور با حضور رئيس جمهور و روساي قواي مقننه و قضاييه در تهران برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]